Новую машину никто к этому толковому мастеру не пригонит. И дел они с новыми машинами не имеют. Могут посоветовать на уровне нашего форумского балабольства

Ви напевно неуважно читали. Я не казав вести її ремонтувати а піти запитати у людей, які на цьому розуміються, а не оцінюють авто по кольору краски. Форумське балаболство це порівнювати ці 2 машини, в людей ближчих до техніки таке питання навіть не виникає (це я не про себе).
Тепер про новизну. Майстри бувають різні, бамбул що освоївши ремонт сімки (не бехи) не питаючи консультації та не читаючи ніякої літератури лізуть в модні мотори хватає і в нас, але всіх під одне косить не треба.
Місцеві майстри із забугра тянуть лише нове (не знаю як у Вас) , і це нове пройшло вже не одну сотню і його відповфно потрібно хочаби подивитися, тому практики вистачає.
Раз ми вже почали за сервіс тоді: Як Ви собі уявляєте сервісне обслуговування нового авто?
Для мене це
1 Заміна масла, фільтра, та інших рідин
2 Паски, ролики якщо такі є
3 Сайлентблоки, в ваших францюзах ричаги бо Сайлентблоки переважно не виприсовуються.
І все, це весь сервіс. За умови використання якісних рідин та запчастин цю процедуру здатний зробити навіть середній майстер.
На рахунок турбо. Так 1.8 TSI достатньо надійний двинун, звичайно атмосферник надійніший, і я б брав (якби мав гроші) 1,6 MPI
Про ціни. В мене немає часу сидіти колупатися в екзісті, тому я і порадив людині зайти до механіка, в якого всі ці і не тільки ці цифри наслуху. Про дибілізм конструкції (коли 2 абсолютно однакові машини комплектуються різними запчастинами) і недружні ціни знаю із слів продавців запчастин та тих же механіків.
Пусті слова - так. Так само як і Ваші, а вихід який - запитати у профі. І не в тих хто хвалить своє болото (сервісних механіків), а в незацікавлених.
Як на мене то я дав людині хорошу пораду. Якщо Ви вважаєте, що авто потрібно купувати по статтях у журналах, справа ваша, порадьте це засновнику теми, для чого це мені доказувати.