А хто зараз фізичний виробник олив під маркою GM? Довго був Вольф, потім став Лукойл, причому не тільки для есенге, а і як мінімум для Східної Європи також. А зараз хто?
На вантажні оливи я вже відносно давно задивлявся хижим оком, оскільки у мене атмосферний дизель дуже древнього року розробки основної конструкції (враховуючи, на базі яких двигунів DW8B був створений) без ДПФ (хоча і Євро 4), але руки не доходили, а прочитавши у цьому році довгу статтю на сайті самого Aral про застосування вантажних олив у легкових автомобілях, я задумався, чи це точно хороша ідея. Не скажу, що вона мене переконала, але посіяла певні сумніви.
figarey, враховуючи, що є надія, що Ені/Аджип у нашій країні можна купити не підроблений (мабуть), то чому ні. В оригіналі це чудова олива.
Шелл/Мобіл/Кастрол/Тоталь і інші суперпопулярні бренди я б в Україні купувати не ризикував саме з міркувань вірогідності нарватися на підробку. При всій моїй повазі до Шелл ще з кінця 90-х років, починаючи з того, що був у червоній каністрі 15-40 (якщо я правильно пам'ятаю). Потім швидко через жовтий перейшов на синій 10-40.
Культу Арал я взагалі не розумію. Це просто ще один бренд БП, як і Кастрол (який у нас багато хто зневажає, хоча на Заході Кастрол дуже поважають). Як Ельф у Тоталя (хоча там є певні моделі, які між собою не співпадають) або Чемпіон у Вольфа, Ясол у Ревлайна і так далі.
Та не скажи, не зря ж в маслах при допусках используют разные пакеты присадок т.е допуск это по сути наличие добавок в масле, которые обеспечивают конкретный режим именно этого двигателя заложенный производителем. Вот например что мне по Шеллу на Виварик предлагает по подбору параметрам. -ТуЦ
Цікаво, як вони обгрунтовують 5-30, а тим більше C3, на дизель 1994 року початку випуску (ну ОК, у віварівській версії з 99, може там турбіна змінилася з 94 чи ще щось).
Ще цікаво напуркуа дексос на чудовому французькому дизелі, який не на соплях держиться, а ходить довго і не кашляє. Опель заробляв таким чином на заманюванні клієнта у свій фірмовий сервіс або хоча б у систему продажу брендованих ним витратних матеріалів. А клієнту це напуркуа? Там FAP хоч є?
Я ще розумію, аби заморочувалися рідним реношним допуском на цей двигун. Але дексос? 
А, до речі: https://aral.ua/ua/t...kw-oils-ua.html