Про жодну з їхніх чотирьох марок нічого не чув: https://en.prinxchengshan.com
Реклама

Зафира А в 2021+
Опубликовано 02 Июнь 2024 - 21:07
На щастя, мабуть на щастя, немає потреби багато їздити. Від заміни масла(більше ніж півроку тому) до 1500км проїхав, по щупу рівень зменшився, на 100-150гр. 5 разів заправився газом, двічи бензином, долив рідину бачок омивача, колеса підкачував кілька разів. Нема чим хвалитися або на що сильно жалітися.
Зовнішня ручка відкриття переднього пассажира почала туго відкриватися, треба вскривати дивитися..
Завершуються 3 роки володіння зафірою А, 1,8, 2003р.
До повномасштабки приблизно раз на 3-3,5 роки міняв один корч-на інший(славута-ланос-зафіра), всіма машинами був задоволений, але мінялися вимоги.
Зараз мабуть хотів би утилітарний бусик, типу віваро/Т4-5, але життя буремне, хто знає.. можливо ті часи коли всі зміни були на краще вже й скінчилися
або автодом.. такий як в Breaking Bad бомжувати було б зручніше
Опубликовано 20 Октябрь 2024 - 16:09
Економ-підготовка до зими:
- поміняв місцями передні та задні колеса , на зимовій гумі з листопада 2021..
- зняв-помив-поставив рівно молдінг внизу лобового скла, був колись криво поставлений, так що з одного боку його "не вистачало" на 6-7мм.
- по низу дверей знайшов кілька пухірців, сколів, вскрив- обробив китайським перетворювачем іржі, перед тим "тренувався" на заборі, наче "працює", темніє і створюється плівка типу твердого лака, весною перевірю.
==
пробіг якийся зовсім маленький виходить, взимку буде ще менше, звірив записи, вийшло в районі 3к за рік від заміни масла, докатаю хоча б до 4к
- поміняв подерті дермантинові чохли ручника і кпп
- була помилка нестачі охолоджуючої рідини, долив грамм 300-400, залишки того що 3 роки возив с собою.
- в одну колесну нішу побачив що вихлопна гофра надірвана
Опубликовано 28 Октябрь 2024 - 21:48
Про шини
Питання про інше - це чисто мої спостереження, на істину не претендую - можна не перевзуватись. Але зимова гума з 2007 року, яку я думаю перевзували, була як нова в 18 році коли брав Вектру. І навпаки, досить було одне літо не перевзути - з"явились мікротріщини на резині 18 року. Можливо випадково...
Изменено: sapphir, 28 Октябрь 2024 - 21:48
Опубликовано 30 Октябрь 2024 - 12:57
Ніщо не випадково)
Великого досвіду не маю, але, наприклад, попередню машину мені продали на літній гумі + дали комплект зимової преміоррі після 2х зим(міняли, влітку на ній не їздили), за станом протектора - в ідеалі, але вона була вже жорстка, той зимовий hankook який зараз на зафірі, і після 3 років цілорічно (~15тис км за весь час) мабуть м'якіший. Склад гуми явно різний, так можливо щось йде мікротріщинами швише- щось повільніше..
Изменено: Schnauzer, 30 Октябрь 2024 - 13:06
Опубликовано 22 Ноябрь 2024 - 15:03
224130
замена ГРМ+помпа(contitech+ina), ремень навесного оборудования(contitech), новый антифриз(Hepu красный концентрат, был давно куплен, цену сейчас не учитываю), фильтр салона(rider)
запчасти ~3400, работа ~1600
Старая помпа была GM, не люфтила, не текла, но слегка скрипела.
Часто бачу, що ругають HEPU, а я не можу нічого поганого про нього написати.
від заміни ОР більше 3х років, виглядає нормально, але хотів було перед зимою частково замінити ОР(типу додадуться "свіжі" інгібітори коррозії та інші присадки).
Купив такий самий червоний концентрат, як був залитий.
Злив через обратку півтора літра в прозору баклажку, подивився - ну чиста рідина, як нова, колір, прозорість такі самі як у "нової", здалося що і пахнуть навіть однаково. Коротше залив назад те що злив..
Опубликовано 22 Ноябрь 2024 - 20:54
Можливо і ще рано. Признаком застарілості може стати винос іржі, як у мене раніше. Рік тому гарненько прочистив та залив оригінал ж12. Зараз його вже важкувато знайти. Підлив Хепу з банки концентрату, бо на площині ЕГРа почало давити за прокладку по три каплі за раз. А давити почало бо ЕГР веде до пічки салону яка забилася резиновим трухлим ошматтям прокладки передньої кришки. Чистив радіатор пічки два рази, оце недавно купив новий, нарешті гріє нормально.
Доречі антифриз не темнів за рік, та ошмаття прокладок вимивалося суттєво. От тепер думай, чи встигну до спокійної заміни комплекту ГРМ+помпа.
Изменено: baton45, 22 Ноябрь 2024 - 20:55
Опубликовано 25 Ноябрь 2024 - 10:25
Часто бачу, що ругають HEPU, а я не можу нічого поганого про нього написати.
Просто це упаковщик, причому не з найкращих, постачання від різних виробників, в залежності від того, у кого дешевше, на виході продукт може бути дещо різним, але в межах допусків. Тобі повезло декілька разів (знову таки, антифриз є антифриз, не ракетне ж паливо), комусь менш повезло декілька разів, високої якості він ніколи не вважався, але є ще якість достатня.
На ойл-клубі є величезна тема по антифризах, яку ведуть два маньяки антифризів. Досить цікава, якщо треба щось на ніч почитати, щоб заснути. Ідентичними еталонному там вважаються один з Кастролів, один з Равенолів, по-моєму, якась Комма і ще оди чи два з тих, що у нас у продажу є - не пам'ятаю конкретні, вже пару років туди не заходив. Діюча речовина у всіх, звичайно, BASF, і канонічна формула від них же.
До мого Тоталь сіро-зеленого (для двигуна DW8B) там також питань немає, як і до інших Тоталів, але вони начебто не вважаються настільки канонічними, як ті чотири чи п'ять. Тобто це не про крутість бренду, це про бажання чітко дотримуватися рецепту БАСФ, бєз дураков. У не канонічних, до речі, інгредієнти також від БАСФ, так що це не той випадок, коли мова йде про конкуренцію розробників.
Стосовно інтервалу заміни - а антифриз ареометром чи чим вони його там міряють, міряли? А корозія в системі за час експлуатації машини в принципі бувала?
Опубликовано 25 Ноябрь 2024 - 12:39
Щільність антифризу міряв давно, коли розводив 3 роки тому, під -40 підганяв. Воду ніколи не доливав.
В зафірі ознак коррозії в системі охолодження на момент купівлі не було і за 3 роки не з'явилось.(Тобто немає явної їржі в бачку і зміни кольору ОР). Схоже правда пощастило, але коли прийде час міняти, вже буду шукати щось з нормальною репутацією.
Перед тим в классичному ланосі, де мабуть коррозія була і до Хепу і під час, бо рідина темніла в перший місяць, але теж шматків прокладок або явної їржі- я не помічав.
На скільки читав, що проблеми у більшості починаються від змішувань-замін без повноцінної промивки
або
коли вихлопні гази потроху "продавлюються" через пошкоджену прокладку в СО і в результаті реакції утворюється кислота(чи луга, забув) яка в свою чергу може роз'їдати.
Опубликовано 25 Ноябрь 2024 - 13:20
В бачку з'являються частинки гуми максимум. Усе інше залишається в системі.
В зафірі ознак коррозії в системі охолодження на момент купівлі не було і за 3 роки не з'явилось.(Тобто немає явної їржі в бачку і зміни кольору ОР).
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
Опубликовано 25 Ноябрь 2024 - 13:38
В бачку з'являються частинки гуми максимум. Усе інше залишається в системі.
тоді мушу визнати, що не знаю є в зафірі коррозія в СО чи ні.
У інших бачив осад в бачках, який за кольором можна б було назвати їржею, але то були зовсім кліничні випадки(наприклад 2140 на воді і таврія хз на чому)
Опубликовано 26 Декабрь 2024 - 22:40
241850 олива+фільтри
повітряний фільтр FILTRON AP 051 Фільтр салону MAXGEAR 26-1882 KF-6160SC EUROL SUPER LITE 5W-40 MANN-FILTER W 712/75Фільтр салона міняли три року тому без мене, поставили дешевий, який був в наявності в магазині поруч.
Виглядало наче він вугільний, навіть спеціально погуглив по назві, таки ні, звичайний він був. Вже мав аромат "стара машина" , діти таке дуже гостро відчувають, а дорослі майже не помічають.
Розміри ~264х232 (BEHR)
Поставив не з дорогих, але вугільний/антибактеріальний, проблем з установкою не було.
Опубликовано 12 Январь 2025 - 15:58
Щітки склоочисників:
передні - BOSCH 3 397 118 307(він же Bosch twin 608) класичні каркасні - пара 600мм+550мм - в грн було б ~740
задня з ричагом MAGNETI MARELLI 000723180236 - ~ 560грн
порівняв бош із старими простими Alca(вони наче і зараз до 200грн комплект), ну так, бош виглядає солідніше, але такої різниці в якості- як в ціні, на перший погляд немає.
=
в сніг регулярно ламається задній ричаг склоочисника, коли машина кілька днів стоїть і провтикати- налипає сніг на скло, потім сповзає пластом розламуючи пластикове кріплення.
Таке враження, що на інших машинам з подібним кузовом немає такої проблеми.
Попередній розвалений клеїв на сода+суперклей, ще літо і півзими так проїздив. Треба в снігопади накривати ляду якимось брезентом
Опубликовано 12 Январь 2025 - 20:03
в сніг регулярно ламається задній ричаг склоочисника, коли машина кілька днів стоїть і провтикати- налипає сніг на скло, потім сповзає пластом розламуючи пластикове кріплення.
Таке враження, що на інших машинам з подібним кузовом немає такої проблеми.
Попередній розвалений клеїв на сода+суперклей, ще літо і півзими так проїздив. Треба в снігопади накривати ляду якимось брезентом
Та ладно, то у вас якийсь сніг важкий За 10 років ні разу не зламав, міняв бо зламався фіксатор щітки, а взагалі то ніхто не забороняє піднімати поводок
задня з ричагом MAGNETI MARELLI 000723180236 - ~ 560грн
Якщо не орігінал, то можна було дешевше https://prom.ua/ua/p...erzhatelem.html
Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.
Опубликовано 12 Январь 2025 - 20:43
я вдома теж не мав такої проблеми)
в орігіналі мав бути Valeo? був такий з машиною, зломався в першу закордонну зиму.
щодо більш дешевого, мабуть можна б було, тут є від 4,5 євро (якийсь Abakus) і я його вже ставив , і Toprun за 16євро який я теж ставив - чесно кажучі вони мало відрізнялися, той слабкий вузол однаково слабкий. Той що зараз типу щоб не самий дешевий.
А в сусідньому сугробі стоїть старий пежо 807, на візуально там ще більше снігу на ляді - йому хоть би що
Опубликовано 12 Январь 2025 - 21:19
я вдома теж не мав такої проблеми)
в орігіналі мав бути Valeo? був такий з машиною, зломався в першу закордонну зиму.
Я ж кажу неправильний сніг, хоч початково і рідний
Не знаю хто його робить, но оригінал то GM
той слабкий вузол однаково слабкий.
Давай фото, аж цікаво стало
Изменено: paa, 12 Январь 2025 - 21:19
Опубликовано 12 Январь 2025 - 21:53
Опубликовано 12 Январь 2025 - 22:58
Може чорна ляда на близьконульовиих температурах підігрівається на сонці і цього достатньо щоб "сугроб поплив" на щітку
==
Шоб ми так жили, щоб китайський двірник був нашою найбільшою проблемою !
еще больше хммм. неужели настолько тяжелая масса для него...
як на мене ніколи не виглядало щоб там прям багато снігу, вперше виламало в квітні 2022, коли випав останній сніг який швидко розтанув.
Але якась критична маса створилась.
Опубликовано 13 Январь 2025 - 00:07
ось таке, всі ламалися приблизно тут.
Дивно, у мене і натяка не було, може Нідерланди солями поїли сілумін, а у замінників якість стала гімняною
тим паче запасних пружин(які типу могли б з часом нештатно розтягнутися в піднятому стані, в мене вже є більше одної, з поламаних ричагів
)
Пружини зайвими не будуть, потроху розтягуються
А на ляді упору для щітки ніякого не має бути?
Нема і не було
Може чорна ляда на близьконульовиих температурах підігрівається на сонці і цього достатньо щоб "сугроб поплив" на щітку
До речі, можливо, бо зазвичай щітка примерзає, що є додатковим упором, а в ситуації коли снігу нападало багато і плюсова температура, та ще може в кінці і дощем намочило , могло і не витримати
Опубликовано 13 Январь 2025 - 00:45
Ну так выглядит что снег подтаял и своей массой сломал пластик дворника....Може чорна ляда на близьконульовиих температурах підігрівається на сонці і цього достатньо щоб "сугроб поплив" на щітку
![]()
==
Шоб ми так жили, щоб китайський двірник був нашою найбільшою проблемою!
як на мене ніколи не виглядало щоб там прям багато снігу, вперше виламало в квітні 2022, коли випав останній сніг який швидко розтанув.
Але якась критична маса створилась.
Та да ,как говорится мелочи жизни по сравнению с мировой революцией))
Удивляет хрупкость конечно, ляда Зафиры не сильно больше Меривы ( в плане накопить снега ) но такой странный косяк .. моя машина оно со снегом стоит на площадке под окном - все ок,и сзади и спереди,как бы это двусмысленно не звучало))
Попробуй бош или Мейле дворник ...
По фото можно подумать что снег давил на дворник как на рычаг - сломалось в максимально близкой точке к месту крепления...Дивно, у мене і натяка не було, може Нідерланди солями поїли сілумін, а у замінників якість стала гімняною
Пружини зайвими не будуть, потроху розтягуються
Нема і не було
До речі, можливо, бо зазвичай щітка примерзає, що є додатковим упором, а в ситуації коли снігу нападало багато і плюсова температура, та ще може в кінці і дощем намочило , могло і не витримати
У меня на мойке так же разложило - но там действительно щетки мощно крутятся а тут статическая нагрузка....
Изменено: bzhasso, 13 Январь 2025 - 00:42
Опубликовано 13 Январь 2025 - 08:58
Там металева- лише втулка, яка одягається на вал редуктора, все інше крім пружини- пластикове.
На найпершому зламаному ричазі довелось розпилювати тут силумінову втулку, так закисло.
А нові вже не ходили так довго щоб зкородувати, фото вище, то через рік експлуатації- втулка як нова.
=
Ричагів бош-мейле в звичайних магазинах немає, найдорожче що є - Vaico і Metzger, подивимось, якщо до весни не провтикаю сніг, то повернусь до цього лише наступної зими.
=
GM номер ричага 90582599
=
нагуглив що начебто підходить від третього гольфа хетча і ще деяких машин.
--
Upd, нагуглив металевий польського виробництва, саме для Зафіри А, збережу артікул тут
MOTGUM 5560RWT3
Изменено: Schnauzer, 13 Январь 2025 - 12:16
Опубликовано 13 Январь 2025 - 10:41
Та да ,пластикТам металева- лише втулка, яка одягається на вал редуктора, все інше крім пружини- пластикове.
На найпершому зламаному ричазі довелось розпилювати тут силумінову втулку, так закисло.
А нові вже не ходили так довго щоб зкородувати, фото вище, то через рік експлуатації- втулка як нова.
=
Ричагів бош-мейле в звичайних магазинах немає, найдорожче що є - Vaico і Metzger, подивимось, якщо до весни не провтикаю сніг, то повернусь до цього лише наступної зими.
=
GM номер ричага 90582599
=
нагуглив що начебто підходить від третього гольфа хетча і ще деяких машин.
И вроде не настолько тонкий чтоб ломаться
Хз , надо экспериментальным путем подбирать. Или снимать дворник на ночь)))
Опубликовано 13 Январь 2025 - 11:29
Как вариант приподнимать сам поводок конструктивно.
Или каждый раз на стоянке снимать дворник
100 - це абревіатура. Мій тел. 093-459-22-20 з 09-00 до 21-00
Несправності бувають брудні та іржаві. Я за брудні, вони легше виправляються.
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых