Перейти к содержимому

Реклама

Фото
- - - - -

Беженцы.Пути эвакуации.

• Закрыто Тема закрыта
1961 ответов в теме

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 06 Март 2023 - 08:53

Та здесь только суд из украинцев в Турции, Албании чи куда оно там ещё попрется может повлиять, бо чисто юридически он ничего не нарушил- имел разрешение- выехал. Не вернулся- а какое за это наказание?- правильно никакого. Даже если что-то придумают завтра, то на него это уже не распространить...
Я не знаток стендап культуры, но о таком "артисте" даже не слышал... похоже на пиар шум с его стороны

а так оно и есть. если выехал законно - то нет вопросов.

сейчас там приняли чего-то, что посольства типа информируют о мобилизации и способствуют возвращению в страну. но, это только если ты стал на учет или обратился за обновлением паспорта. на учет никто не становится, как правило.

ШВАРЦ

ШВАРЦ

Авторитет

• Сообщений 37512
  •  

Опубликовано 07 Март 2023 - 17:37

КАБМІН СХВАЛИВ ПРИМУСОВУ ЕВАКУАЦІЮ ДІТЕЙ ІЗ ЗОН АКТИВНИХ БОЙОВИХ ДІЙ – МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ.

У міністерстві зауважили, що наразі під відповідні критерії підпадає тільки Бахмут.

• 0

dcbac9fda97ft.jpg

rvgu

rvgu

Авторитет

• Сообщений 4774
  •  

Опубликовано 08 Март 2023 - 08:41

КАБМІН СХВАЛИВ ПРИМУСОВУ ЕВАКУАЦІЮ ДІТЕЙ ІЗ ЗОН АКТИВНИХ БОЙОВИХ ДІЙ – МІНРЕІНТЕГРАЦІЇ.

У міністерстві зауважили, що наразі під відповідні критерії підпадає тільки Бахмут.

вони точно читають УОК, це ж я казав пару сторінок назад= шо нефіг там сидіти, прийшла війна -мотай на..

• 0

Реклама!!!

andreybelov

andreybelov

Авторитет

• Сообщений 3519
  •  

Опубликовано 09 Март 2023 - 09:59

вони точно читають УОК, це ж я казав пару сторінок назад= шо нефіг там сидіти, прийшла війна -мотай на..

Легко сказать. Много раз ты кидал все и ехал с одним чемоданом в никуда?
  • 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 09 Март 2023 - 10:24

А ти багато разів залишався жити при путіні?
  • 0
Реклама в подписи запрещена

rvgu

rvgu

Авторитет

• Сообщений 4774
  •  

Опубликовано 09 Март 2023 - 12:14

Легко сказать. Много раз ты кидал все и ехал с одним чемоданом в никуда?

ти реально будеш наражати на небезпеку себе та сім"ю заради  хати?  У мене в місті житла багато, але якщо б арта дотяглася - я б в ТРО, сім"я в Польшу. То все наживне- як не алкаш, чи не працюєш на унітаз. 

• 0

Реклама!!!

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 09 Март 2023 - 12:36

ти реально будеш наражати на небезпеку себе та сім"ю заради  хати?  У мене в місті житла багато, але якщо б арта дотяглася - я б в ТРО, сім"я в Польшу. То все наживне- як не алкаш, чи не працюєш на унітаз. 

логика примерно такая же в плане отправки родни. хотя, даже из Одессы сдымили очень многие.

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 23 Март 2023 - 07:48

из Одесской области не так много и выехало..

За даними опитування, найбільша частина мешканців виїхала за кордон із таких регіонів України: Запорізька область (24%), Київ (20%) та Київська область (19%), Харківська область (17%) Дніпропетровська та Миколаївська області (по 16%)

З Луганської області за кордон виїхали лише 1% людей.

Більшість опитаних біженців планують повернутися в Україну: 50% точно планують, 24% швидше планують, 8% швидше не планують, а близько 2% точно не планують. Близько 16% ще не визначилися щодо того, чи повертатимуться.

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 03 Апрель 2023 - 21:07

Вже рік катаюсь на піший Шегині щоб своїх забрати або відвезти на кордон. Дітям небуло чим зайнятись - порахували колейку фур які стоять від кордону до Судова Вишня. 540 машин! І це зовсім не траса першої чи вищої категорії. І така срака з нервами, псіхами, драками, розборками вже рік. Ну невже це не можна якось вирішити окрім як відігнати усіх за "перший" поворот щоб в онлайн камери не попадали  :faceoff:

• 0
Реклама в подписи запрещена!

Benificar

Benificar

Авторитет

• Сообщений 1712
  •  

Опубликовано 03 Апрель 2023 - 22:14

Вже рік катаюсь на піший Шегині

І скільки по часу займає перетин там?
  • 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 04 Апрель 2023 - 07:44

Пішки - від 0.5 до 1 години. Тобто летять літаком Краків, Вроцлав, Берлін, далі потягами до найближчих станцій до кордону і там маршруткою на сам пункт пропуску. Довго - да, але дітей в автобусах закачує тому навіть з Кракова у Львів напряму не варіант. Плюс автобуси ніби мають графік а ніби і ні з такими кордонами, а так все гарантовано з точністю до 0.5 години.

Ще кращій і простіший варіант - потяги які йдуть в Польшу через Львів. Але там і з білетами не завжди можна взяти, і по часу прибуття іноді ні туди ні сюди враховуючи що польскі в ночі не їздять і ти десь можеш затриматись.

Изменено: sapphir, 04 Апрель 2023 - 07:47

• 0

ШВАРЦ

ШВАРЦ

Авторитет

• Сообщений 37512
  •  

Опубликовано 06 Апрель 2023 - 08:39

Если гора не идёт к Магомету.

Провідне французьке видавництво Pocket і Ліонський університет ініціювали видання унікального першого підручника-самовчителя української мови для французів у рамках відомого мовознавчого проєкту Langue pour tous («Мова для всіх»).

Щойно виданий підручник-самовчитель було укладено за ініціативою та за методикою видавництва Pocket ´tout de suite’ — «вивчення мови вже зараз».

Такий підручник української мови для французів видається вперше !  :sm302:

Но учить язык страны прыхыстка надо.  :ukr:

• 0

dcbac9fda97ft.jpg

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 08 Апрель 2023 - 07:37

" В нас в Англії" - вже каже моя 16-ти річна донька після року перебування там... хтось не вкорінюється на іншому грунті як деякі рослини а когось "прищіпили" на інше дерево і він росте собі без питань... 

• 0

rogii

rogii

Авторитет

• Сообщений 1111
  •  

Опубликовано 08 Апрель 2023 - 08:43

sapphir, Донька ж не сама, поруч мати. Рідний дім - там, де батьки...

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6588
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 16:06

Українським біженцям до 1 травня потрібно подати річну податкову декларацію про майновий стан та доходи, отримані за кордоном, та сплатити з них 19,5% податків. При цьому фінансова допомога від іншої держави не підлягає оподаткуванню.

Така крива українська реальність. Той хто сидів на шиї в добрих європейців не платить, а той хто працював і платив місцевий податок має ще додатково 20% заплатити. Які дебіли закони пишуть?

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 15142
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 16:18

TPAKTOPICT,

Українці, які перебувають за кордоном і отримують від іноземних держав та організацій допомогу, повинні задекларувати відповідні доходи, сплачувати податки з цих сум не потрібно.

Якщо українці працювали за кордоном або отримували інші доходи, крім вищезазначеної допомоги, такий дохід є іноземним і підлягає декларуванню та сплаті податку на доходи за ставкою 18% та військовому збору за ставкою 1,5%.

Відповідно до угод про уникнення подвійного оподаткування платник податку може зменшити суму річного податкового зобов'язання на суму податків, сплачених за кордоном.

ТС, як ти написав, тільки не відомо про твої претензії до влади чужої для тебе країни.

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6588
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 16:22

ТС, як ти написав, тільки не відомо про твої претензії до влади чужої для тебе країни.
Будеш лазити за мною по всім темах? Якщо мозгів нема то я не зможу тобі пояснити чим грозять такі тупі закони.
  • 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 15142
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 16:26

TPAKTOPICT,

Прочитай для початку про що пишеш, потім зрозумій...

тобі цитат мало наведено?

і закрий своє хавло, якщо не розумієш про що постиш

Будеш лазити за мною по всім темах?

кому таке лайно потрібне, щоб воно про себе так мліло...

п.с. ті ж бєжєнєць.... від воєнкомату збєжаль....

закони країни виконуй, до якої себе рахуєш....

рік тому твоя жопа мала бути тут в черзі біля військомату... ватан жопомойний...

Изменено: vigors, 16 Апрель 2023 - 16:28

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6588
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 16:54

TPAKTOPICT,

Прочитай для початку про що пишеш, потім зрозумій...

тобі цитат мало наведено?

і закрий своє хавло, якщо не розумієш про що постиш

кому таке лайно потрібне, щоб воно про себе так мліло...

п.с. ті ж бєжєнєць.... від воєнкомату збєжаль....

закони країни виконуй, до якої себе рахуєш....

рік тому твоя жопа мала бути тут в черзі біля військомату... ватан жопомойний...

Вже другий день тебе бомбить тим жопомоєм. Це якісь тяжкі спогади з дитинства? Прийми мої щирі співчуття. А ти чому не в воєнкоматі? Живеш , соціальними послугами користуєшся, А ВОЮЄШ, тільки на форумах. Я вже як 20 років не отримую ніяких благ від України. А ти отримуєш, володієш елітним авто, жоп не миєш.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 15142
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 17:16

TPAKTOPICT,

лікуйся....

• 0

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 16 Апрель 2023 - 20:11

вклинюсь в спор налоговиков..

по умолчанию, иностранный доход облагается налогом в Украине, если не докажешь, что налоги уже уплачены за границей в стране с соответствующим двусторонним международным соглашением.

есть исключения. похоже, благотворительная помощь не облагается, хоть формально и является иностранным доходом.

но, Декларацию подать нужно. подавать или нет - дело каждого.

за неподачу есть штрафные санкции, но отследить вряд ли кто-то сможет.

здесь каждому решать на свой страх и риск.

в идеальной жизни - нужно быть законопослушным гражданином.

Изменено: Manager, 17 Апрель 2023 - 06:33

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 05:26

:sm13_:  :sm13_:  :smile3:

ватани від насосу відірвалмся та на українську владу жаліються . Та вже бояркою здоровя поправили , заспокоїлися  :sm302:  :smile3:

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6588
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 06:45

:sm13_:  :sm13_:  :smile3:

ватани від насосу відірвалмся та на українську владу жаліються . Та вже бояркою здоровя поправили , заспокоїлися  :sm302:  :smile3:

Ти писало що твоя донька працює. Покажеш нам тут як вона 20% з заробленного  відстригла .

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 07:30

Якшо відкинути образи і інше і підсумувати - якщо ти платиш податки десь, скоріш за все їх розмір співрозмірний з українськими і, відповідно на основі тих конвенцій про подвійне оподаткування, платити ти нічого не будеш в Україні. Подавати саму декларацію чи ні - справа кожного. Папірець про сплату податку в тебе буде і в любий час ти можеш довести що ти платив і в гіршому випадку заплатиш якусь різницю чи штрафні санкції за несвоєчасне подання. Шукати тебе думаю ніхто не буде - по-перше що з тебе взяти якщо ти вже раз сплатив, по-друге - таких звичайних роботяг мільйони і це просто нереально. А часи коли будуть питиати за кожну зароблену гривню - звідки вона - ще будуть не скоро а для приблизно 50% тих хто виїхав, згідно опитувань, вони вже не настануть або ці люди повернуться вже з паспортами тих держав де вони платили податок. Для себе я так зрозумів...

Изменено: sapphir, 17 Апрель 2023 - 07:34

• 0

TPAKTOPICT

TPAKTOPICT

Авторитет

• Сообщений 6588
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 08:35

sapphir,Просто закордонних роботяг пробували грузити багато раз безрезультатно. Тут мова про працюючих біженців. Вони отримали специфічний ідентифікаційний номер і думаю легко злиють дані українській владі.

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 15142
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 08:44

злиють дані українській владі.

мда.....

офіційно працевлаштовані платять податки де працюють

а для неінформованих в нас є відповідний закон щодо подвійного оподаткування і доповнення

https://mof.gov.ua/u...-opodatkuvannia

п.с. видно хтось крисить, тому і переживає.... :sm13_:

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 09:50

sapphir,Просто закордонних роботяг пробували грузити багато раз безрезультатно. Тут мова про працюючих біженців. Вони отримали специфічний ідентифікаційний номер і думаю легко злиють дані українській владі.

І що? В Ірландії чи якійсь країні податки з зарплати суттево менше 20%? Я пробігся очима по конвенціїї з Британією від 93 року. Там написано - якщо заплатили не менше ніж українській відсоток на прибуток то платити не треба, у всякому разі я так зрозумів ( я не юрист навіть близько ). Тому не бачу тут якоїсь чергової зради, а якщо і злиють як пишите - то що? Ну наші судові виконавці можуть наказати нашим банкам заблокувати рахунки/картки і видати вміст банківських скриньок, але думаєте на Європу це пошириться? Я не бачу тут якоїсь проблеми для звичайних людей які працюють в межах +/- мінімалки в відповідних країнах. 

Да і нехай би злили - нехай побачать що наших пенсіонерів прирівняли по правах до британськіх жителів похилого віку і виплачують мінімальні бенефіти - 450 фунтів в місяць. На зимовий період виплатили разово 500 "на енергоносії" але тратиш на що хочеш. А тут, де мама платила все життя податки і має купу років стажу на керівних посадах, їй платять 60 чи 70 фунтів. І там, маючи житло, вона може на ці гроші жити а тут на наші тільки комуналку заплатить і лишиться не вмерти.

• 0

rvgu

rvgu

Авторитет

• Сообщений 4774
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 13:58

Да і нехай би злили - нехай побачать що наших пенсіонерів прирівняли по правах до британськіх жителів похилого віку і виплачують мінімальні бенефіти - 450 фунтів в місяць. На зимовий період виплатили разово 500 "на енергоносії" але тратиш на що хочеш. А тут, де мама платила все життя податки і має купу років стажу на керівних посадах, їй платять 60 чи 70 фунтів. І там, маючи житло, вона може на ці гроші жити а тут на наші тільки комуналку заплатить і лишиться не вмерти.

шось ти той.... 70*45=3150.? чи я шось не рахую? Які керівні посади? яка купа?  таке як на мінімалці сиділа вона.  

• 0

Реклама!!!

Manager

Manager

Untouchable

• Сообщений 103922
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 15:48

освободили от подачи декларации

11 квітня ВРУ прийняла в цілому законопроєкт №7632. Ним, зокрема, передбачено:

• звільнення від подання звітності про майновий стан на доходи осіб, що отримували доходи у формі матеріальної допомоги від іноземних держав або іноземних благодійних організацій;

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 18:22

шось ти той.... 70*45=3150.? чи я шось не рахую? Які керівні посади? яка купа?  таке як на мінімалці сиділа вона.  

Тобі ж видніше - начальник відділу кадрів Львівметалл  +/- з 80 до 90 року. І зарплата в білу а так як на мінімалці сиділа - ти правий ;) Тому жодної гривні від мене ця держава не отримає - і в свої 45 я сам собі пенсійний ;)

• 0

vigors

vigors

Авторитет

• Сообщений 15142
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 18:26

Тому жодної гривні від мене ця держава не отримає

справжній європеєць....

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 18:31

справжній європеєць....

Чому ж, хохол - все собі і на свій хутір. Так мій прадід жив чому я по іншому маю...

• 0

Шусман

Шусман

добрейшей души человек

• Сообщений 18873
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 18:43

Теж зрозуміло .  Щоб кілька років отримувати на тисячу-півтори більше , тридцять років треба кілька тисяч  відвалювати своїх кровних .  Це тільки забезпеченій людині під силу .

Інша річ якщо держава б гарантувала більш менш забезпечену старість ..

• 0

sapphir

sapphir

Авторитет

• Сообщений 3436
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 18:55

Теж зрозуміло .  Щоб кілька років отримувати на тисячу-півтори більше , тридцять років треба кілька тисяч  відвалювати своїх кровних .  Це тільки забезпеченій людині під силу .

Інша річ якщо держава б гарантувала більш менш забезпечену старість ..

Жодна структура яку хтось помилково називає "державою" це не гарантує. Все що називається державою, церрквою і іншим є нічим іншим як комерційною структурою в кращому випадку а в гіршому - тупо пірамідою. 

Навіть з GB є реальний приклад. Обидвоє з батьків чоловіка моєї сестри є лікарями, тобто не останніми людьми в ієрархії держави. Тільки батько до 65 років платив приватним фондам - тепер в нього пенсія біля 9000 фунтів. А мама платила тільки державну ( батько добре рахує і видно порахував що і одної вистарчить ) - навіть 1000 не має. Тому я ложив з великої дзвіниці, як кажуть, на тих хто хоче 40-50 відсотків від мого заробітку тепер за примарні обіцянки потім. 

• 0

paa

paa

Авторитет

• Сообщений 12578
  •  

Опубликовано 17 Апрель 2023 - 19:03

за примарні обіцянки потім. 

Та ще й не відомо скільки протягнеш після пенсії, дехто взагалі не доживає :ac:

• 0

Пешеход! Умирая на пешеходном переходе ПОМНИ: Ты был прав.

0 пользователей читают эту тему

0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых