Сначала проверять проводку/разъемы, искать контакт и не только на самом датчике коленвала.
Реклама

Opel COMBOХочу услышать отзывы про COMBO
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 16:33
Вітання всім!
Хочу поділитись враженнями про своє авто.
Придбав Opel Combo 1.7 DTI 2004 р.в. весною 2008 року. Авто грузовик переобладнане в пасажир. Дану модель свідомо вибрав. Авто пригнане з Франції, на спідометрі було 80 тис.км. Продавець запевняв, що пробіг оригінальний. Але я переконаний, що спідометр був скручений. Було видно, що авто було в ДТП. По діагностиці та їздовим якостям все було задовільно. Тільки був відсутній датчик зовнішньої температури. Замінив масло в двигуні, фільтра, встановив датчик зовнішньої температури. Ремінь ГРМ та ролики замінив пізніше через 6 місяців. Хоча знявши старі побачив, що на них можна було б ще їздити.
Після їзди на відчизняному авто - купленим автомобілем був довольний "як слон" у всіх відношеннях. Дуже практичний автомобіль для сім'ї та господарства. Щодня на роботу - з роботи проїзжаю 15 км, що-літа з сім'єю їдемо на море (Одеса, Крим), кілька разів в рік - в Карпати по гірських дорогах. В господарстві автомобіль возить все що можна вмістити від інструменту до цегли та каміння. А вмістити можна багато. По вантажопідйомності - стараюся не перегружати.
В загальному відгуки тільки позитивні. За не повних 6 років проїхав 90 тис.км. За цей час поміняв обидві шарові опори, обидва накінечники рульових тяг, правий зовнішній ШРУЗ, 1 раз втулки стабілізатора - хватило може на пів року. Другий раз поставив оригінальні GM - вже 4 роки стоять. Також міняв тяги стабілізатора приблизно раз на рік-два в залежності від виробника - більше не виходжують.
Зараз починаються на мій погляд більш серйозні проблеми: прогорів та підгнив глушник, з паливного бака десь зверху підтікає соляра, потік сальник в РКПП лівого приводного вала, а найбільше що непокоїть це поява чорного диму (просто димова завіса) при різких розгонах та обгонах. Зараз збираю інформацію, як це все поправити. Якщо хтось може підказати - буду вдячний.
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 16:48
...
Зараз починаються на мій погляд більш серйозні проблеми: прогорів та підгнив глушник, з паливного бака десь зверху підтікає соляра, потік сальник в РКПП лівого приводного вала, а найбільше що непокоїть це поява чорного диму (просто димова завіса) при різких розгонах та обгонах. Зараз збираю інформацію, як це все поправити. Якщо хтось може підказати - буду вдячний.
Чисть клапан ЕГР, чисть датчик наддуву. Якщо не допоможе - перевіряй турбіну, якщо все нормально, блок ТНВД на перевірку. Якщо перечитаєш цю гілку форуму, то 90% запитань відпадуть самі по собі.
Приїжджай, чіпану, тоді буде взагалі самольот.
Изменено: kornysheff, 12 Февраль 2014 - 16:49
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 17:03
Чисть клапан ЕГР, чисть датчик наддуву. Якщо не допоможе - перевіряй турбіну, якщо все нормально, блок ТНВД на перевірку. Якщо перечитаєш цю гілку форуму, то 90% запитань відпадуть самі по собі.
Приїжджай, чіпану, тоді буде взагалі самольот.
Зараз роблю те що простіше. Заварив глушник, купив сальник для коробки. Ще треба купити масло в коробку - не знаю яке. Підкажіть. Коробка F17. Ще буду читати...
А приїхати - з радістю, але трохи далеко від м.Рівне.
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 17:14
Я собі міняв масло в КПП, взяв Pennasol 75w-90. Дуже задоволений, передачі стали набагато краще вмикатися.
В ідеалі звичайно оригінальне масло, але я особисто не думаю, що це саме те масло, яке заливають на заводі.
Изменено: kornysheff, 12 Февраль 2014 - 17:24
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 17:26
Я собі міняв масло в КПП, взяв Pennasol 75w-90. Дуже задоволений, передачі стали набагато краще вмикатися.
В магазині радять брати оригінальне і показують під номером 19 42 388 1 літра 135 грн. Його характеристики ще не знайшов. На exist.ua за цим номером стоїть ціна більш ніж 300грн. Не зрозуміло...
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 18:44
Всё, мои поиски пружин закончились!
Нашёл передние NQ в Киеве по одной с разных оригинальных пассажиров - по 200 грн, а на зад - QH пара 300 грн.Еще прикупил амортизаторы Саксы за 1050 грн.Скоро менять!
Даю пару ссылок на передние пружины, кому надо:
шара (Z6) http://lutsk.vol.sla...html#bb6d75e44d
почти сам купил http://zaporozhe.zap...bo-ID8iVo9.html
NP http://www.torg.ua/l...kombo_202898236
Применение http://opel.vdopel.r...008121&usr=1280
Опубликовано 12 Февраль 2014 - 20:53
Загнал машину на станцию, так как плохо вообще заводилась и начало давить антифриз, открутил пробку стравил воздух, начинаешь быркать и давление вообще пипец от простого кручения стартером не доводя до заводки(( В лучшем случае давонуло прокладку, а в худшем не хочу даже говорить(( Термостат тоже под замену т.к. заклинил но это мелоч
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 10:24
стекло боковое тупо поддели и оторвали,но осталось целым
Прикрепленные файлы:
Изменено: X3mStorm, 13 Февраль 2014 - 11:47
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 10:57
Вышел сутра к авто и ждал сюрпризвытащили магнитолу (провода срезали,гады,ну чего ж не отключить просто штекерсняли регистраторзарядку на нокию оставили,юсб забралиочки и т.п. все оставилиокно боковое стоит в салоне на сиденияхаккум сняли,решетку сломалижду ментов уже 3й час,нет никого....замки пытались ковырять все,по-ходу не получилось,вот и срезали стеклов задний замок ключ не влазит уже
Сочуствую тебе! У нас на прошлой неделе во дворе Кемри подпалили так я теперь на стоянку начал ставить свою
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 11:47
Вышел сутра к авто и ждал сюрпризвытащили магнитолу (провода срезали,гады,ну чего ж не отключить просто штекерсняли регистраторзарядку на нокию оставили,юсб забралиочки и т.п. все оставилиокно боковое стоит в салоне на сиденияхаккум сняли,решетку сломалижду ментов уже 3й час,нет никого....замки пытались ковырять все,по-ходу не получилось,вот и срезали стеклов задний замок ключ не влазит уже
Вот уроды мля, что за твари, нах. такое делать не понимаю.
Машину раскурочили и что - много заработали, думаю нет!!!!!!!!!
Наверное я бы таких расстреливал или на шахты пожизненно отрабатывать, раз дури много.
"Рабы! Добро пожаловать в Крысиное Царство".
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 14:30
Вышел сутра к авто и ждал сюрприз
Мда, сочувствую.
На счет аккумулятора, я на такой случай аккумулятор прикрутил штатным кронштейном, но поставил болт М10 с внутренним шестигранником. Не знаю, помогло бы ли в таком случае или нет, но...
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 16:04
Мда, сочувствую.
На счет аккумулятора, я на такой случай аккумулятор прикрутил штатным кронштейном, но поставил болт М10 с внутренним шестигранником. Не знаю, помогло бы ли в таком случае или нет, но...
А разве ванночка под аккумом не пластиковая? У меня вродь пластиковая и вырвать АКБ с корнями это как два пальца об асфальт
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 16:58
Мда, сочувствую.
це ж нелюди,якшо получиться зняти АКБ,то зі злості такого під капотом натворять(порвуть,поламають...).знайомий автомагнітолу прикрутив насовість з сикреткою-так йому пів панелі роскремсали,мусів міняти.
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 17:26
Однако вандалы :blink:
В середине декабря сам пострадал, боковой порез на переднем и заднем левом колёсах, обидно то что за пару дней до этого за окно повесил прожектор и левую сторону видно из окна . заявление приняли, но быстренько отписались мол типа искали и никого не нашли, да и ущерб не большой
.Теперь под окнами не ставлю, хожу до кума в гости каждый день. Я был не первый и по всей видимости не последний, по ночам иногда выглядываю в окно, если замечу
три секунды и я на улице.
Обслуживаю и ремонтирую домашние, автомобильные кондиционеры.
Продажа и монтаж кондиционеров
Ремонтирую ЭБУ Y17DT
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 18:21
Да уж... поймать бы этих козлов хоть разок!
Друг рассказывал случай: прогревает он утром машину, а к нему подходят двое ребят спросить насос. У них какие-то п...ы ночью пытались с мерса скрутить колёса, подставили под пороги кирпичи, спустили шины, а там секретки. Так эти мудаки поцарапали отвёрткой все борта мерсу до металла.
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 19:15
приехали,менты,сняли "пальчики",точнее разводы от перчаток
пофоткали все, сказали,что в Харькове полный пиндец,"показылыся уси",особенно на Салтовке (район у нас такой,спальный и очень густонаселенный)
приняли заяву и укатили, а потом,внимание,подошел сосед,разговорились и пошли смотреть все авто на стоянке
ВСЕ,без исключения замки раскурочены,попытки взлома,подошел еще один сосед,офигел,у него замок тоже изнасилован в багажнике,потом еще тетка и у нее у мужа на "буханке" слили весь бенз+3 канистры по 20л с бензом украли+аккум + он ехал в командировку с товаром (автозапчасти на советский автопром) все вытащили
потом еще женщина проходила,услышала о чем разговор и говорит,что 2 ночи назад соседний двор так-же пострадал....
самое веселое то,что НИКТО не вызывал ментов и не писал заяву,ни те,у кого что-то вытащили,ни те,кому просто замок раскурочили......
приклеили сегодня стекло обратно,при поклейке обнаружилось то,что мне клеили стекло на герметик,а не клей,он очень легко снялся,двумя пальчиками и стекло по этому у меня не лопнуло,а его просто сняли
Изменено: X3mStorm, 13 Февраль 2014 - 19:16
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 20:28
купи воздушку
есть пневмат, но думаю что если поймают, то просто так не уйдут. Первый пострадал Суперб, облили смывкой
, слитый бенз у других не всчёт
Обслуживаю и ремонтирую домашние, автомобильные кондиционеры.
Продажа и монтаж кондиционеров
Ремонтирую ЭБУ Y17DT
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 20:36
Вышел сутра к авто и ждал сюрприз
Максим, а сигнализации нет? Мне в ПУСТУЮ будку Спринтера лезли перед новым годом - замок раскурочили, но так и не влезли..
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 20:38
Народ хтось розбирав рульову колонку (не рейку), таку як на фото.
Постійно на нерівностях, щось ужасно тарабане в районі підсилювача. Змащувати шліци не помагає. Звук ніби в пластмасову коробку кинути невеликий болтик і трісти коробкою. Хочу зняти колонку з авта, і розібрати її (якщо вона взагалі розборна), можливо там якийсь підшипник поміняти можна, та боюсь щось там зламати і зробити ще гірше. Нова колонка дорога тай не знати чи не така сама.
Прикрепленные файлы:
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 21:07
Постійно на нерівностях, щось ужасно тарабане в районі підсилювача. Змащувати шліци не помагає. Звук ніби в пластмасову коробку кинути невеликий болтик і трісти коробкою. Хочу зняти колонку з авта, і розібрати її (якщо вона взагалі розборна), можливо там якийсь підшипник поміняти можна, та боюсь щось там зламати і зробити ще гірше. Нова колонка дорога тай не знати чи не така сама.
позавчора з братом таку знімали, з проблемою нічого так і не вирішили, ставили іншу хрестовину,єфекту 0 , гуркіт вище.
Изменено: Pashaa, 13 Февраль 2014 - 21:11
Рост опыта прямо пропорционален количеству выведенного из строя оборудования. (закон Мэрфи)
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 21:09
В мого комбіка такий самий звук, хрестовинка тарабанить. При нагрузці на рулю не тарабанить.
067Ч9ЧЧ097 Олексій "Alex"
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 22:20
При покупке Комбика, достался в нагрузку шрус наружный, который не подошел на авто. Может кому нужно такое счастье? Обменяю на что ни будь нужное или на деньги(150грн). Из нужного - колодки передние, крюк-кронштейн крепления запасного колеса :smile:
Прикрепленные файлы:
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 22:41
Добрий вечір Всім. Десь три тижні назад замітив, що при вижимі щеплення появилось тарабанення в районі коробки+ віддає на педаль щеплення, появляється колли починаєш вижимати і після середини шляху педалі пропадає. Сама робота щеплення не помінялась , всі передачі включаються нормально , рушаю без проблем , тазік пре нормально. Вобшем порився по інтернету, поїздив до майстрів, висновок: демферний маховик або вижимний підшибник. Я ж звісно вболіваю за підшибник . але як то кажуть - вскритіє покаже....... Вот і хочу спитати , чи вже точно готувати 6 тис чи може всеж обійдеться тільки вижимним .
По вінкоду - коробка ф23. машина 2007. 1.7цдті
п..с може є якита комплект звичайни , не демферний????? + де є файні майстри в Тернополі. СПС!!!!
Изменено: ukbobik, 13 Февраль 2014 - 22:43
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 22:51
Проблема не в хрестовині, це точно. Я її міняв вже. І перекидав з авта в якого ніякого звуку колонка не видає. Тарабанить десь в тому районі де електромотор входить в колонку, але не на шліцах. Хоча точно сказати, що гримить там не можу, якщо прикручений пластіковий чехол на колонку то таке враження, що звук десь зразу за ободом руля, їздив з розібраною обшивкою колонки, всі панелі знімав (над колінами), але точно так і не знайшов звідки звук іде. Хіба пробувати розбирати цей вузол. Не памятаю точно де, але колись читав, що тідтягують гайки (що обведені зліва).
Розбирав би вже давно але інфи ніякої взагалі в неті про колонку нема, всюди лише заміна цілої, хоч би на будову подивитись, що там в середині.
руль.jpg 26,33К
34 раз скачано
Добрий вечір Всім. Десь три тижні назад замітив, що при вижимі щеплення появилось тарабанення в районі коробки+ віддає на педаль щеплення, появляється колли починаєш вижимати і після середини шляху педалі пропадає. Сама робота щеплення не помінялась , всі передачі включаються нормально , рушаю без проблем , тазік пре нормально. Вобшем порився по інтернету, поїздив до майстрів, висновок: демферний маховик або вижимний підшибник. Я ж звісно вболіваю за підшибник . але як то кажуть - вскритіє покаже....... Вот і хочу спитати , чи вже точно готувати 6 тис чи може всеж обійдеться тільки вижимним
.
По вінкоду - коробка ф23. машина 2007. 1.7цдті
п..с може є якита комплект звичайни , не демферний????? + де є файні майстри в Тернополі. СПС!!!!
Якщо тарабанить на холостих, а коли нажимаєш на педаль перестає, тоді 99,9% маховик. Вижимний мав би навпаки звуки видавати.
Изменено: Svensov, 13 Февраль 2014 - 22:53
Опубликовано 13 Февраль 2014 - 23:02
Максим, а сигнализации нет? Мне в ПУСТУЮ будку Спринтера лезли перед новым годом - замок раскурочили, но так и не влезли..
нет,сигналки нет,хотя НИ ОДНО авто ни в нашем дворе,ни в соседних не пикнуло(
у меня тоже замки все покурочили,не влезли,потом подумали и через окно,уж сильно их манил рег+мафон:(
сам виноват,что оставил,лень снимать стало
Опубликовано 14 Февраль 2014 - 03:14
стекло боковое тупо поддели и оторвали,но осталось целым
Уродцы.....нет слов, сочувствую.
Опубликовано 14 Февраль 2014 - 08:49
Проблема не в хрестовині, це точно. Я її міняв вже. І перекидав з авта в якого ніякого звуку колонка не видає. Тарабанить десь в тому районі де електромотор входить в колонку, але не на шліцах. Хоча точно сказати, що гримить там не можу, якщо прикручений пластіковий чехол на колонку то таке враження, що звук десь зразу за ободом руля, їздив з розібраною обшивкою колонки, всі панелі знімав (над колінами), але точно так і не знайшов звідки звук іде. Хіба пробувати розбирати цей вузол. Не памятаю точно де, але колись читав, що тідтягують гайки (що обведені зліва).
Розбирав би вже давно але інфи ніякої взагалі в неті про колонку нема, всюди лише заміна цілої, хоч би на будову подивитись, що там в середині.
Якщо тарабанить на холостих, а коли нажимаєш на педаль перестає, тоді 99,9% маховик. Вижимний мав би навпаки звуки видавати.
На холостих не тарабанить - працює рівно. тільки коли починаєш нажимати на педаль - звук появляється. Ще замітив , якшо машину тільки завести - то цього звуку нема - вижимаєш не виживаєш - все працює рівно , а вот після проїзду першого км. звук появляється. І додам, звук є тільки коли вижимаю щеплення на нейтральній , в решта випадках все гуд!!! Відпишіть в кого було подібне, що міняли...... ДЯКУЮ!!!
Вмене теж така фігня. Напиши в гуглі - стучит електроусилитель руля опель. Вобшем рився по цій темі і начитав , що нада якута там супер смазку залить..... силок не помню - нада шукати!!!! Щось взнаєш - відпиши!!!!
найшов :-)
http://forum.opel-cl...ic=27359&st=880
http://forum.opel-cl...showtopic=44782
яшо будеш робити - відпиши про резуультат............
Изменено: ukbobik, 14 Февраль 2014 - 08:58
Опубликовано 14 Февраль 2014 - 17:40
Про "супер смазку" вже проходили (я писав що шліци електропідсилювача вже змащував) і звук він віддає більш дзвінкий, а тут реально пласмасовий, Болт затягував так що один взагалі зламав - теж не то, залишається сама колонка, яку ще треба знати як розібрати і чи розбирається взагалі.
1 пользователей читают эту тему
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых