Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Машины с еврономерами

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
7934 ответов в теме

Опрос: Машины с еврономерами (93 пользователей проголосовали)

Схвалюєте новий закон 8487 про розмитнення блях?

1. В цілому так (48 голосов [51.61%])

Процент голосов: 51.61%

2. В цілому ні (23 голосов [24.73%])

Процент голосов: 24.73%

3. В цілому так, але пільговий період дуже короткий (22 голосов [23.66%])

Процент голосов: 23.66%

Голосовать Гости не могут голосовать

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:00

Страховая как выплачивает только ВЛАДЕЛЬЦУ по тп на сколько помню...

А мені хто виплатить?Це якась галіматья.Чи я погано зрозумів?Поясни пошагово як все працює.

• 0

grayplus

grayplus

Авторитет

• Сообщений 2149
  • Гос. номер:ВЕ9752ВА
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:11

TPAKTOPICT, ЗУ "Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів"

"Стаття 22. Відшкодування шкоди, заподіяної третій особі

22.1. У разі настання страхового випадку страховик у межах страхових сум, зазначених у страховому полісі, відшкодовує у встановленому цим Законом порядку оцінену шкоду, заподіяну внаслідок дорожньо-транспортної пригоди життю, здоров’ю, майну третьої особи."

Так як авто на бляхах не є твоїм майном, а є майном якоїсь польської фірми, ти не отримаєш відшкодування.

Якщо ж за документами власником цієї автівки є саме ти, то ти отримаєш відшкодування у межах ліміту відповідальності за одною подією на одного потерпілого (100 000 грн за шкоду майну) або суми заподіяної шкоди - що з них менше, але виникнуть питання шодо законності використання тобою цього ТЗ на території України.

• 0

Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:29

grayplus,Про бляхи ти сам приписав чи в законі прописано?Хочеться знати бо страховка полякоблях  росповсюджується на любого лоха за кермом в любій країні з зеленої карти.

• 0

SergioO

SergioO

Дока

• Сообщений 582
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:30

А мені хто виплатить?Це якась галіматья.Чи я погано зрозумів?Поясни пошагово як все працює.

Не скажу за все случаи завоза, но

если завозишь в режиме транзита по доверке, то имеешь возможность получать выплаты от страховых

для этого должна быть грамотно составленная доверенность

и все.

P.S. Это не теория, а практика

P.P.S. andreo  - сочуствую :(

Изменено: SergioO, 11 Июнь 2018 - 20:33

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:36

для этого должна быть грамотно составленная доверенность и все.
Повторюсь,без експертизи легальності автомобіля але при реальній страховці з країни блях ,як механізм виплат працює якщо пошкодження більше 100 штук гривень?
  • 0

grayplus

grayplus

Авторитет

• Сообщений 2149
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:42

Про бляхи ти сам приписав чи в законі прописано

Я навів цитату з закону. Там усе написано.

Є два варіанти - або майно є твоєю власністю (в термінах згаданого закону, див. ст. 1), або ні.

А бляхи сюди приплів ти

Вот ти на укрономерах на території України заїхав в мене на полбляхах.

• 0

Якщо вам через дорогу перейшла чорна кішка, то це лише означає, що вона кудись іде. От і не робіть нервів ні собі, ні тваринці.

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:48

Я навів цитату з закону. Там усе написано.

Є два варіанти - або майно є твоєю власністю (в термінах згаданого закону, див. ст. 1), або ні.

А бляхи сюди приплів ти

при наличии правильной доверенности - это ведь всё равно, что собственник предъявляет претензии.

т.е., является собственностью или нет - вопрос третий и не главный.

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 20:53

А бляхи сюди приплів ти
Понеділок,нічого не зрозумів.Я дав вводную,що я на польських бляхах з діючою страховкою,а мене таранить васька на укробляхах.Далі васька продає корову чи його страховка компенсує всі мої витрати від аварії,понад 100 штук гривень?
  • 0

grayplus

grayplus

Авторитет

• Сообщений 2149
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:00

при наличии правильной доверенности

да, и в доверенности должно быть это четко прописано.

Помню, когда я в СК работал, если в доверенности не было четко указан именно такой случай, какой произошел (типа "представлять интересы владельца в страховых организациях при урегулировании убытков, нанесенных имуществу, при наступлении гражданско-правовой ответствености в результате..." и т.п.), мы отказывали в выплате.

А был бы он собственником - не было бы вопросов.

Так что вопрос собственности таки важен ИМХО.

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:06

да, и в доверенности должно быть это четко прописано.

Помню, когда я в СК работал, если в доверенности не было четко указан именно такой случай, какой произошел (типа "представлять интересы владельца в страховых организациях при урегулировании убытков, нанесенных имуществу, при наступлении гражданско-правовой ответствености в результате..." и т.п.), мы отказывали в выплате.

А был бы он собственником - не было бы вопросов.

Так что вопрос собственности таки важен ИМХО.

та не спорю. почему и говорю о грамотной доверке.

с СК тоже сталкивался немного, когда юрфирма представляла интересы одной из ведущих СК в судах. 

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:07

grayplus,Значить васька може таранити бляху з діючою зеленою картою де прописана Україна і васьці за це нічого не буде? 

• 0

grayplus

grayplus

Авторитет

• Сообщений 2149
  •  

Опубликовано 11 Июнь 2018 - 21:25

TPAKTOPICT, Ні, ми ж у правовій державі живемо як-ніяк  :smile3: 

Я дав вводную,що я на польських бляхах з діючою страховкою,а мене таранить васька на укробляхах.Далі васька продає корову чи його страховка компенсує всі мої витрати від аварії,понад 100 штук гривень?

Якщо у винуватця є страховка, то звертаєшся до його СК. Вона або відшкодовує витрати у межах встановлених законом лімітів, або відмовляє. Якщо ти є власником, то підстав для відмови трохи менше. Якщо ти не власник, але маєш грамотні документи - теж. Але юристи СК будуть шукати шпарини, аби відмовити.

Якщо СК відмовить або якщо страховки немає, то можна взяти гарного лоєра і звернутися до МТСБУ.

Це все при сумі до 100 000 грн.

Сума, що перевищує 100 000 грн - вибивається з винуватця у судовому порядку, ні СК, ані МТСБУ її не відшкодують.

• 0

SergioO

SergioO

Дока

• Сообщений 582
  •  

Опубликовано 12 Июнь 2018 - 07:39

Якщо у винуватця є страховка, то звертаєшся до його СК. Вона або відшкодовує витрати у межах встановлених законом лімітів, або відмовляє. Якщо ти є власником, то підстав для відмови трохи менше. Якщо ти не власник, але маєш грамотні документи - теж. Але юристи СК будуть шукати шпарини, аби відмовити.

Якщо СК відмовить або якщо страховки немає, то можна взяти гарного лоєра і звернутися до МТСБУ.

Це все при сумі до 100 000 грн.

Сума, що перевищує 100 000 грн - вибивається з винуватця у судовому порядку, ні СК, ані МТСБУ її не відшкодують.

Все так, но не совусем

выплаты происходят в рамках не установленных законом, а установленных полисом

то есть если полис на 100 000 - то более 100 000 не получишь

а если человек сделал полис на 200 000

или 2 полиса по 100 000, то не есть проблемой получить больше, чем 100, но не больше чем максимальная выплата по страховке

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 12 Июнь 2018 - 10:43

и не просто представлять интересы... должно быть еще четко прописано: "отримувати кошти в рахунок відшкодування".. иначе представление интересов может завершиться строго на этапе подачи документов

може таранити бляху з діючою зеленою картою де прописана Україна

А чому ти плутаєш сторони?

Твоя діюча зелена карта, в якій прописана, в тому числі, Україна, захищає твою відповідальність перед особою, в яку ти в'їдеш.

А особу на наших номерах, яка в'їде в тебе, захищає її поліс ОСЦПВ. У випадку ДТП постраждалий або звертається напряму до винуватця, або до його СК. І це виключно твої ризики, що ти "купив", але власником не став. Якщо бляховоди не в курсі таких деталей, то значить гонщики їм всю правду не розповіли. 

Ні, ми ж у правовій державі живемо як-ніяк   

Нормально все в цій частині. Постраждало чиє майно? Того, хто за кермом? Ні, звичайно, власника. Тому й отримує відшодування власник ЗА ВЛАСНЕ майно. Представник? Немає питань, довіреність з правом отримання коштів вирішує проблему. Навіть, якщо в техпаспорті 2 людини - поляк і наш, типу співвласники, то думаю, що і в такому випадку СК пошле. Оскільки виникає питання: "А ви як співвласники? 50/50? То Вам світить лише 50% виплати... І то якщо надасте документ, де сторонами визначено відсоток володіння у спільній власності". Ніхто ніколи такий договір робити не буде.

А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)

... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...

Спойлер

grayplus

grayplus

Авторитет

• Сообщений 2149
  •  

Опубликовано 12 Июнь 2018 - 14:50

должно быть еще четко прописано: "отримувати кошти в рахунок відшкодування".. иначе представление интересов может завершиться ст

Согласен.

Нормально все в цій частині.

В цілому - нормально, але в окремих випадках в нашій правовій державі окремі особи мають більше прав, ніж інші, хоч і всі рівні перед законом.

а если человек сделал полис на 200 000 или 2 полиса по 100 000

страхова сума по ОСЦПВВНТЗ визначається розпорядженням Держфінпослуг №3470

"Установити розміри страхових сум за договорами обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, укладеними після набрання чинності цим розпорядженням: за шкоду, заподіяну майну потерпілих, у розмірі 100000 гривень на одного потерпілого; за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, у розмірі 200000 гривень на одного потерпілого."

А от по добровільному страхуванню страхову суму по полісу можна встановити й іншу - за згодою сторін.

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 12 Июнь 2018 - 16:04

grayplus, по добровольному - там иногда такого такого понаписывают...

один из примеров, правда, страхование ответственности не автомобилиста, а предприятия, предоставляющего услуги - кроме того, что нужно сделать 22 притопа 22 прихлопа в случае наступления страхового случая, которые фиг выполнишь, так, даже если выполнишь, ответственность страховой - что-то типа 0.01% пени за каждый день просрочки :sm13_:

кстати, предприятию подошел такой вариант, т.к. просто один из клиентов нудил, что для него важно наличие такой страховки. вот она формально и типа есть. :sm12_:

an76

an76

.

• Сообщений 4585
  •  

Опубликовано 14 Июнь 2018 - 22:14

Спойлер

Как спрятать под сполер?, вычитал такой комент прикольно. Вот вам и автоевросила , пошли договорились мы тебе заносим в месяц и гоняем дальше и будет этот караван еще долго ходить. Сейчас еще и льготную растоможку отменят вообще одни европейцы будут ездить :sm13_:  

Изменено: Nazgul, 15 Июнь 2018 - 07:04

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 15 Июнь 2018 - 06:27

Навіть, якщо в техпаспорті 2 людини - поляк і наш, типу співвласники, то думаю, що і в такому випадку СК пошле. Оскільки виникає питання: "А ви як співвласники? 50/50? То Вам світить лише 50% виплати... І то якщо надасте документ, де сторонами визначено відсоток володіння у спільній власності". Ніхто ніколи такий договір робити не буде.
Якраз у випадку з польськими бляхами проценти прописані конкретно і можна взяти довідку.Поляк може мати і 1% тільки,а наш 99 відповідно.
  • 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 15 Июнь 2018 - 09:58

Якраз у випадку з польськими бляхами проценти прописані конкретно

Де?

А на площади митинг идет... Как положено нынче в стране, распалившийся братской любовью народ аплодирует братской войне (с. Несчастный случай)

... Ангелам не место на земле... Их присылают сюда по ошибке... А потом спохватываются...

Спойлер

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 15 Июнь 2018 - 19:30

Де?

Там де той документ (справку) можна взяти про яку ти писав.Ти пагаваріть чи тебе особисто цікавить?

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 15 Июнь 2018 - 22:07

TPAKTOPICT, ну що значить "особисто"? Я висловив свою думку, ти заперечив, я запитав. Це було моє особисте питання? 

Чи ти може ведеш мову про особисту відповідь в приваті?  :sm13_:

Так, мене цікавить пояснення до нашого короткого діалогу стосовно розподілу частки у спільній власності. Але цікавить відкрито, на форумі, а не в приваті. :sm17_2:

Спойлер

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 16 Июнь 2018 - 05:44

vlad9201,Так мене можуть забанити за викладку "нелегальних" схем на думку дописувачів і модераторів. 

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 16 Июнь 2018 - 22:21

TPAKTOPICT, не думаю. Це, по суті, додаткова інформація для всіх користувачів. Але, можеш і не викладати, основне я вже сказав і "власники" єврономерів повинні це знати: у випадку чого отримати кошти в більшості випадків буде важкувато або неможливо. Більше того, навіть звернутись до суду для отримання прямого відшкодування не дуже вийде.

Це стосується, безумовно не всіх, але більшості.

Спойлер

ledokol

ledokol

Авторитет

• Сообщений 13009
  •  

Опубликовано 18 Июнь 2018 - 14:32

Глава налогового комитета Верховной Рады Нина Южанина сообщила, что штраф за нарушение срока пребывания авто, ввезенного временно или в режиме транзита, может достигать 170 тысяч гривен.Источник: https://biz.censor.net.ua/n3071984
  • 0

#Я_ПОРОХОБОТ (і цим пишаюсь)

Vadym

Vadym

Авторитет

• Сообщений 5813
  •  

Опубликовано 18 Июнь 2018 - 17:16

ledokol,

+ їм

але я би дозволив ввозити тачки 50+ або 60+ років ) 

• 0

200Кс/430Нм by EDS NoAgr -> 240Кс/500Нм by VW.

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 18 Июнь 2018 - 19:20

Більше того, навіть звернутись до суду для отримання прямого відшкодування не дуже вийде.
Якщо страховка реальна то звертаєшся до своєї страховки і вони трусять українську.Вибивають у 100% випадків.Є така опція.Просто річну знижку втрачаєш в 20-30 євро і довга історія.
  • 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 20:19

Якщо страховка реальна то звертаєшся до своєї страховки і вони трусять українську.Вибивають у 100% випадків.Є така опція.Просто річну знижку втрачаєш в 20-30 євро і довга історія.

Не все так просто...

По-перше, я майже впевнений, що в "мого" таджика на бляхах, страховка була реальна... Тільки вона була на місяць, виключно для заїзду, наскільки я розумію... У другого одноклубника - є допис в цій темі - така ж історія...

По-друге, знову ж таки питання: я ніколи не розбирався в тому, як діє грін-карта... Якщо вона виписується на особу (що малоймовірно), то тоді і відшкодування має право вимагати та отримати саме ця особа... А якщо типу нашого колись 1-го типу, а зараз - звичної ОЦСПВ "будь-хто, хто на законних підставах керує" - то тут не без питань: адже завезти можна для приватного використання (за стамбульською), а відтак виникне питання: "а з ху хіба це Йванко хоче отримати кошти за Петера зі Словакії, якщо машинку завіз сюди саме Петер, а передавати ніби-то й права не мав"?

І скажуть в СК Йванкові - "пиз шуруй, шукай Петера, нех напише бамаги"... "та ви в своїй СК йо впали з дуба", подумає Йванко, "де я його вам найду, як я навіть його ніколи не бачив, навіть не знаю, з якого він міста?"... і похєрить те отримання коштів... а може навіть особливо упоротий впертий Йванко десь і до суду побіжить, тіко ніц то не дасть...

(все сказане - в залежності від схеми заїзду)

Изменено: vlad9201, 01 Июль 2018 - 20:20

Спойлер

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 01 Июль 2018 - 20:30

vlad9201,Тобі би Петросяна пора замінити.Нехай вже на пенсію іде. 

• 0

roma_user05

roma_user05

Разборка

• Сообщений 5907
  • Гос. номер:АС5335АC
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 08:08

А тем временем, очередь на заезд под 2 недели. Работы в верблюдочников хоть отбавляй, тариф 500+ у.е. с ведра. :sm13_:  :sm13_:  :sm13_:

• 0
Реклама в подписи запрещена

bazl

bazl

Авторитет

• Сообщений 12338
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 09:18

І який український чиновник при своєму розумі перенаправить такі потоки повз свою кишеню в державний бюджет?)

Бляхи існують бо то вигідно! А от коли потік спаде, почнуть думати що робити з тим всім, що понапускали в країну.

• 0

vlad9201

vlad9201

Авторитет

• Сообщений 29956
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 09:40

TPAKTOPICT, коли зіткнешся (ттт) - пригадаєш попередження  :ad_new:

Спойлер

SANEK

SANEK

Авторитет

• Сообщений 996
  •  

Опубликовано 02 Июль 2018 - 10:01

" постанова "  с самого начала. 

думаю цель данных  движений уже давно оправдана.

теперь будет кульминация.

я так думаю. :sm13_:

• 0

S/A.

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6563
  •  

Опубликовано 03 Июль 2018 - 06:53

Пару днів тому мій друг поляк не зміг заїхати на машині в Україну,розвернули,грошей не взяли(великих грошей не пропонував).Причина-є 1 невивезена машина з України.Розвернувся,посадив жінку за кермо,заїхав.Раніше на кожному польському прикордонному алкашу висіло по 50 машин,а тепер стало неможливим.Може за живе бабло і можливо? :smile44: Якісь зміни пішли.За завезення фірмами інфи не маю.

• 0

roma_user05

roma_user05

Разборка

• Сообщений 5907
  • Гос. номер:АС5335АC
  •  

Опубликовано 03 Июль 2018 - 09:13

TPAKTOPICT, рік назад було также. і два роки назад, якшо на поляку вісіла хоть 1 машина його на ше одній вже не пускали. 

• 0
Реклама в подписи запрещена

futbolfans

futbolfans

Авторитет

• Сообщений 6544
  •  

Опубликовано 04 Июль 2018 - 10:44

Теперь у полиции будет или есть доступ к волшебной базе ...http://www.autoconsu...e.php?sid=41805
  • 0

3 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 3 гостей, 0 скрытых