Страховая как выплачивает только ВЛАДЕЛЬЦУ по тп на сколько помню...
А мені хто виплатить?Це якась галіматья.Чи я погано зрозумів?Поясни пошагово як все працює.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:11
TPAKTOPICT, ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів"
"Стаття 22. Відшкодування шкоди, заподіяної третій особі
22.1. У разі настання страхового випадку страховик у межах страхових сум, зазначених у страховому полісі, відшкодовує у встановленому цим Законом порядку оцінену шкоду, заподіяну внаслідок дорожньо-транспортної пригоди життю, здоров’ю, майну третьої особи."
Так як авто на бляхах не є твоїм майном, а є майном якоїсь польської фірми, ти не отримаєш відшкодування.
Якщо ж за документами власником цієї автівки є саме ти, то ти отримаєш відшкодування у межах ліміту відповідальності за одною подією на одного потерпілого (100 000 грн за шкоду майну) або суми заподіяної шкоди - що з них менше, але виникнуть питання шодо законності використання тобою цього ТЗ на території України.
Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:30
А мені хто виплатить?Це якась галіматья.Чи я погано зрозумів?Поясни пошагово як все працює.
Не скажу за все случаи завоза, но
если завозишь в режиме транзита по доверке, то имеешь возможность получать выплаты от страховых
для этого должна быть грамотно составленная доверенность
и все.
P.S. Это не теория, а практика
P.P.S. andreo - сочуствую :(
Изменено: SergioO, 11 Июнь 2018 - 20:33
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:42
Про бляхи ти сам приписав чи в законі прописано
Я навів цитату з закону. Там усе написано.
Є два варіанти - або майно є твоєю власністю (в термінах згаданого закону, див. ст. 1), або ні.
А бляхи сюди приплів ти
Вот ти на укрономерах на території України заїхав в мене на полбляхах.
Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:48
Я навів цитату з закону. Там усе написано.
Є два варіанти - або майно є твоєю власністю (в термінах згаданого закону, див. ст. 1), або ні.
А бляхи сюди приплів ти
при наличии правильной доверенности - это ведь всё равно, что собственник предъявляет претензии.
т.е., является собственностью или нет - вопрос третий и не главный.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:00
при наличии правильной доверенности
да, и в доверенности должно быть это четко прописано.
Помню, когда я в СК работал, если в доверенности не было четко указан именно такой случай, какой произошел (типа "представлять интересы владельца в страховых организациях при урегулировании убытков, нанесенных имуществу, при наступлении гражданско-правовой ответствености в результате..." и т.п.), мы отказывали в выплате.
А был бы он собственником - не было бы вопросов.
Так что вопрос собственности таки важен ИМХО.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:06
да, и в доверенности должно быть это четко прописано.
Помню, когда я в СК работал, если в доверенности не было четко указан именно такой случай, какой произошел (типа "представлять интересы владельца в страховых организациях при урегулировании убытков, нанесенных имуществу, при наступлении гражданско-правовой ответствености в результате..." и т.п.), мы отказывали в выплате.
А был бы он собственником - не было бы вопросов.
Так что вопрос собственности таки важен ИМХО.
та не спорю. почему и говорю о грамотной доверке.
с СК тоже сталкивался немного, когда юрфирма представляла интересы одной из ведущих СК в судах.
Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:25
TPAKTOPICT, Ні, ми ж у правовій державі живемо як-ніяк
Я дав вводную,що я на польських бляхах з діючою страховкою,а мене таранить васька на укробляхах.Далі васька продає корову чи його страховка компенсує всі мої витрати від аварії,понад 100 штук гривень?
Якщо у винуватця є страховка, то звертаєшся до його СК. Вона або відшкодовує витрати у межах встановлених законом лімітів, або відмовляє. Якщо ти є власником, то підстав для відмови трохи менше. Якщо ти не власник, але маєш грамотні документи - теж. Але юристи СК будуть шукати шпарини, аби відмовити.
Якщо СК відмовить або якщо страховки немає, то можна взяти гарного лоєра і звернутися до МТСБУ.
Це все при сумі до 100 000 грн.
Сума, що перевищує 100 000 грн - вибивається з винуватця у судовому порядку, ні СК, ані МТСБУ її не відшкодують.
Опубликовано 12 Июнь 2018 - 07:39
Якщо у винуватця є страховка, то звертаєшся до його СК. Вона або відшкодовує витрати у межах встановлених законом лімітів, або відмовляє. Якщо ти є власником, то підстав для відмови трохи менше. Якщо ти не власник, але маєш грамотні документи - теж. Але юристи СК будуть шукати шпарини, аби відмовити.
Якщо СК відмовить або якщо страховки немає, то можна взяти гарного лоєра і звернутися до МТСБУ.
Це все при сумі до 100 000 грн.
Сума, що перевищує 100 000 грн - вибивається з винуватця у судовому порядку, ні СК, ані МТСБУ її не відшкодують.
Все так, но не совусем
выплаты происходят в рамках не установленных законом, а установленных полисом
то есть если полис на 100 000 - то более 100 000 не получишь
а если человек сделал полис на 200 000
или 2 полиса по 100 000, то не есть проблемой получить больше, чем 100, но не больше чем максимальная выплата по страховке
Опубликовано 12 Июнь 2018 - 10:43
и не просто представлять интересы... должно быть еще четко прописано: "отримувати кошти в рахунок відшкодування".. иначе представление интересов может завершиться строго на этапе подачи документов
може таранити бляху з діючою зеленою картою де прописана Україна
А чому ти плутаєш сторони?
Твоя діюча зелена карта, в якій прописана, в тому числі, Україна, захищає твою відповідальність перед особою, в яку ти в'їдеш.
А особу на наших номерах, яка в'їде в тебе, захищає її поліс ОСЦПВ. У випадку ДТП постраждалий або звертається напряму до винуватця, або до його СК. І це виключно твої ризики, що ти "купив", але власником не став. Якщо бляховоди не в курсі таких деталей, то значить гонщики їм всю правду не розповіли.
Ні, ми ж у правовій державі живемо як-ніяк
Нормально все в цій частині. Постраждало чиє майно? Того, хто за кермом? Ні, звичайно, власника. Тому й отримує відшодування власник ЗА ВЛАСНЕ майно. Представник? Немає питань, довіреність з правом отримання коштів вирішує проблему. Навіть, якщо в техпаспорті 2 людини - поляк і наш, типу співвласники, то думаю, що і в такому випадку СК пошле. Оскільки виникає питання: "А ви як співвласники? 50/50? То Вам світить лише 50% виплати... І то якщо надасте документ, де сторонами визначено відсоток володіння у спільній власності". Ніхто ніколи такий договір робити не буде.
А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)
... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...
Опубликовано 12 Июнь 2018 - 14:50
должно быть еще четко прописано: "отримувати кошти в рахунок відшкодування".. иначе представление интересов может завершиться ст
Согласен.
Нормально все в цій частині.
В цілому - нормально, але в окремих випадках в нашій правовій державі окремі особи мають більше прав, ніж інші, хоч і всі рівні перед законом.
а если человек сделал полис на 200 000 или 2 полиса по 100 000
страхова сума по ОСЦПВВНТЗ визначається розпорядженням Держфінпослуг №3470
"Установити розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, укладеними після набрання чинності цим розпорядженням: за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у розмірі 100000 гривень на одного потерпілого; за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, у розмірі 200000 гривень на одного потерпілого."
А от по добровільному страхуванню страхову суму по полісу можна встановити й іншу - за згодою сторін.
Опубликовано 12 Июнь 2018 - 16:04
grayplus, по добровольному - там иногда такого такого понаписывают...
один из примеров, правда, страхование ответственности не автомобилиста, а предприятия, предоставляющего услуги - кроме того, что нужно сделать 22 притопа 22 прихлопа в случае наступления страхового случая, которые фиг выполнишь, так, даже если выполнишь, ответственность страховой - что-то типа 0.01% пени за каждый день просрочки
кстати, предприятию подошел такой вариант, т.к. просто один из клиентов нудил, что для него важно наличие такой страховки. вот она формально и типа есть.
Опубликовано 14 Июнь 2018 - 22:14
Изменено: Nazgul, 15 Июнь 2018 - 07:04
Опубликовано 15 Июнь 2018 - 06:27
Навіть, якщо в техпаспорті 2 людини - поляк і наш, типу співвласники, то думаю, що і в такому випадку СК пошле. Оскільки виникає питання: "А ви як співвласники? 50/50? То Вам світить лише 50% виплати... І то якщо надасте документ, де сторонами визначено відсоток володіння у спільній власності". Ніхто ніколи такий договір робити не буде.Якраз у випадку з польськими бляхами проценти прописані конкретно і можна взяти довідку.Поляк може мати і 1% тільки,а наш 99 відповідно.
Опубликовано 15 Июнь 2018 - 09:58
Якраз у випадку з польськими бляхами проценти прописані конкретно
Де?
А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)
... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...
Опубликовано 15 Июнь 2018 - 22:07
TPAKTOPICT, ну що значить "особисто"? Я висловив свою думку, ти заперечив, я запитав. Це було моє особисте питання?
Чи ти може ведеш мову про особисту відповідь в приваті?
Так, мене цікавить пояснення до нашого короткого діалогу стосовно розподілу частки у спільній власності. Але цікавить відкрито, на форумі, а не в приваті.
Опубликовано 16 Июнь 2018 - 22:21
TPAKTOPICT, не думаю. Це, по суті, додаткова інформація для всіх користувачів. Але, можеш і не викладати, основне я вже сказав і "власники" єврономерів повинні це знати: у випадку чого отримати кошти в більшості випадків буде важкувато або неможливо. Більше того, навіть звернутись до суду для отримання прямого відшкодування не дуже вийде.
Це стосується, безумовно не всіх, але більшості.
Опубликовано 18 Июнь 2018 - 14:32
#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)
Опубликовано 18 Июнь 2018 - 19:20
Більше того, навіть звернутись до суду для отримання прямого відшкодування не дуже вийде.Якщо страховка реальна то звертаєшся до своєї страховки і вони трусять українську.Вибивають у 100% випадків.Є така опція.Просто річну знижку втрачаєш в 20-30 євро і довга історія.
Опубликовано 01 Июль 2018 - 20:19
Якщо страховка реальна то звертаєшся до своєї страховки і вони трусять українську.Вибивають у 100% випадків.Є така опція.Просто річну знижку втрачаєш в 20-30 євро і довга історія.
Не все так просто...
По-перше, я майже впевнений, що в "мого" таджика на бляхах, страховка була реальна... Тільки вона була на місяць, виключно для заїзду, наскільки я розумію... У другого одноклубника - є допис в цій темі - така ж історія...
По-друге, знову ж таки питання: я ніколи не розбирався в тому, як діє грін-карта... Якщо вона виписується на особу (що малоймовірно), то тоді і відшкодування має право вимагати та отримати саме ця особа... А якщо типу нашого колись 1-го типу, а зараз - звичної ОЦСПВ "будь-хто, хто на законних підставах керує" - то тут не без питань: адже завезти можна для приватного використання (за стамбульською), а відтак виникне питання: "а з ху хіба це Йванко хоче отримати кошти за Петера зі Словакії, якщо машинку завіз сюди саме Петер, а передавати ніби-то й права не мав"?
І скажуть в СК Йванкові - "пиз шуруй, шукай Петера, нех напише бамаги"... "та ви в своїй СК йо впали з дуба", подумає Йванко, "де я його вам найду, як я навіть його ніколи не бачив, навіть не знаю, з якого він міста?"... і похєрить те отримання коштів... а може навіть особливо упоротий впертий Йванко десь і до суду побіжить, тіко ніц то не дасть...
(все сказане - в залежності від схеми заїзду)
Изменено: vlad9201, 01 Июль 2018 - 20:20
Опубликовано 02 Июль 2018 - 09:40
TPAKTOPICT, коли зіткнешся (ттт) - пригадаєш попередження
Опубликовано 03 Июль 2018 - 06:53
Пару днів тому мій друг поляк не зміг заїхати на машині в Україну,розвернули,грошей не взяли(великих грошей не пропонував).Причина-є 1 невивезена машина з України.Розвернувся,посадив жінку за кермо,заїхав.Раніше на кожному польському прикордонному алкашу висіло по 50 машин,а тепер стало неможливим.Може за живе бабло і можливо? Якісь зміни пішли.За завезення фірмами інфи не маю.
Опубликовано 04 Июль 2018 - 10:44
0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых