В цілком безпонтових селах Київської області (100+ кілометрів від Києва) вже років 15 назад як катафалки використовувалися бусіки Фольксваген або щось подібне. Але я знаю, про що ти говориш - колгоспний бортовий ГАЗ-53 завжди був класикою похоронного транспорту.В нас в Україні для таких цілей використовується невелике грузове, бортове авто типу газель.
Тому асоціацій ніяких.
SUV чи кросовер важчий за універсал на декілька сотень кілограм, має гіршу аеродинаміку і вищий центр ваги. Тобто жере більше, розганяється повільніше, їде повільніше на будь-якій дорозі, а на звивистій набагато повільніше, навантаження на агрегати більше, при цьому дорожчий. Як правило ще й має меншу площу багажника і салону, якщо мова про машини зроблені на одній або співмірній платформі. І при цьому дорожчий.Ну так машина для "практичных людей" вполне может позволить себе перевести при сложенных сиденьях тело, как разово так и на постоянной основе), вот ассоциируется у меня такие кузова так, но есть очень много людей которым такие кузова нравятся, опять таки мне а не кому то, кузов в котором нужно возить что то габаритное я бы купила какой то ВАН или СУВ но точно не пузотерку с таким кузовом, еще раз это лично мое мнение и я его абсолютно ни кому не навязываю.
Але має півтора явні плюси і ще один можливий - висока посадка, висока стеля, високий кліренс. За високу посадку я б його і взяв, а висока стеля не обов'язкова, але також приємна. Кліренс не у всіх більший.
Мінівени - це важке корито на базі седану, де всі агрегати працюють з підвищеним навантаженням, всране дітьми, якщо ще й не собаками. Це тип транспорту "для своїх". Чи ти мала не увазі справжні вени, типу Форд Еконолайн? То інша історія, я згоден.