Були з синашем на своїх грядках10-12жовтня...
Тільки шкільний дзвоник прокалатав закінчення четвертого уроку,як з класу вискочив мій другокласник Сашко...Швидко закидаєм шкільний реманент додому,перевдягаємось і гей!!!Заїздимо до MD,тоді на ОККО і...через якихось півторигодини споряджаємо човна...
Походили в п'ятницю до темна і дорожили й так ставали покидати на перспективних місцинах-але зась,рибка ловитись не хтіла...
Раз така справа,то ми прийшли в сутінках до берега,повечеряли,розтопили в будиночку "Попелюшку",і...вляглися дивитись на планшеті казку "Про Стрільця,удалого молодця".Влучний текст Філатова з неперевершиним гумором цікавий і дітям і дорослим.
На ранок поки Сашко ніжився в ліжку,я нашвидкоруч роблю вогняну яєшню на салі та з беконом;картопляне пюре з сосисками;салат помідори/огірки/цибуля-заправляю сметаною...Сашко схвачується з ліжка швиденько вдягається,вмивається,чистить зуби і прожогом мчить до столу.Чому прожогом?Та тому,що я з сусідою Юрієм Анатолійовичем під по піісят,швидко знищуємо сніданок і Сашко відчуває загрозу,що може залишитись без сніданку...
Одним словом-поснідали,помили посуд,взяли з собою трохи харчів і...
Плигаєм в човна і починаємо суботній тролінг-на годиннику початок дев'ятої ранку...
Не встигаємо відійти від бази й 200метрів як я реалізовує борзу покльовку аж трьохсотграмового щупака!Під зацікавлену усмішку Сашка,цілую щупака в лоба і наказую позвати бабусю або дідуся,відпуськаю рибеня в рідну стихію...
Закинули прути і почалапали далі...Не встигли гарненько й вмоститись як,щось гарненько смикнуло за мій прут і навіть хотіло вирвати його з рук...
Далі все було за відпрацьованою схемою-Сашко виматав свій прут,я спрямував човна трохи від берега,щоб бува рибеня не чкурнуло в лепеху.
Трохи підтягнувши фрікціон підтягнув улов до лодки.Дивно,але ніяких свічок не було-рибина піднялася з семиметрової глибини уважно оглянула наш колектив і незахотівши одразу залазити в підсаку трохи погуляла під човном,після чого ми її без лишнього шуму завели в підсаку.Підсаку в лодку-воблер глибоко запащений вийнято,рибеня на кукані...В цей день більше нічого не брало...Але нам цієї п'ятикілограмової мами-було достатньо...
Звичайно у нас з собою було...
У неділю зранку почистили рибеня і майнули в Київ на тренування до Сашкової секції...