Реклама

Обучение в школах только на украинском языке
Опубликовано 17 Сентябрь 2017 - 22:07
Я мав на увазі англійську і німецькі мови.У них назва місяців ідентична з руськими.
Всё не то. До 4 века нашей эры на всей территории Украины существовала черняховская культура. Самая мощная и многочисленная на то время. Это были наши предки. Они активно сотрудничали и торговали с Римской империй (язык - латынь); они использовали римские монеты и молились римским богам. Также многое из латыни пришло в наш современный язык, в том числе названия месяцев.
У англичанам календарь тоже пришёл из Рима, поэтому у нас и у них всё звучит похоже.
Сергійка переконувати марно, він працює на своїх.
Глупенькое ты.
По всяким деловым вопросам прошу писать мне в Польшу по Telegram или Whatsapp: +48 пятьсот десять шестьсот восемь триста восемьдесят восемь.
P.S. Jestem dobry człowiek do momentu, aż ktoś mnie nie wkurwi. Potem już nie jestem ani dobry, ani człowiek.
Опубликовано 17 Сентябрь 2017 - 22:24
В конституции государства, в котором проживаешь, четко прописано - государственный язык УКРАИНСКИЙ. А меньшинства, которых что то не влаштовує, за власний рахунок відкривайте школи хоч на марсіанській мові...
А також цікаво, чи буде дяка дітей, потім, для таких батьків?
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 07:45
Всё не то. До 4 века нашей эры на всей территории Украины существовала черняховская культура. Самая мощная и многочисленная на то время. Это были наши предки. Они активно сотрудничали и торговали с Римской империй (язык - латынь); они использовали римские монеты и молились римским богам. Также многое из латыни пришло в наш современный язык, в том числе названия месяцев. У англичанам календарь тоже пришёл из Рима, поэтому у нас и у них всё звучит похоже.
Це все гарно і зрозуміло.
Не зрозуміло чому б не відвести дитину до школи на території якої вчать Українською мовою?)Чи пагано навчать;чи не тією мовою;чи іншою мовою навчатись краще;чи буде краще засвоюватись;чи ті що вчаться іншою мовою будуть більш елітні,культурні,освічені,та просунуті?
Всю тему перечитав,але так твою позицію і не зрозумів...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 08:02
Как потом после "русской" школы ребенок будет осваиваться в дальнейшей учебе на украинском? Ведь речь не о разговорном языке, который льется отовсюду и впитывается автоматически, а о специальных терминах типа как из алгебры помню: производная/похiдна...
Когда то фотошоп осваивал в английской версии, потом у приятеля сел за комп с русской омологацией ФШ и на некоторое время охватил ступор.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 09:11
Я в университет пришел и на каком-то курсе перешли на украинский. Сначало первые недели выходило коряво а потом вообще внимание на каком языке внимания уже не обращаешь.
Сейчас даже ломает писать ответы оппонентам на защите которые имеют узкоязычную челюсть на русском, посему пишу им все равно на украинском.
Хотя мультиязычностью есть варианты. Читал лекции в Кракове на жутком суржике и украинском но польский мне недался трохе в особенности письменный. Хотя бабушки говорили в основном на польском и иногда по немецки.
Надо было лучше учить с детства тоесть отдавать сразу в нормальную школу.
Изменено: Ugeen_K, 18 Сентябрь 2017 - 09:12
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Бидло францюватє, та вишивата, можє шурувати в відомий напрямок .
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 09:55
Я в университет пришел и на каком-то курсе перешли на украинский.
Сначало первые недели выходило коряво а потом вообще внимание на каком языке внимания уже не обращаешь.
напомнило историю, которой был очевидцем:
середина 80-х, на 1\6 части земной суши полные мышебратья...
кгу, мех-мат, приехали учиться две близняшки где-то аж с курил
(какого рожна именно в кгу еще и на мех.мат, просто необъяснимо...)
несколько месяцев (почти весь первый семестр) они тупо плакали на занятиях -
половина преподавателей - подчеркнуто! украинский
и если термины типа похиднои они (и такие как они) освоили достаточно быстро,
то ведь поначалу даже обычные слова для связи терминов друг с другом не понимали...
итог?!
успешно закончили (фаультет, на котором всегда было сложнее учиться, чем поступить)
и щебетали по-украински за пределами аудиторий в том числе!
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 10:00
но польский мне недался трохе в особенности письменный.
Хотя бабушки говорили в основном на польском и иногда по немецки.
плюсану...
в детстве сказки от бабушки и бытовое общение с бабушка-дедушка по-польски
поэтому разговорно даже не всегда спотыкаюсь в поиске нужных слов,
но правописание, наверное даже не базовый уровень...
впрочем, признаюсь, особо не "упирался"...
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 12:14
Я заняття веду виключно українською мовою. Десь на 3-4-му тижні всі російськомовні починають на азіровську мову переходить, а до кінця семестру вже на літературну))) Але це стосується спеціалізованої термінології а не повсякденного спілкування. ІМХО, якщо дитина буде навчатися після школи в Україні - краще зразу навчатися на українській мові.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 13:13
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 14:09
Хоть 10 человек наберётся ? Или больше ? Чего боимся, почему не говорим на гос.языке ? Лучшей пропаганды не может быть, чем использование языка в массах.
А если будут заставлять "из-под палки" - получат неприятный результат в виде массового отторжения этого самого языка. Вот просто из принципа люде не будут использовать.
Во тебя штырит...Тебя заставляют?
у тебя есть право выбора..
ну например.. страну поменять или путина позвать..
У блин. В стране полная попа, коррупция, законы "не для своих" воровство и кумовщина - выше крыши, а они детей язык заставлять учить вздумали.
Ручное регулирование - это вежливый синоним насилия.
ага,сейчас не время,нужно вот взять все искоренить,дороги починить,а потом сказать,
дорогие,изучайте українську мову,будь ласочка.
А на фига? ответит Серж,ведь все и так зашибись коррупции и воровства нет,дороги отменные,
зачем нам украинский?
Не большинство. Я знаю людей, которые после начала войны с рашкой начали говорить только на украинском, знаю тех, кто специально учит детей только украинскому, но знаю намного больше людей, которые не хотят отдавать детей в украинскую школу. И я один из таких.
сдай в китайский лицей
Все в этом мире происходит так, как нужно, и только к лучшему...
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 15:04
Нешановні одноклубники які латентно несуть.... або та вимахуються як москалоподібні гуманоїди. Візьміть свою пяту точку і очольте колонну ідучих на північний бангладеш (як мінімум)
Слава Україні!!!
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 15:11
В геологии вообще общаются в основном терминами
странно, я думал литрами
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 22:32
- Почему же вы отказываетесь?
- Не хочу.
- Вы не любите Украину?
- Люблю.
- Так почему же?
- Не хочу.
Помолчали.
- Знаете ли, профессор, - заговорила девушка, тяжело вздохнув, - если
бы вы не были опельклубовским светилом, и за вас не заступались бы самым
возмутительным образом (Мэш дернул ее за край куртки, но она
отмахнулась) лица, которых, я уверена, мы еще разъясним, вас следовало бы
забанить.
- А за что? - с любопытством спросил Филипп Филиппович.
- Вы ненавистник пролетариата! - гордо сказала женщина.
- Да, я не люблю пролетариата, - печально согласился Филипп
Филиппович.
По всяким деловым вопросам прошу писать мне в Польшу по Telegram или Whatsapp: +48 пятьсот десять шестьсот восемь триста восемьдесят восемь.
P.S. Jestem dobry człowiek do momentu, aż ktoś mnie nie wkurwi. Potem już nie jestem ani dobry, ani człowiek.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 22:44
Відтепер усі бажаючи поплигати на моїх кістках мають користуватися виключно державною мовою. Інакше вони будуть виглядати паскудно та гидко, як неосвічені Швондер та Шаріков. Дорогі диванні воїни, дуже легко карябати свої патріотичні цидульки російською, прикриваючись якимось вигаданими відмазками "не вмію, не звик" та інше.
Особи, яки пишуть "нафіг історію", нагадують мені більшовиків двадцятих років минулого сторіччя. Такі ж самі лозунги, такі ж самі дії.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 22:51
Відтепер усі бажаючи поплигати на моїх кістках мають користуватися виключно державною мовою. Інакше вони будуть виглядати паскудно та гидко, як неосвічені Швондер та Шаріков. Дорогі диванні воїни, дуже легко карябати свої патріотичні цидульки російською, прикриваючись якимось вигаданими відмазками "не вмію, не звик" та інше.
Особи, яки пишуть "нафіг історію", нагадують мені більшовиків двадцятих років минулого сторіччя. Такі ж самі лозунги, такі ж самі дії.
Таки можеш як захочеш.
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 22:53
Всю тему перечитав,але так твою позицію і не зрозумів...
Все дуже просто. Патріотизм не виховується палицею. Я хочу, щоб моя дитина вчилася в російскомовній школі (з вівченням української, звісно). Мої батьки, діди спілкувалися російскою і я маю право вирішувати, яка мова буде основною у моєї дитини. Я вважаю, що держава хоче позбавити мене права вибору і це мені не подобається.
Ты и Ленина видел?
Я не розумію тебе, російськомовний хлопчик. Іди дожери свій кремлівський грант та залиш собі хоча б 20 гривень на підручник української.
Изменено: Serge, 18 Сентябрь 2017 - 22:59
Опубликовано 18 Сентябрь 2017 - 23:00
а причем тут школа????Мої батьки, діди спілкувалися російскою і я маю право вирішувати, яка мова буде основною у моєї дитини.
Четоржу...
Слава Україні!!!
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 08:12
Все дуже просто. Патріотизм не виховується палицею. Я хочу, щоб моя дитина вчилася в російскомовній школі (з вівченням української, звісно). Мої батьки, діди спілкувалися російскою і я маю право вирішувати, яка мова буде основною у моєї дитини. Я вважаю, що держава хоче позбавити мене права вибору і це мені не подобається.
Пане Серж...
Мені подобається твоя позиція.Ти хочеш,щоб у твоєї дитини батько й дід спілкувалися Російською мовою.В цьому немає проблем,ти на власному прикладі завдяки набутим знанням та досвіду навчиш дитину Російській мові.
Мені здається,що ти не можеш сам для себе пояснити,чому в Україні йде навчання мовою.Це просто.Єдина держава-Єдина мова.
Наступне.
За часів СРСР у 1981 році,було важко влаштувати дитину в Українську школу.Наприклад в моєму мікрорайоні було 3 Російськомовні школи(№16+№22+№29) І одна єдина Українська№9.
В будь якому випадку Російська мова викладалася з другого класу!!!
Наступне...
Патріотизм тут ні до чого...Але ми маємо з чогось починати.Немає держави в якій відсутня державна політика в сфері освіти,в сфері автомобілебудування,в сфері культури(наприклад власне кіно).
Ще одне Серж.Дійсно,наразі твоя дитина ще мала.І саме ти обиратимеш,мову(та загальну кількість мов) спілкування в побуті,в школі та інше.Але,якщо в тебе є бажання,щоб і в дитини було право та можливість якнайкраще інтегруватись по досягненню повноліття в суспільство-потрібно дивитись набагато дальше.
Здається у 91 році проводили референдум з приводу Незалежності???Тоді більше 90%!!!!громадян віддали голоси за самостійність.Закон про мови робився в той же час на чолі з Валентиною Шевченко.
https://uk.wikipedia...нтина_Семенівна
.Я навіть десь бачив докфільм з цього приводу.Так от Шевченко розповідала,що для створення,розробки,проекту,узгодження закону були долучені не тільки працівники НАНУ,політики,громадські діячи але й були громадськи слуханння.
Закон є більш ніж демократичним.Ні в якому разі не порушує ні твоїх прав,ні прав твоєї дитини для нормального проживання та розвитку в державі.
Ще є закон про освіту,в ньому виписані і враховані всі моменти для всебічного розвитку дитини та участі в цьому батьків.
Якщо ж ти бажаєш,щоб викладання здійснювалося Російською мовою-шукай школу.Це мабуть буде приватна школа.Але ж як правильно писали вище форумчани-що тоді з вишем?
І останнє Серж...В яку б школу ти не повів дитину в Україні-будеш носити туди бабало мішками)Знання дають однакові.Діти переважну кількість часу в школі проводять за телефонами,а не за навчанням.Спілкуються як українською,так і російською.Ніхто,нікого,ні в чому не обмежує.
Ти сам себе накручуєш.
З пов...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:03
Все дуже просто. Патріотизм не виховується палицею.
Патріотизм не виховується взагалі. Це таке почуття, яке може виникнути в людини зі сталою психікою при нагоді, а може ні. І жодним чином це не залежить від виховання. Звичайно якщо ми маємо на увазі справжній патріотизм, а не те що нам насовують останнім часом.
Я хочу,....Взагалі то це головне в контексті теми...
Мої батьки, діди спілкувалися російскою і я маю правоСкрєпнєнько ...

я маю право вирішувати, яка мова буде основною у моєї дитини.
Формально - так. Чи подякує вона тобі - питання...
Ти не певен у своїй спроможності навчити дитину россійської поза шкільними умовами? Домашне спілкування, начеб-то, саме нею..
ЗЫ. Вообще слегка просматривается "вырастет - в Москву поедет"..
Ребенок о твоем праве какого мнения?
Ребёнок пока не хочет делиться с папой радио-джипом...
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:18
Вообще слегка просматривается "вырастет - в Москву поедет"
Намагався зрозуміти твою російську... ті мав на увазі - "виросте, поїде в Германію або ще кудись на захід" ? Так, ти маєш рацію. Бо тут у дітей майбутнього нема. Як і в росії.
Звичайно якщо ми маємо на увазі справжній патріотизм, а не те що нам насовують останнім часом.
Точнісінько ! Це й насильницке нав'язування мови, музики на радіо та інше. Доречі, ті бачиш, як поменьшало в темі російськомовних патріотів ? Вони так вболівали за україномовність... російською. Де ж вони зараз ?
Єдина держава-Єдина мова.
Вище я наводив приклади кількадесятків країн з двома та більше державними мовами. Живуть якось.
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:41
Бо тут у дітей майбутнього нема. Як і в росіїТо нащо глухий кут робити подвійним?
ті мав на увазі - "виросте, поїде в Германію або ще кудись на захід" ?То вже від нього буде залежати... Незнання досконалої россійської значно обмежить діапазон можливих дурниць...

Точнісінько ! Це й насильницке нав'язування мови, музики на радіо та інше.Насильницьке воно з погляду нас, россійскомовних. Для щирих українців це як сало до рани...

ПС. Я також не згоден з занадто наполегливою й досить недолугою політикою впровадження мови. "Сейчас к людям надо по-мягше, а смотреть ширше" Тількі в держави майже нема вибору...
Вище я наводив приклади кількадесятків країн з двома та більше державними мовами. Живуть якось.Хоч це не до мене було, але як сказв Рек "не сейчас"... Гуманізм та емпатію можна собі дозволити після зняття питання виживання...
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:43
Я вважаю, що держава хоче позбавити мене права вибору і це мені не подобається.
Так это нормально. Во всех странах "право выбора" ограничивается законами и правилами.
Насильницьке воно з погляду нас, россійскомовних. Для щирих українців це як сало до рани...ПС. Я також не згоден з занадто наполегливою й досить недолугою політикою впровадження мови. "Сейчас к людям надо по-мягше, а смотреть ширше" Тількі в держави майже нема вибору...
+1
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:47
Насильницьке воно з погляду нас, россійскомовних. Для щирих українців це як сало до рани...

Для україномовних це все виглядає досить природньо і логічно
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:47
Єдина держава-Єдина мова
Хотелось бы понять где край этого тезиса.
Учитывая нередкие разборки т.н. активистов с: "не на правильном языке говорящими кассирами". И это не редкость, на Черкасском форуме есть херои которые покупая пол кило сосисек, выносят мозг продавцам насчет обслуживания не на гос. языке. У некоторых бомбит по поводу названий магазинов на русском, но против McDonalds в самом центре почему-то никаких возражений.
И в целом в благое дело подливается изрядная доля дегтя, что появляются мысли, а не окончиться ли это тем, что через несколько лет многие даже на этом форуме скажут: -Общайтесь свободно на своем родном языке, кто вам не дает, но, у себя на кухне и шепотом.
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:53
Учитывая нередкие разборки т.н. активистов с: "не на правильном языке говорящими кассирами". И это не редкость, на Черкасском форуме есть херои которые покупая пол кило сосисек, выносят мозг продавцам насчет обслуживания не на гос. языке. У некоторых бомбит по поводу названий магазинов на русском, но против McDonalds в самом центре почему-то никаких возражений. И в целом в благое дело подливается изрядная доля дегтя, что появляются мысли, а не окончиться ли это тем, что через несколько лет многие даже на этом форуме скажут: -Общайтесь свободно на своем родном языке, кто вам не дает, но, у себя на кухне и шепотом.
Думаю, если бы РФ не полезла к нам, таких "нетерпеливых" было бы многократно меньше.
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 11:59
ті мав на увазі
В тебе вус відклеївся.
2012 рік:
Чесно говоря не понимаю разницы, ведь оба языка действительны на териториях той же донецкой-харьковской, и о замене речи не идет, хочешь общайся на каком тебе удобней и всех дел, просто я так понимаю что в таком случае украинский вымрет в этих областях (а их далеко не две) , но в таком случае возникает вопрос а накой нужен язык который никому не нужен, и насильное укрязычее мне тож не импонирует хотя бы потому что просто насильно, есть желание сделать этот язык ненавистным - так оределеные успехи уже есть в этом напавлении.
Может чего то не понимаю но от формулировки " русский признается региональным или допускается применять русский язык " может зависеть примет чиновник у меня бумажку на русском или нет (были прецеденты отказывались ссылаясь на гос язык), если у него будет лазейка не принять наф такие формулировки, да и вобще считаю что не в Киеве должны решать на каком языке мне удобней думать и говорить а как раз в регионах, лучший вариант всеж считаю референдум и если будет решено что язык должен быть один руский или украинский то так тому и быть, потому как это решение большинства а не чьи то амбиции.
Но повторяю дело не в языке , а в нежелании понимать и уважать друг друга + национальная неприязнь.
Примером могут послужить многие гос-ва тот же азербаджан , афганистан, карабах и тд , поэтому или мы всеж подавим в себе ростки национализма или нас ждет перечисленый сценарий.
ПС. властьимущим пофиг на каком языке мы грыземся, они свои пенки в любом случае снимут, поэтому надо помнить что спасение утопающих-дело рук самих утопающих.
І Плеєр, як живий.
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 12:00
У некоторых бомбит по поводу названий магазинов на русском, но против McDonalds в самом центре почему-то никаких возражений.Я думаю, що не варто порівнювати вивіску міжнародного бренду і які небудь "ПродуктЫ".
Лучше плохой день на рыбалке, чем хороший - на работе
Пути рыбьи неисповедимы...
"Всі знають, що таке женське щастя. Але ніхто не зна, що таке мужське щастя. Мужське щастя - це поїхати на рибалку і набухатись"(с) Лесь Подерв"янский
Опубликовано 19 Сентябрь 2017 - 12:02
Avtomobilist, Причем тут агрессия раши и чмырения по языковому своих же. Радикализм никогда до добра не доводил. Пока русскоязычные например днепровские парни воюют на фронте и судя по статистике лидируют по потерям, у нас на черкасском форуме каждый день сидят одни и те же ники с крайне праворадикальными взглядами. И крутят одну и ту же волынку, что в 10-м году что в 17-м.
А таких нетерпеливых видал и в 90-х годах, пристающих к кондукторше в троллейбусе с тем же вопросом. Благо получали ответку от всего салона.
0 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых