Перейти к содержимому

Реклама

Фото

Обучение в школах только на украинском языке

• Чтобы отвечать, сперва войдите на форум
496 ответов в теме

Andy_Kiev

Andy_Kiev

一個認真的人

• Сообщений 5408
  •  

Опубликовано 14 Сентябрь 2017 - 23:44

Serge,Я родился в Молдове и прожил там, говоря только на русском и не зная молдавского, а тем более украинского, до 1995 года. В период с 1991 до 1995 (в 95-м я выехал в Украину, родители родом с Украины) все школы и другие учебные заведения перешли на государственный (румынский!) язык. Все кого не устраивало - выехали, кто в Штаты, кто в Израиль, кто в Россию, кто  еще куда, в том числе и мои родители со мной...Те кто остался - учили язык и живут там по ныне, хоть и не молдаване вовсе.

Поэтому выход есть всегда, либо чемодан-вокзал, либо...

ПыСы Українську я ніколи не вчив у школі, но вільно нею розмовляю, пишу, читаю, а також вважаю себе українцем. Моя донька пішла в перший клас і тепер інколи допомогає мені правильно розмовляти і писати...

Изменено: Andy_Kiev, 14 Сентябрь 2017 - 23:49

• 0

flag_ukrainu_anim.gif

Serge

Serge

МегаДизайнер

• Сообщений 11254
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 00:02

Andy_Kiev, я - не ты. Это понятно ?

• 0

По всяким деловым вопросам прошу писать мне в Польшу по Telegram или Whatsapp: +48 пятьсот десять шестьсот восемь триста восемьдесят восемь.

P.S. Jestem dobry człowiek do momentu, aż ktoś mnie nie wkurwi. Potem już nie jestem ani dobry, ani człowiek.

Кнапик

Кнапик

Авторитет

• Сообщений 16182
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 06:07

Смешной топик, учитывая время). 35 лет я думал и разговаривал на русском языке, как и любимая жена. Сейчас мы живём в Виннице, и сознательно отдали ребенка в украиномовну школу.
В повседневной жизни стараюсь разговаривать на украинском, писать мне украинскою сложнее, но это временно.
Умение рyгаться матом, пришло с yмением водить машинy

FINNN

FINNN

Авторитет

• Сообщений 2973
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 06:22

Immortal_S, никакого дисонанса, Карл ! В Германии, кстати, я смогу отдать дитё даже в русскую школу, или в арабскую. Вопрос не в этом, вопрос в отсутствии альтернативы. Ненавижу, когда заставляют. И не я один.
А многим пофиг, что сверху дали - то и сосут )

Де в німетчині є школа з російською мовою викладання? Наскільки я знаю відкрили колись тік одну приватну в Берліні вродь.
  • 0
Реклама в подписи запрещена!

Щукарь

Щукарь

Дід... вже тричі

• Сообщений 19751
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 06:45

Serge, а чому ти не приліпиш голосувалку?.. А?..

Знаю чому... Тому, що результат буде далеко не той, який ти хотів би побачити :smile44:

• 0

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский

luav

luav

Авторитет

• Сообщений 5924
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 06:47

Хоть 10 человек наберётся ? Или больше ? Чего боимся, почему не говорим на гос.языке ? Лучшей пропаганды не может быть, чем использование языка в массах.

А если будут заставлять "из-под палки" - получат неприятный результат в виде массового отторжения этого самого языка. Вот просто из принципа люде не будут использовать.

Не екстраполюйте мову спілкування на форумі з мовою спілкування в повсякденному житті.Це перше

Писав вище,але повторю:мова мого повсякденного спілкування-українська.На форумі я можу дописувати і російською,бо не бачу в цьому проблеми на відміну від вас

І ви так і не відповіли на моє питання вище:двомовність ви вимагаєте з метою того,щоб не вчити українську?

• 0

Щукарь

Щукарь

Дід... вже тричі

• Сообщений 19751
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 07:38

Русский язык вообще изначально происходит из нашей местности, а украинский пришёл с Западной Украины предположительно вместе с Галицко-Волынским княжеством в 11-13 веках.
Так можна і до мови скіфів добратись :sm13_:

Якою мовою спілкувались на Київщині, Полтавщині, Харківщині, Донеччині, та і на Кубані накінець, сто, двісті, триста років тому?.. Так отож...

• 0

Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский

Immortal_S

Immortal_S

Авторитет

• Сообщений 1541
  • Гос. номер:АА7633IO
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:19

Зря мы тут пытаемся в чём-то убедить топикстартера, он уже сделал выбор и начинает прилагать все усилия))) Может оно и к лучшему будет, дети спасибо скажут, что хоть так будут знать минимум 2 языка, правда к тому времени владение великорусским может уже перестать быть "+" :-) 

З.ы. печально, что до сих пор есть люди которые не понимают разницу между национальной идеей и свободой выбора.

Всегда пристегивайтесь!
0507001648

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  • Авто:Suzuki Jimny08,Судно на Підводних Крилах Казанка-М.
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:35

Куда отдавать ребёнка, если не будет русских школ ?

Віддай в Грузинську,чи Єврейську...

А що ще робити???

никто на форуме не общается на гос.языке ?

Багато спілкується-тобі не потрібно,тому і не помічаєш)

Я знаю украинский и могу и писать, и читать, и общаться. И даже петь. Но не из-под палки.

А ну заспівай! Шоб ми бачили, шо ти не москаль..

:sm13_:

Посчитай. На 100% русскоговорящих людей на форуме приходится один ничтожный процент в виде свеже-испечёно-украинизированного Назгула.

Серж-це образливо...І образливо не

Хоть 10 человек наберётся ? Или больше ? Чего боимся, почему не говорим на гос.языке ? Лучшей пропаганды не может быть, чем использование языка в массах.

А если будут заставлять "из-под палки" - получат неприятный результат в виде массового отторжения этого самого языка. Вот просто из принципа люде не будут использовать.

Начни ! Вот прям щас. И дальше - только на украинском. Сможешь ?

А чому б тобі не почати з себе???

По перше це красиво,і здебільшого на вулицях Києва переважна більшість розмовляє мовою.

По друге-починай розмовляти дома мовою.Англійською,Російською,Українською.Кращого подарунка до школи своїй дитині ти навряд чи зробиш.

По теттє-на форумі всі розуміють одне одного.Хто схотів,перейшов на спілкування мовою,хто боїться(як ти) що його вважатимуть лохом-спілкується як йому зручно.

У мене відчуття,що ти хочиш відокремитись,але тобі щось заважає...

• 0

поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14

Ремонт,Консультації,

Допомога в пошуку запчастин.

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Maks2002

Maks2002

Авторитет

• Сообщений 6727
  • Авто:Renault Grand Scenic '12 110FAP (EDC); Renault Scenic '13 110FAP (EDC);
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:40

не розумію суть топіка .... В чому проблема для громадянина України вчитись українською (єдиною державною) мовою ?

Серге, поїдь в Польщу і обурюйся чому твою дитиною не вчать українською ....

На закид про те що от ми вчились в школі виключно російською а тепере треба перевчовуватись, терміни і т.д. .....  У мене є два аргумента.

1. Хто вам забороняв вчитись українською ?

2. Я в такій самій ситуації був в 1995році коли після російської школи (таааа у Львові були російські школи) пішов в технікум де все Українською, і до того ж я ріс в російськомовній родині (так склалось) і десь в 1995-2000роках ми в побуті також перейшли на українську. так що ве гуд, дитина чудово все вивчить і нарешті буде знати державну мову країни громадянином якої є.  Доречі на підтвердження цього є факти і з сьогодення ... наш одноклубник переїхав жити у львів з Крима після його анексії, і його дитина звісно пішла в перший клас тут, і звісно в українську школу ..... і нічого, все супер дитина вчить українську і розмовляє нею, і проблем нема абсолютно.

Головний висновок всієї "нав’язувальної" теми це те що нам не хочеться виходити зі своєї зони комфорту на рік часу і вчити державну мову. І Серге, Київ і Дніпро І Одеса, як і Харків не вся Україна ... виїдь з Києва на 30км в село і ти побачиш що там розмовляють українською, те саме і в херсонській області, і о боже навіть в Луганській (правда рідше) але таки також розмовляють українською в глибинці куда не дійшли модні віяння і примус русифікацій в свій час.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:54

Вот просто из принципа люде не будут использовать.

В Законі про мови чітко вказано,що ти можжеш спілкуватись будь якою мовою.

Якби ти сів,почитав,розібрався.То виявилося б,що тобі надано велику купу прав розвивати/спілкуватись будь яку мову.Навіть в судах,чи державних установах.

Але ж тобі зручно думати,що тебе утискають.

Тому і настрой такий.

Ненене, очень приятно ) Давай ты тоже будешь общаться только на украинском впредь. Надо поддерживать государственный курс )

Я саме так і зробив.Тобі теж раджу)

но знаю намного больше людей, которые не хотят отдавать детей в украинскую школу. И я один из таких.

Це плачевний факт...

І справа тут вже навіть не в тобі.

Якщо в метриках дитина записана Українцем-особисто ти,позбавляєш її права на всебічний розвиток і освіту...

В мене малий виграв  змагання  співав під музику Гімн України після нагородження...

Що буде співати твій син,якщо стане Олімпійським чемпіоном-коли його будуть показувати на весь світ???

Единственное огорчает это наличие рядовых людей и учителей в частности, которые считают запрет русского везде и всегда эффективным способом украинизации. Недавно делал монтаж школьного фильма. Там девочка "Золотой голос школы" на собственном выпускном для своего класса и родителей пела песню. На русском. И при предварительном просмотре одна мама вскользь пожаловалась мне, дословно: "-Как же эта песня нам тяжело досталась, учителя запрещали петь на русском." Абзац!!!

Наразі малий готує до уроку музику пісню "Порушка".Ми часто співаєм коли рибалим на два голоси.Побачим що буде)

Спойлер

• 0

Ремонт,Консультації,

Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.

Nazgul

Nazgul

Авторитет

• Сообщений 15363
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:55

В мене малий виграв змагання співав під музику Гімн України після нагородження... Що буде співати твій син,якщо стане Олімпійським чемпіоном-коли його будуть показувати на весь світ???

В мене донька осьо-сьо в перший клас пішла. Гімн вони чи не на першому занятті вивчили. Досить потішно було спостерігати, як вона бігає по хаті й співає його. Під музики легше вчилося.

Особливо доставляє, що з безлічі варіантів виконання на ютубі їй більше за все запав ось цей

designer

designer

Nosce te ipsum...

• Сообщений 12225
  • Авто:Молния, Ель, Щель, 2 BLACK S А5 - были. Что Бог пошлёт
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:55

оттэта баттлъ )))

• 0

ничто не защищает от дебилов так, как юстиция

welcome, to the world of illusions   :smile44: 

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 08:58

Не вопрос, но почему это должно стать моим выбором ?

Якби тобі не хотілось,але це не твій вибір.

У твоєї дитини є вибір і вона має вільний доступ до будь якого навчального закладу в країні.

• 0

Ремонт,Консультації,

FINNN

FINNN

Авторитет

• Сообщений 2973
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 09:09

ТС ,  я тут подумав, а напевно віддавай ти дитину до Польщі або Німетчини, у неї тоді буде шанс вирости без таких тараканів у голові як у тебе.

• 0

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 09:13

оттэта баттлъ )))

Я коли чую,чи читаю таке,що тут обговорюється(освіченими людьми на хвилиночку!!!) стає моторошно...

Та і якби це стосувалось самого Сєржа-півбіди.Освічена,сформована людина.В нього власне життя.

А от те,кого це стосується безпосередньо-мені видається Серж обмежує в правах.

Це моє бачення.Я можу бути неправий.Тому-Серж не ображайся.

Просто моя думка протилежна від твоєї.

ТС ,  я тут подумав, а напевно віддавай ти дитину до Польщі або Німетчини, у неї тоді буде шанс вирости без таких тараканів у голові як у тебе.

Жостко,але підтримаю.

• 0

Ремонт,Консультації,

Avtomobilist

Avtomobilist

Авторитет

• Сообщений 11528
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 09:19

но знаю намного больше людей, которые не хотят отдавать детей в украинскую школу. И я один из таких.

Думаешь дети тебе и им спасибо скажут?

Поверь, дети очень легко будут учиться на украинском языке.

В общем обучение на украинском не есть проблема ребенка.

Это, оказывается, твоя проблема, к сожалению.

З.Ы. ИМХО. Государственный язык надо было пропогандировать и продвигать с начала независимости. Сейчас бы уже ни у кого не возникало никаких вопросов.

Изменено: Avtomobilist, 15 Сентябрь 2017 - 09:19

• 0

Nazgul

Nazgul

Авторитет

• Сообщений 15363
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 09:32

Такі ді. Нав'язати свої комплекси дитині - той ще подарунок. В принципі психологі праві, що кожні батьки по своєму калічать дитину.

-akaDemik-

-akaDemik-

Дизельний холодильник

• Сообщений 26895
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 09:59

баба яга против (с)

но хочется списать на магнитные бури

• 0

18+ тільки для повнолітніх

Спойлер

Я - атеїст, але атеїст Київського Патріархату

Dunkan0

Dunkan0

Авторитет

• Сообщений 7274
  • Гос. номер:AA6672CC
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:08

Весь Киев говорит по-русски. Русский язык вообще изначально происходит из нашей местности, а украинский пришёл с Западной Украины предположительно вместе с Галицко-Волынским княжеством в 11-13 веках.

Почему людям, которые поколениями говорят на русском, навязывают обучение на других языках ?

З чого це ти взяв?

В 50х роках, більшість киян розмовляло на українській мові.

Твоє твердженна каже про твою некомпенентність в даному питанні.

Щодо закону - повністю підтримую і обома руками ЗА!

• 0

Думай-те

salex

salex

Авторитет

• Сообщений 3193
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:15

А школы - это только гос.учереджения? Частные школы есть, и что бы на иностранном обучение было?

• 0
Difficult takes a day, impossible takes a week.

Immortal_S

Immortal_S

Авторитет

• Сообщений 1541
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:22

А школы - это только гос.учереджения? Частные школы есть, и что бы на иностранном обучение было?

Тем же Законом фактически развязываются руки для организации частных учебных учреждений... 

Всегда пристегивайтесь!
0507001648

FINNN

FINNN

Авторитет

• Сообщений 2973
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:23

В приватній хоч на китайській.

Я вчився у школі з посил вивченням німецької, так у нас читання та математика у 2му-3му класі викладалися на німецькій мові, і після 2-го класу нас по обміну і німецькі сімї відправляли.

• 0

Dunkan0

Dunkan0

Авторитет

• Сообщений 7274
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:27

Взагалі ситуація така, що українська мова мабуть єдина мова в світі, яка потребує захисту в своїй же країни.

І як завжди підміна понять на рівному місці - навчання і спілкування, це різні речі.

Ніхто не примушує спілкуватись українською, але навчання повинно буди Державною мовою.

Чи в інстути теж робити окремо україномовні, окремо російськомовні, окремо іншомовні?

• 0

Думай-те

Nazgul

Nazgul

Авторитет

• Сообщений 15363
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:28

Взаглі в мене таке враження, що ТС в якійсь паралельній реальності існує. То він каже, що на форумі 1% україномовних, потім, що в Києві всі виключно російською спілкуються, далі, що українська в школах викличе якийсь спротив.

Досить небезпечний симптом. Нагадує розіп'ятих хлопчиків та інші фейки в які свято вірять мешканці одного паралельного світу.

Про українізацію шкіл. В нас раніше було 2 школи з 11 в місті російських. На даний час шкіл всього 9. Обидві російські потроху перетворились на українські. Як це відбувалося? Ну от набирають клас першоклашок, питають батьків: якою мовою вчити ваших дітей? 28 каже - українською, 2- російською. Маємо український клас. Так потроху обидві російські школи українізувались повністю.

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:29

Звичайно !

Більш повно там

http://www.school6kr...a-obovyazkovoyu

Відповідно до ст.3 Закону України «Про загальну середню освіту», загальна середня освіта є обов'язковою основною складовою безперервної освіти.

Громадянам України, незалежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, мовних або інших ознак, забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти у державних і комунальних навчальних закладах.

Громадяни України мають право на здобуття повної загальної середньої освіти у приватних навчальних закладах.

Відповідно до норм Закону України «Про освіту» батьки та особи, які їх замінюють, зобов'язані:

- постійно дбати про фізичне здоров'я, психічний стан дітей, створювати належні умови для розвитку їх природних здібностей;

- поважати гідність дитини, виховувати працелюбність, почуття доброти, милосердя, шанобливе ставлення до державної і рідної мови, сім'ї, старших за віком, до народних традицій та звичаїв;

- виховувати повагу до національних, історичних, культурних цінностей українського та інших народів, дбайливе ставлення до історико-культурного надбання та навколишнього природного середовища, любов до своєї країни;

- сприяти здобуттю дітьми освіти у навчальних закладах або забезпечувати повноцінну домашню освіту відповідно до вимог щодо

її змісту, рівня та обсягу;

- виховувати повагу до законів, прав, основних свобод людини.

Держава надає батькам і особам, які їх замінюють, допомогу у виконанні ними своїх обов'язків, захищає права сім'ї.

Батьки або особи, які їх замінюють, мають право:

- вибирати навчальний заклад для неповнолітніх дітей;

- обирати і бути обраними до органів громадського самоврядування навчальних закладів;

- звертатися до державних органів управління освітою з питань навчання, виховання дітей;

- захищати у відповідних державних органах і суді законні інтереси своїх дітей.

Изменено: Юстас, 15 Сентябрь 2017 - 10:31

• 0

Ремонт,Консультації,

salex

salex

Авторитет

• Сообщений 3193
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:31

Тем же Законом фактически развязываются руки для организации частных учебных учреждений... 

Так вообще не вижу проблемы топика. Логично, что то, что государственное - то на гос. языке. А что сложнее/дороже/доп. услуга (обучение на иностранном) - то велкам в платное.  Какого еще с бюджета оплачивать обучение на иностранном языке, а не слишком ли, а? :smile44:

Взагалі ситуація така, що українська мова мабуть єдина мова в світі, яка потребує захисту в своїй же країни.

І як завжди підміна понять на рівному місці - навчання і спілкування, це різні речі.

Ніхто не примушує спілкуватись українською, але навчання повинно буди Державною мовою.

Чи в інстути теж робити окремо україномовні, окремо російськомовні, окремо іншомовні?

Я за один гос. язык - укр., конечно, но имхо ничего не нужно защищать, а просто нечего распыляться на кучу языков для таких ситуаций, как бюджетные организации, документооборот и т.д., а то за гос. счет дали волю еще  и другим языкам на ровном месте...

Изменено: salex, 15 Сентябрь 2017 - 10:34

• 0
Difficult takes a day, impossible takes a week.

Immortal_S

Immortal_S

Авторитет

• Сообщений 1541
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:35

Так вообще не вижу проблемы топика. Логично, что то, что государственное - то на гос. языке. А что сложнее/дороже/доп. услуга (обучение на иностранном) - то велкам в платное.  

99% не видят)))) но этажеущемлениеправкусскоговорящих!  :sm13_:

Всегда пристегивайтесь!
0507001648

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:41

набирають клас першоклашок, питають батьків: якою мовою вчити ваших дітей? 28 каже - українською, 2- російською. Маємо український клас. Так потроху обидві російські школи українізувались повністю.

З одного боку це класно,з іншого-відсутня альтернатива.

Зараз в малого в 5 класі обов'язково друга Англійська,та на вибір Німецька/Польська...

Потрібно щоб був альтернативний варіант.

Зібрались батьки(на чолі с Сержем) і бажають,щоб їхні діти додатково вивчали Російську/Грузинську
Єстонську.

Будь-ласка.

Формується клас-обов'язкова Англійська,на вибір Іспанська/Азербайджанська.І не буде ніяких питань(я так думаю)

Саму законодавчу про мови знаю,але яка реалізація доступності нацменшин до навчання рідної мови-мені невідома.(не цікавився)

Ще Льоша ака Директор переживав(здається у 2012р),як його донька буде вивчати Російську мову в школі.І щось вони там організовували,чи клас,чи щось таке з навчанням другою Російською.Його б спитати,але він давненько не був на форумі.

Изменено: Юстас, 15 Сентябрь 2017 - 10:48

• 0

Ремонт,Консультації,

Люля

Люля

Авторитет

• Сообщений 12809
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:46

Серг, даже теоретически, отдав ребзя в русскую школу, ты в значительной мере усложнишь ему жизнь. ВУЗы - укр, делопроизводство - укр, даже кино - укр. 

В большинстве случаев нежелание родителей обучать детей на мове продиктовано переживаниями, связанными с пребыванием в русскоговорящей среде. И все.

Для детей, поверь, нет разницы на каком языке учиться. Старший закончил школу 3 года назад, младший во 2 классе. Обучение выбрали на мове, дома разговариваем, а не розмовляємо, да и Днепр в принципе русскоязычный. Да, з доданками і від'ємниками довелося попрацювати, нам, як батькам, що вчилися на слагаемых и вычитаемых .

Зараз в малого в 5 класі обов'язково друга Англійська,
с первого у нас.
Спойлер

РАМКИ ОПЕЛЬКЛУБ в наличии

Юстас

Юстас

кризис менеджер

• Сообщений 27622
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:50

с первого у нас.

Я мабуть неправильно висловився.У нас теж з першого.То я вів перелік кількості мов що вивчаються.

• 0

Ремонт,Консультації,

Люля

Люля

Авторитет

• Сообщений 12809
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 10:52

Я мабуть неправильно висловився.У нас теж з першого.То я вів перелік кількості мов що вивчаються.

понятно. мы до сего момента еще не добрались)

Спойлер

РАМКИ ОПЕЛЬКЛУБ в наличии

Dunkan0

Dunkan0

Авторитет

• Сообщений 7274
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 11:09

Я за один гос. язык - укр., конечно, но имхо ничего не нужно защищать, а просто нечего распыляться на кучу языков для таких ситуаций, как бюджетные организации, документооборот и т.д., а то за гос. счет дали волю еще  и другим языкам на ровном месте...

Якби то )) нажаль, такий захист потрібен.

1919191919191919_40449.jpg

• 0

Думай-те

Стан

Стан

Дока

• Сообщений 685
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 11:27

Прочитати все не осилив. Тема перетворилася у, вибачте, "срач".
Сам спілкуюся і пишу українською мовою. На російську переходжу, коли бачу, що співрозмовнику важко. Роблю це не для всіх, а виключно з поваги. На форумах пишу і так і так.
Можете закидать мене камінням, але на мою думку не вчасно почали піднімати питання мови. Вірніше, потрібно було робити це більш плавно. ТС в якійсь мірі розумію. Можна було б залишити якусь кількість російськомовних шкіл у якості як для діаспори. Таких як ТС у нас в країні багато і він, доречі не самий "підірваний" у цьому плані. У нас ще уйма не вирішених більш важливих справ і ненастільки стабільно в країні, щоб піднімати знову на ноги "ображених" російськомовних громадян.
ЗИ.:Serge, якщо ти переймаєшся, саме за дитя, то, повір, для нього це не буде проблемою. Діти як губки все сприймають, аби були здорові да вчились добре. А якщо тебе заділо саме правовибору, то це вже таракани в голові, з якими потрібно домовлятися.
ЗИИ: сам недавно потрапив у ситуацію. Виховатилька в садочку попросила слідкувати за сином, бо іноді використовує російські слова. А їм за це може прилетіти під час перевірки.
Сказав їй:"Він ще й на анлійській іноді говорить. То й що? Будуть притензії кажіть, що тато "москаль"".
  • 0

-akaDemik-

-akaDemik-

Дизельний холодильник

• Сообщений 26895
  •  

Опубликовано 15 Сентябрь 2017 - 11:40

Serge, якщо ти переймаєшся, саме за дитя

вважаю що він переймається за те, що не зможе знайти спільну мову з дитиною :sm12_:

• 0

18+ тільки для повнолітніх

Спойлер

Я - атеїст, але атеїст Київського Патріархату

2 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых