О. Цікава тема. Я собі зробив зарядку з АТХ блоку живлення.
Ось по цьому мануалу.
http://el-shema.ru/p...z_atx/5-1-0-107
Тільки я ще й регулятор напруги зробив, отримавши таким чином блок живлення з діапазоном від пари вольт (точно не пам'ятаю вже мінімум) до 45.
Ну і от таку штуку приладнав.
По силовим елементам має тягнути ампер до 20 з гаком. Але при наближенні до 10 починає свистіти й десь на 10.5 вирубаються по захисту. В принципі працює, тільки якось дивнувато. Коли впирається в обмеження по струму - тримає струм стабільно, доки росте напруга. А от коли доходить до обмеження по напрузі й впирається в нього, струм починаю пригати вверх вниз досить швидко (наскільки той приборчик здатній показати). На пасивному навантаженні (кілька автомобільних лампочок або ТЕН) тримає стабільно.
Може комусь буде цікавий досвід. А може й мені хтось підскаже як його позбавити глюків (Щукарь, ти де? :))) ).
1. Я тоже таку штуку прикупив, тільки покручє - там ще є 2 подстроєчних для обмеження напруги і струму. Вже й корпуса підібрав, та все нема часу зібрати до купи,...більше року валяється в шухляді.... 
2. Теж збирався зробити з АТХ-блоку, назбирав десь до 10-ка, але всі по тій схемі, шо муторна...закинув то дєло, ібо знайшов кращий варіант! 
Взяв БЖ від ноута на 19В і 4А, залишилося відібрати 3-4В,....- якраз до того дєла підійшла галогенка на 100Вт, 12 В,....в мене валялися галогенки на G4, -то ж пішли в діло, залишилося віднайти як то все хозяйство з'єднати.... і тут в нагоді став АТХ-блок.....кароч, його 20-пінова мамка ідеально приймає і G4 і G6.3 і інші лампочки...
Тож можна підбирати комбінувати опори. Ну ще і із старого ноута стандартне гніздо викрутив....
Получилася дуже зручна і компактна і безплатна зарядка.....Вожу в машині тільки мамку з галогенками, ібо ноута нині знайти не проблема....
За 10 хв. зробив ще 1 таку приблуду для товаріща, ...він ще й на мотоциклєта АКБ=6В заряджає, тоді лампочку тре на 50Вт.
Зручно струм контролювати: слабо світить - струм слабкий, сильніше - значить заряджається...
може фотки якось зроблю приблуди. 
Изменено: Maister, 03 Февраль 2016 - 13:52