Частина 1: http://www.opel-club...-opel-vectra-c/
Частина 2: http://www.opel-club...chastina-druga/
FAQ по Vectra C: http://www.opel-club...q-po-vektre-tc/
Опубликовано 23 Январь 2020 - 19:03
Частина 1: http://www.opel-club...-opel-vectra-c/
Частина 2: http://www.opel-club...chastina-druga/
FAQ по Vectra C: http://www.opel-club...q-po-vektre-tc/
Опубликовано 30 Апрель 2021 - 20:49
Привіт. Отримав задні РН і є питання бо бачу що в тебе "спорт" ще є в наявності. Там точно на задніх пружинах 14 мм? Бо ті що я маю - 13.7 але маркування РН. Свої ППД поміряв - як і твої, 14.2. А от з пружинами від GTS якась нестиковка...
Вроді міряв точно, як попаду в гараж ще раз переміряю і напишу. Якщо твоя тонша, але вища моєї, то висота компенсує товщину і буде те саме.
Опубликовано 01 Май 2021 - 19:03
Привіт. Отримав задні РН і є питання бо бачу що в тебе "спорт" ще є в наявності. Там точно на задніх пружинах 14 мм? Бо ті що я маю - 13.7 але маркування РН. Свої ППД поміряв - як і твої, 14.2. А от з пружинами від GTS якась нестиковка...
Переміряв ще раз, все чітко
Зад РН
Діаметр 14 мм
Висота 280 мм
Діаметр міряв на витку під маркуванням, ну може 13,9 , але не менше.
Опубликовано 01 Май 2021 - 19:09
Зад РН
Діаметр 14 мм
Висота 280 мм
Ну що ж - дякую і за сьогоднішню роботу і за попередню!!! Буду сподіватись що саме букви - РН - є головними і вони регламентують жорсткість а не товщина витка. Проставками 25 мм я отримаю те що треба - в теорії... Да я вже якось заспокоївся - мені головне щоб не задрало, а те що "просяде" я підніму - проставки є і 10 мм, і 25, і 30, і 40 - тобто можна підібрати потрібні. А от коли задре хвіст - тоді що, витки різати
Изменено: sapphir, 01 Май 2021 - 19:10
Опубликовано 02 Май 2021 - 12:56
Opel Vectra C Wagon, 2005, z19dt
Опубликовано 03 Май 2021 - 11:10
Доброго дня.
Христос Воскрес!
Хто знає чим приклеїти букви VECTRA на кришку багажника?
Воістину Воскоес!
А хіба не 3М двостороннім скотчем букви чіпляють? В Єпіку є маленькі мотки в різних ширина, бо на авторинку намагаються велики 5-ти метрові мотки впарити.
Опубликовано 04 Май 2021 - 14:32
Зад РН
Діаметр 14 мм
Висота 280 мм
Якщо комусь буде цікаво - поставив б/у пружини РН + проставки гумові 25 мм - все стало на штатну висоту ППД ( 385 мм до заміни від центра колеса до арки, після заміни 385-390). При тому що РН мені попали 13.7 мм виток і 275 мм довжина ( певно всохлися від часу ). Різниця з моїми ППД - 1 виток ( в ППД 9 повних а в РН - 8 ), в діаметрі ( 14.2 проти 13.7 ) і в довжині ( в мене ППД ціла показала десь 300 мм ). Тому якщо комусь цікаво - можу відпродати одну ППД. Доречі, на зломаній відломало рівно 2 витка а впирається прижина першими 2.5 витками - тому чогось критичного в мене не було і можна було якійсь час їздити.
На рахунок висоти проставки - можна було сміло брати проставку 30 мм або, як варіант - замінити верхню штатну 5 мм на 10 мм що можливо і зроблю.
Сказати що я щось відчув - поки що ні, в мене зад не як в Ники Лауда
Опубликовано 04 Май 2021 - 21:12
А що хотілось відчути?
Якщо комфорт, то треба було ставити стандарт пружини
Перед
Діаметр 12.7 мм
Висота 360 мм
Зад SB
Діаметр 13.3 мм
Висота 310 мм
Питання щось відчути не стояло - в мене тріснули пружини і стояло питання їх заміни. Питання "відчути" - це для тих хто думає що мінімальні зміни можна відчути п"ятою точкою. Технічно - можна було б їздити якщо не знати про це - пневмобалони в середині пружин з 2.0 атмосфери в середені все компенсовували і навіть не давали відломаним виткам вилетіти. Але я вже знав що пружина зломана тому їздити з нею не міг
Опубликовано 05 Май 2021 - 09:39
urevich13, высота и диаметр ни о чём.
Дав параметри оригінальних пружин для вектри Ц. Якщо ставити неоригінал, то так , ці всі параметри неактуальні. Але для справки, якщо хтось шукає пружини оригінал, стандартну підвіску, то треба шукати пружини з такими параметрами інакше буде низько і жорстко, або високо і жорстко.
Лежали більшу частину свого життя
Я списав би на погрішність замірів, я свої вимірював штангелем ще радянських часів. Фарба на пружині не облізша в місці заміру.
Изменено: urevich13, 05 Май 2021 - 09:39
Опубликовано 05 Май 2021 - 12:39
Я списав би на погрішність замірів, я свої вимірював штангелем ще радянських часів. Фарба на пружині не облізша в місці заміру.
За заміри дякую однозначно - мало хто б таким заморочувався. Свої пружини міряв рулеткою і цифровим штангелем, фарба на місці.
Ну і основне - приужини "вляглися" і я отримав сьогодні 375 мм до арки. Тобто вчора, зразу після встановлення не зважаючи що машиною я похитав, було на добрі 10 мм більше. Зад покі що вище переда все одно але думаю що щось підкинути треба для компенсації - в мене до заміни 380-385 було що спереду що сзаді. В вас, на всіх видах пружин, відстань до задньої арки від землі менша. Можливо так і має бути, я не знаю, але зараз щоб вирівняти я розумію що треба було брати 30мм або навіть 40 мм проставки...
Изменено: sapphir, 05 Май 2021 - 12:40
Опубликовано 06 Май 2021 - 07:34
Пока на вектре с ПДД ездил - что такое пробой вообще не знал, сейчас стоят европейки - пробить раз плюнуть
Получается нужна пружина с изменяющимися характеристиками - на небольших неровностях она "европейка" а на лежачих полицейских ППД Себе такое организовал пневмобалонами в пружины, сосед на Мазде 6 первого поколения ставит полностью пневмо подвеску - посмотрим какой результат будет ( в багажнике появился ресивер - клиренс меняет с пульта на ключах ).
Опубликовано 06 Май 2021 - 07:59
Езжу иногда на минус 30. Если аккуратно, то ничего не пробивает.Пока на вектре с ПДД ездил - что такое пробой вообще не знал, сейчас стоят европейки - пробить раз плюнуть
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 06 Май 2021 - 08:40
Так отож. Дорого бездумно рулить получается.Вот оно ключевое слово.
А я на вектре ездил особо не думая, а теперь да, приходится аккуратно
Изменено: Rek, 06 Май 2021 - 08:40
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 06 Май 2021 - 11:03
За заміри дякую однозначно - мало хто б таким заморочувався. Свої пружини міряв рулеткою і цифровим штангелем, фарба на місці.
Ну і основне - приужини "вляглися" і я отримав сьогодні 375 мм до арки. Тобто вчора, зразу після встановлення не зважаючи що машиною я похитав, було на добрі 10 мм більше. Зад покі що вище переда все одно але думаю що щось підкинути треба для компенсації - в мене до заміни 380-385 було що спереду що сзаді. В вас, на всіх видах пружин, відстань до задньої арки від землі менша. Можливо так і має бути, я не знаю, але зараз щоб вирівняти я розумію що треба було брати 30мм або навіть 40 мм проставки...
Тільки що переміряв спеціально відстань від арки до центру колеса, так як ви заміряли, перед і зад одинаково 375 мм,
зараз стоять пружини в мене
Перед
Діаметр 12.7 мм
Висота 360 мм
Зад SB
Діаметр 13.3 мм
Висота 310 мм
Дискомфорту по пробоях не відчуваю, зе те авто набагато комфотртніше по мягкості ходу. Лежачі , якщо низенькі проскакую на раз, не на великій швидкості, але пружини своє відпрацьовують і зуби не клацають. З малими нерівностями і ямами те саме, де великі вибоїни їду акуратно. На ППД однозначно не повернусь.
Пока на вектре с ПДД ездил - что такое пробой вообще не знал, сейчас стоят европейки - пробить раз плюнуть
А є параметри пружин ? просто цікаво
Изменено: urevich13, 06 Май 2021 - 10:53
Опубликовано 06 Май 2021 - 11:22
Тепер зрозумів, то тоді питання по пробоях некоректне, так як різні марки авто. Я того і здивувався, бо дискомфорту по пробоях не відчуваю взагалі, в мене ну може пробило підвіску раз чи два за весь час, але це суто мій завтик а не проблема підвіски. За те по комфорту рівень набагато кращий за ППД і це не субєктивне твердження і не плацебо.
Изменено: urevich13, 06 Май 2021 - 11:24
Опубликовано 06 Май 2021 - 15:01
Родной ромбовидный домкрат "пошёл спать" - зубья-зацепы в низу наполовину толщины съело и они начали проскакивать. Покупать такой же - как по мне деньги на ветер ( не могу сказать был ли он девственно новым до меня и это я его убил ). В любом случае - да он лёгкий но зацеп - гамно. Кто на что менял?
Опубликовано 06 Май 2021 - 15:36
В мене вже два домкрати пішли спати ))). Задумався над покупкою невеликого гідравлічного підкатного. Поки що не купував.
Є на ринку 1.5-2т типу Вітол чи Карлайф по 300-400 грн - зацепи в них краще зроблені, принаймні візуально. Аналогічно в Кіа ріо бо він металевий а не алюмінієвий як наш - зараз піднімаю ним. Але є підозра що скоро і від Ріо вмре бо Верка не легка. Але і з рідним стрьомно їздити навіть з новим - ти запхав під гружену машину десь по дорозі на відпочинок а він взяв і вмер
Опубликовано 06 Май 2021 - 15:58
В мене трохи інша ситуація, в авто лежить новий рідний, яким користувався від сили два чи три рази. Я відразу купив запасний домкрат щоб в гаражі для зручності кожен раз не лазити в запаску. Так отих гаражних вже два загнав. Другий якраз недавно скінчився, добре що не встиг зняти колесо , а якраз тільки піддомкратив і він з тріском з'їхав донизу.
Гараж →
Ремонт →
Система охлаждения, отопления и вентиляции →
Через деякий час після включення підігріву сидіння перестає працювати пічкаАвтор: Vibaj • Дата: 24 Февраль 2025 ![]() |
|
||
Гараж →
Выбор авто →
Opel Vectra C 2003Автор: Fors1k • Дата: 15 Октябрь 2023 ![]() |
|
||
Гараж →
Ремонт →
Масло в бачку охолодження Opel Vectra C 2.2 directПопадає масло в бачок охолодження Opel Vectra C 2.2 direct (Z22YH) Автор: nimble • Дата: 07 Сентябрь 2023 ![]() |
|
||
Базар →
Куплю →
Куплю детали ходовой частиПередние амортизаторы на Вектра Ц 2.2 Автор: SRZ • Дата: 16 Июль 2023 ![]() |
|
||
Базар →
Продам →
Запасные части →
карты дверей кожа Vectra C4шт Автор: MegaVectr • Дата: 18 Март 2021 ![]() |
|
0 пользователей, 2 гостей, 0 скрытых