Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Не включаються передачі. Куліса?

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
237 ответов в теме

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 05 Сентябрь 2017 - 21:52

1. Демонтаж запобіжника 80А на підсилювач керма,вийняти його контакт з колодки та послабити його проводку

Послабити проводку так,наче збираєшся повністю знімати підрамник з рульовим.

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 08 Сентябрь 2017 - 21:55

Усім привіт! Не осуджуйте мене, бо не встиг за пів дня навіть коробку не скинув. Скидав стойку в зборі довго. Закисші контакти, деякі болти болгаркою зрізав!!! Ломались навіть. Шок! Відкрутив рулевий вал, подушки, болти коробки.... одним словом заминка стала в напарнику.
Залишилось зранку відкрутити підрамник. І опустити мотор і стягнути коробку з пів осями. Плюс я не міг знайти яку саме проводку треба ослабити при опущенні.
  • 0

Rek

Rek

А був народжений, щоб бігти

• Сообщений 50287
  •  

Опубликовано 09 Сентябрь 2017 - 06:22

яку саме проводку треба ослабити при опущенні.
ЄГУРА

100 - це абревіатура.    Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00

Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 10 Сентябрь 2017 - 15:58

Плюс я не міг знайти яку саме проводку треба ослабити при опущенні.

Проводка йде від підсилювача керма,вздовж рейки,по лівому лонжерону і до коробки запобіжників...

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 10 Сентябрь 2017 - 23:09

Проводку знайшов і послабив. Все зразу замітно коли опускав підрамник.
Але тему, хлопці, я перейменую у "лох вдвайнє".

Поставлений вижимний FTE, сальник колінвалу, диск і корзина в порядку (не зношені), під шумок пару сайлентблоків замінив. Короче кажучи. ПРиступили до зборки - поставили коробку, підняли підрамник, почали крутити всі болти. І тут я подумав - можна вже заливати тормозуху і прокачати поки є час (робили в парі).
Лию я тормозуху, нажимаю педаль - вона провалюється. Я під низ - а тормозуха хорошим темпом лиється з коробки вниз. Я довго був в шоці. Йопкав ту машину і я, і мій напарник.
З того розчарування, все знову знімаємо. Останній варіант - перелом трубки в коробці (трубка тормозухи).
Зняли - трубку вигнули і витягнули - провірили компресором - наче все в нормі.
Короче кажучи, проблемою наче стало зєднання штуцера счеплення (трубка з металевим зєднанням). Там пластик гуляв, і він не герметичний з коробкою. Здається що він пропускав і тормозуха лилась прямо в коробку.
Виходить, я дурно замінив і головний і робочий циліндр!! Лох 100 левела!
Але на штуцер - не певність, не знаємо на 100%
Вже під ніч, рішили зібрати коробку. На нервах 2 години пробували поставити її на вал. Результат - третя ночі, нічого не получилось, 2 пива, копчена риба і пішли спати.

2 дня на смарку.

Дубль 2 - на наступну суботу приїду і будемо продовжувати.
За штуцер - сам факт, я на нього спочатку думав. З штуцера по коробці лилось мінімум тормозухи, все лилось з під коробки (тобто іменно з коробки). Тому грішили на вижимний. Я не знав що кріплення штуцера не герметичне з коробкою (завод). Не міг подумати що він сифонить іменно в середину коробки. Але уже на 100% не знаю. Такі догадки. Доречі старий робочий цилінд - не пам"ятаю виробника, але знаю що на ринку він зараз коштує 700 грн. 
Може і добре що замінив на новий (

Коробка доречі була вся повністю у тормозній жидкості. Навіть місця сухого не було. 

Изменено: Nazzz, 10 Сентябрь 2017 - 23:12

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 11 Сентябрь 2017 - 07:46

Дубль 2 - на наступну суботу приїду і будемо продовжувати. За штуцер - сам факт, я на нього спочатку думав. З штуцера по коробці лилось мінімум тормозухи, все лилось з під коробки (тобто іменно з коробки). Тому грішили на вижимний. Я не знав що кріплення штуцера не герметичне з коробкою (завод). Не міг подумати що він сифонить іменно в середину коробки. Але уже на 100% не знаю. Такі догадки. Доречі старий робочий цилінд - не пам"ятаю виробника, але знаю що на ринку він зараз коштує 700 грн.  Може і добре що замінив на новий ( Коробка доречі була вся повністю у тормозній жидкості. Навіть місця сухого не було.

Дуже і дуже непевен.Зазвичай магістраль не підводить.Ліпи фото трубки.Подивимось на з'єднання штуцера.Там повинно бути гумове ущільнення на з'єднанні.Воно є?)

• 0

Ремонт,Консультації,

Rek

Rek

• Сообщений 50287
  •  

Опубликовано 11 Сентябрь 2017 - 07:51

кріплення штуцера не герметичне з коробкою (завод).
Первый раз о таком слышу. Штуцер "по резьбе" накрутили?

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 11 Сентябрь 2017 - 08:01

2 дня на смарку.

Оптимістичніше треба дивитись на події.

Не насмарку,а набуто безцінний досвід-безоплатно!!!)

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 11 Сентябрь 2017 - 16:42

Фото прикріпив ( не моє)
Я говорю про інший кінець з"єднання, який на коробці ужен зверху
На рахунок гумки - я взагалі дуже розсіяний, я навіть не па"мятаю коли вона була/а коли пропала. Але коли останній раз скинули коробас - перевірили і гумки не було. Але жидкість лилась у коробку а не зразу на зєднанні ПО коробці. Cуть в тому що пластик сам має зазори (на фото 1 зрозуміліше), тобто не герметично! Можливо саме тому і лило тормозуху в коробку зверху а витікала вона через щіль внизу.

Єдина річ з якою не можу зрозуміти - в автомайстері коли замінювали головний - сказали що це він! А трубку всеодно вони провіряли. Значить гумка мала б бути.

Я більше схилююсь до варіанту що і головний і робочий було замінено МАРНО!
Все ховалось в деталях і варто було зразу звернути увагу. А я думав що вижимний дірявий сифонить в коробці.

Первый раз о таком слышу. Штуцер "по резьбе" накрутили?

По тій різьбі все герметично було закручено, я мав на увазі з"єднання про яке написав вище

Прикрепленные файлы:

Изменено: Nazzz, 11 Сентябрь 2017 - 16:43

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 12 Сентябрь 2017 - 11:53

Але коли останній раз скинули коробас - перевірили і гумки не було. Але жидкість лилась у коробку а не зразу на зєднанні ПО коробці. Cуть в тому що пластик сам має зазори (на фото 1 зрозуміліше), тобто не герметично! Можливо саме тому і лило тормозуху в коробку зверху а витікала вона через щіль внизу. Єдина річ з якою не можу зрозуміти - в автомайстері коли замінювали головний - сказали що це він! А трубку всеодно вони провіряли. Значить гумка мала б бути. Я більше схилююсь до варіанту що і головний і робочий було замінено МАРНО! Все ховалось в деталях і варто було зразу звернути увагу. А я думав що вижимний дірявий сифонить в коробці.

Ось на знімку 4 елементи які відповідають за щільність з'єднання...

dsc05187.jpg

з ліва на право....

-1Пластикова частина що кріпиться на куполі коробаса.В ній повинні бути цілі фіксатори,щоб пластикова частина(2) що кріпиться на трубці не заходила всередину коробаса при монтажі частини(4).

-2Пластикова частина,що кріпиться на металеву трубку.На неї вдягається гумове ущільнення( 3).

-3Гумове ущільнення,манжет що недає витікати рідині назовні з магістралі.

-4Металева частина,що з'єднується з частиною (2) і фіксується за допомогою фіксатора.

Моє бачення що може бути нетак...

-Негерметична трубка,або саме з'єднання до вижимного.

-Відсутність фіксаторів на пластиковій частині(1) тому при спробі з'єднання частина 4 не сідає на місце,до кінця за рахунок того,що частина 2 провалюється в коробас.

-Вісутність,або негерметичність гумового ущільнення(манжета) на частині (2) а може вона залишилась? на частині 4 і косо стоїть чи провернулась-то що.

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 12 Сентябрь 2017 - 20:00

Моє бачення що може бути нетак...

-Негерметична трубка,або саме з'єднання до вижимного. (трубку акуратно витягнули і провірили на геметичність - все добре)

-Відсутність фіксаторів на пластиковій частині(1) тому при спробі з'єднання частина 4 не сідає на місце,до кінця за рахунок того,що частина 2 провалюється в коробас. (по суті через частину 1 і попадає тормозуха в коробку, але пластик добре сидить на коробці. Частина 2 щільно зєднанна з частиною 1)

-Вісутність,або негерметичність гумового ущільнення(манжета) на частині (2) а може вона залишилась? на частині 4 і косо стоїть чи провернулась-то що. (Я БІЛЬШЕ НІЖ ВПЕВНЕНИЙ ЩО ТУТ БІДА)

Під час останньої зборки коробасу коли ми звернули увагу на ущільнювач - його не було. Ми його замінили звичайною гумкою. Тобто просто круглий (а не подовжений з формою) манжет. Пробували маленький ставити на рівець на пластику - трубка сідала. Пробували більший - трубка не хотіла заходити.

Здається все вже ясно. Ущільнювач взагалі не такий як ті що ми ставили. 
Значить перше що мені потрібно - це придбати десь цю гумку. Яка назва її по паспорту?

П.С, Якщо це гумка, тоді я знаю як це могло статись.
Коли в СТО міняли головний, то мабуть манжет був бо я якось доїхав 120 км додому. Виходить робочий дійсно протікав але гумка була. Тут я схиляюсь що коли знімали коробку вона могла кудись вилетіти і я цього не побачив.
Або самий гірший варіант - там на СТО мені її загубили, і через бруд який був на коробці воно менше лилось і так я доїхав додому.

Юстас, ВЕЛИКЕ і окреме ДЯКУЮ за допомогу, що Ви все детально мені розписали.
Буду зараз шукати гумку терміново, може придбаю швидше і відправлю додому щоб напарник зміг швидше визначити чи проблема тільки в гумці.

• 0

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 12 Сентябрь 2017 - 20:39

Знайшов назву
Колпачок трубки цилиндра сцепления OPEL Astra G

GM 9200965, 0679178

https://opeltorg.com...tso-vtulka.html

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 12 Сентябрь 2017 - 20:58

Буду зараз шукати гумку терміново, може придбаю швидше і відправлю додому щоб напарник зміг швидше визначити чи проблема тільки в гумці.

Якщо грішити на манжет,то я б оглянув металеву частину (4) чи не зажувало в ній манжет...

Колпачок трубки цилиндра сцепления

Так,це він.

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 12 Сентябрь 2017 - 21:51

Все, зрозумів про яку металеву частину. Візуально не має нічого, хіба спробувати відєднати і продути або садомазо дротиком спробувати чи нічого немішає в трубці.

Изменено: Nazzz, 12 Сентябрь 2017 - 21:58

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 13 Сентябрь 2017 - 08:04

. Візуально не має нічого,

Нєт-значить нєт!

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 09:42

Отже, приїхав своїм ходом вчора.

Як все було?

Субота зранку прийшов з резинкою - населив на з"єднання, трубку до вижимного заселив і шпильку/фіксатор заселив. (Саме смішно що я знайшов стару під машиною в бруді)
Почав прокачку - все-таки були каплі з коробки але я не розумів чи то стара рідина чи то нова. Виходить що чуть-чуть але десь по-капельках спускає рідину в коробку. А на коробці, біля трубки і з"єднання - все сухо.
Приступили до зборки. Збирали на скору руку - моя машина мала терміново виїхати з гаражу бо уже на заміну стояла Мазда.
Виїхав своїм ходом - поїхав тестувати щеплення. Суть така - де-не-де передачі погано включаються, дуже рідко залипає педаль. Але це логічно - щеплення ж не прокачане! Вірніше прокачане педалью і не більше.
Проїхав 140 км але без змін.

Отже, 1-ше - потрібен поміччник і прокачування зі штуцером

2 - ге проблема що час від часу спідометр глючить - не працює, праццює, скаче як забажає
3- тє - проблема із габаритом заднього ходу. Задній хід працює краще ніж на старому счепленні але лампочка мерехтить/мигає/довго включається.

Отже, заекономлено 2500 грн але потрібно ще все доробити. 2 та 3 тє - ще не знаю як виправити. 2 -  контакт поганий, 3 - думаю щось з фішкою на коробці

Изменено: Nazzz, 18 Сентябрь 2017 - 09:43

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 14:52

2 -  контакт поганий, 3 - думаю щось з фішкою на коробці

контакт паганий в обох випадках.

Але у проблемі 2 може бути переламаний кабель від датчика швидкості до кузовної проводки

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 17:50

Юстас, дякую за відклик

Так, помічник надломав пластик на контакті датчика швидкості, тому поставив шайбу. Я вчасно не подивився, довірився. Значить контакт, але перше за все треба перевірити візуально. Легше буде на ямі чи зверху? Бо коли коробка була опущена то було легше знизу але всеодно доступ поганий.

Щодо заднього ходу - я на швидку закинув штекер, можливо мені якось получилось його іншою стороною запхати і він не защолкнувся  :smile275: 

Щодо прокачки счеплення, як краще? З помічником чи приєднати трубку і вивести в бачок?

• 0

Rek

Rek

• Сообщений 50287
  •  

Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 18:43

чи приєднати трубку і вивести в бачок?
:sm17_2:

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 21:26

Легше буде на ямі чи зверху?

Зняв коліща і роби що хочеш.

я на швидку закинув штекер, можливо мені якось получилось його іншою стороною запхати

В це важко повірити.

Щодо прокачки счеплення, як краще? З помічником чи приєднати трубку і вивести в бачок?

будь яким чином.

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 26 Сентябрь 2017 - 10:38

Поправив фішку заднього ходу - все працює
Датчик швидкості на коробці не чіпав - поки все працює
Счеплення далі не прокачане - передачі на початку включаються дуже легко але що кінця втикаються з труднощами.  Педаль повністю не повертається назад.

Нарешті сьогодні займусь прокачкою.  Наскільки знаю що потрібен ключ на 10 і шланг (взяв метод прокачки з напарником) - фото прикрипив.
Я так розумію трубку можна надіти на штуцер і ріжковим ключем відкручувати його на 3/4 (далі вся процедура знайома до болі)

Все вірно?

-----------------
Ще одне паралельне питання не по темі - у мене роздовбаний хід самої ручки КПП на кусілі.  Бачив і "хомутотерапію" і ремкомплекти. Як краще вирішити це питання? По-суті "гуляє" ручка тільки в ліво-в право

Прикрепленные файлы:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 26 Сентябрь 2017 - 12:48

По-суті "гуляє" ручка тільки в ліво-в право

Оглянути салоний вузол,а саме нижню частину,там де палець з фіксатором.

трубку можна надіти на штуцер і ріжковим ключем відкручувати його на 3/4 (далі вся процедура знайома до болі)

:sm17_2:

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 26 Сентябрь 2017 - 14:30

Оглянути салоний вузол,а саме нижню частину,там де палець з фіксатором.

Там і гуляє - прикріпив фото з інтернету
Вліво і вправо

Як рішанути то питання? Буду вдячний за пораду

Прикрепленные файлы:

Изменено: Nazzz, 26 Сентябрь 2017 - 14:31

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 26 Сентябрь 2017 - 21:37

Як рішанути то питання? Буду вдячний за пораду

Мені зустрічалось всього пару раз таких випадків.Вирішував заміною салонного вузла...

Колгосп робити не доводилось.Якби було масово-щось би зметикував...

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 26 Сентябрь 2017 - 22:22

Мені зустрічалось всього пару раз таких випадків.Вирішував заміною салонного вузла...

Колгосп робити не доводилось.Якби було масово-щось би зметикував...

Одним словом або під заміну весь пластик або зняти ручку КПП і подивитись де чого не хватає  :sm13_: 

Тепер про прокачку
Підєднав шланг щоб тормозуху зразу в банку зливати. Товариш качав педаль счеплення а я відкручував закручував штуцер.
З першого разу педаль впала, а потім стала тугою і такою залишилась.
Перший раз слабо підшла рідина в трубку. Бульбашки не були замічені, тільки суцільна тормозуха в трубці.
Процедуру з штуцером провів близько 15-ти разів і зрозумів що завоздушення в тому вузлі немає бо йде тільки рідина.

Зібрав все до купи - зробив тест драйв.
Все як і було, 1-2-3 включається один раз ідеально, другий раз на силу - таке враження що от от і буде хрустіти.
Як тільки накачати муфту на ходу - все норм. Їду далі - раз включається добре а раз з зусиллям.
Сама педаль під час їзди по-трохи нижче опускається, але рівень в звичайному положенні - чуть нижче тормоза.
Одним словом  :smile423:

Поняття немаю що далі провіряти. Виходить робочий і трубка з штуцером - не завоздужені. Бачок на max заповнений.

Виходить, або десь сосе воздух або мені впарили галімий LPR головний циліндр.

4-5 передачі і задня працюють і включаються добре. 

----

Плюс раніше писав що габарит заднього ходу мигає - знову повторюється якщо дуже повільно здавати назад.

:smile423:

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 27 Сентябрь 2017 - 08:00

Nazzz,

попробуй прокачати так,як тут прокачували.

http://www.opel-club...nie-na-astre-g/

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 27 Сентябрь 2017 - 10:29

Короче здоровенный шприц, хорошая трубка, тормозная жидкость. Набрал в шприц жидкости около 100 мл, выпустил воздух, надел трубку на штуцер сцепления, что у коробки, открутил штуцер приблизительно на 1 оборот и начал давить на шприц едва глаза не повылазили

Виклик прийнятий!

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2017 - 08:33

Виклик прийнятий!

Які новини?

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2017 - 09:26

Які новини?

:ac:

Дубль №1 -  fail

Трубка ідеально зайшла на штуцер і була закріплена хомутом. Шприц на 50 мл непогано зєднався з трубкою, але коли я почав затискати рідину в штуцер то саме з"єднання трубки і шприца не витримало і почало сочити рідину.

Того ж вечора запаяв зєднання / плюс залив повністю дво-компонентним клеєм.
Сьогодні наступний дубль плюс докуплю 100-тку на всяк випадок.

Доречі, муфта на НЕзаведеному холодному двигуні - міцна і наче повністю повертається назад.

Изменено: Nazzz, 28 Сентябрь 2017 - 09:49

• 0

Rek

Rek

• Сообщений 50287
  •  

Опубликовано 28 Сентябрь 2017 - 19:32

Nazzz, попробуй трубку от штуцера непосредственно в бачок и прокачивать педалью. Бачок "под завязку" тормозухой залей.

З.Ы. Штуцер открути до свободного прохода тормозухи.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 29 Сентябрь 2017 - 07:43

Nazzz,

які новини? 

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 29 Сентябрь 2017 - 09:49

Nazzz,

які новини? 

Ситуація така:
Фонарик, шприц 100 мл, трубка, 2 хомута. Набрав 70мл і почав втискати в штуцер через трубку. Отже - тормозуха під НЕвеликим тиском заходила в середину (а може то просто шприц 100 все порішав), зразу було замітно що в бачку рівень швидко піднімається. Бульбашок не бачив. Загнав десь 60 мл і зрозумів що там все ок.
Зібрав - поїхав на тест. Отже, педаль почала менше западати,1,3,4,5 і задня - все ок. Друга передача все ж таки заходить чуть не з хрустом але раз через раз. Висновок - передачі краще включаться але всеодно не те. Навіть до того як в мене полетів вижимний - працювало краще!
Сьогодні поїздка на 120 км, заодно все до кінця протестую.

Nazzz, попробуй трубку от штуцера непосредственно в бачок и прокачивать педалью. Бачок "под завязку" тормозухой залей.

З.Ы. Штуцер открути до свободного прохода тормозухи.

А оце якраз може бути дубль 3! Будем пробувати все можливе!
А чому під зав"язку? Не простіше на мітці МАХ?

Изменено: Nazzz, 29 Сентябрь 2017 - 10:18

• 0

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 30 Сентябрь 2017 - 01:12

Проїхав 130 км. Ситуація так ж сама. Раз включається добре - два рази через силу. Зараз уже усі передачі окрім 5-тої та задньої. Єдине, що педаль перестала сильно западати.

Плюс не знаю звідки, але чую пискливий звук з під капоту від 2500 об/хв і вище.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27606
  •  

Опубликовано 30 Сентябрь 2017 - 21:24

або мені впарили галімий LPR головний циліндр.

Як можна впарити галімий ЛПР,якщо він з народження галімий? :smile44:

• 0

Ремонт,Консультації,

Nazzz

Nazzz

Старожил

• Сообщений 300
  •  

Опубликовано 02 Октябрь 2017 - 10:39

Як можна впарити галімий ЛПР,якщо він з народження галімий? :smile44:

Ех ... тут і казати нічого не потрібно  :ac: 

Поїзджу трохи, подивлюсь як буде працювати зчеплення.
Ще раз прокачаю як говорить Rek 

Якщо з часом нічого не зміниться - прийдеться потратитись на новий головний циліндр і вже поставити жирну крапочку в тій проблемі.

• 0

1 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых