уборки меньше, не?
Цицирую "у меня будет робот пылесос, 2 штуки"
Опубликовано 17 Июнь 2021 - 08:33
Бушний будинок будеш перероблювати парактично повністью і він тебе ще і буде обмежувати своїм роташуванням і плануванням допотопним.
А ти свій збудував і задоволений. Завтра підеш в гості до когось і побачиш кращу планіровку. І тут почнуться муки неправильного вибору. Прийшлось мені не раз такі жалоби слухати від тих хто сам будував. Є навіть випадки перепланіровки з розвалом стін.
Опубликовано 17 Июнь 2021 - 14:14
так это норма. Только заканчиваешь ремонт, сразу видишь как будешь делать в следующий разА ти свій збудував і задоволений. Завтра підеш в гості до когось і побачиш кращу планіровку. І тут почнуться муки неправильного вибору. Прийшлось мені не раз такі жалоби слухати від тих хто сам будував. Є навіть випадки перепланіровки з розвалом стін.
Опубликовано 02 Июль 2021 - 06:51
Наверное за шорох орехов работают, да?
Якщо сходи каркас метал+дерево = кашкет сливок!
Дерево твердих порід = шапка груш!
Ціни на дерево останнім часом б'ють рекорди розумного.
7 кгрн за куб доски обрізної. Це недавно запитував на пилорамі, казали далі буде дороще, кругляк буде тільки по 10 кгрн куб.
Листок осб зараз таких дурних грошей став коштувати
Опубликовано 05 Июль 2021 - 13:18
Ціни на дерево останнім часом б'ють рекорди розумного. 7 кгрн за куб доски обрізної.
У Мирному на складі Бориспольські купують по 7,а на місці вже йде по 8кгрн/куб...
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:09
Дерево і метал за півтора місяці подорожчали більш як в два рази.
Цікаво з чим це пов'язано.
думаю що квартири новобуд за пів року виростуть в ціні на 30-40%
Так як працюю з деревом - за дерево скажу що покі що ніхто розумної відповіді не дав. Все почалось з кінця листопада коли почались торги на перший квартал 21 року - торги на деревину для внутрішнього споживання, яка ніяким чином необробленою не може виїхати за межі України.
Щоб ви розуміли - середня ціня кругляк дуба для шпону ( це вищій сорт ) - 40+ тис грн/куб, найвища що чув - доторгувались до 75 тис. Кругляк з навколишніх країн почав завозитись . Я зі шпоном з 2003 року - що робити з сировини в 1.5 тис баксів - не знаю, но не шпон точно
Що буде далі - не знаю, виробництва зупиняються бо навіть дрова з 800-900 грн до 1500 підскочили. Звісно, не всі стануть одночасно, є якійсь запас "потужності" так би мовити - свій склад допродаю +/- до кінця року і, якщо нічого не зміниться кардинально, з деревом прощаюсь.
А на рахунок сходів на каркас - нещодавно підганяв своїх клієтів куму бо йому треба було обшити. Ціни на ясеневі звучали від 50 до 150 баксів за сходинку+підсходинку. В результаті зробив той що сказав 50, зробив з дуба бо з ясенем в той момент був напряг, і зробив досить непогано по якості - кум взагалі в захваті. Але це з розряду "сам майстр " - працює сам, ліс купляє за готівку, податки відповідно мінімальні якщо є. Так само і дрібні фірми виживають - купляють по 500-600 баксів суху дубову дошку при тому що легальні офіційно на торгах за такі гроші не можуть і кругляк сирий купити а його чуть не 1,5 куда на куб дошки треба, порізати і висушити
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:11
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:14
По лісові ціна пішла вгору тому що влада « бореться» з нелегальною вирубкою, простими словами навідались до всіх заготівників і розпилювачів деревени і обложили данню 50-70$ За куб, от вам і ціна.. зробили разом що називається, ще трохи і з Польщі буде дешевше імпортувати..
Як робили(підпали) "стихійні пожежі" так і продовжують.
Ліс валять і вивозять постійно.
"Боротьба" з нелегальною вирубкою як вона є...
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:15
хотел полки с профиля для гипсокартона сделать, весной считал по 43 грн , на выхи поехал покупать, уже по 73.
в раше кричат, что на китай все гонят и пупкин даже на экспорт запрет сделал на метал
Опубликовано 05 Июль 2021 - 14:38
Думав на ганку стелю обшити імітацією бруса.
рік/два назад у Києві брав 185грн. кв/м 135мм ширина 20мм товщина 6м довжина...
Изменено: Юстас, 05 Июль 2021 - 14:47
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 05 Июль 2021 - 15:45
рік/два назад у Києві брав 185грн.
Згадав рік два назад, я цією весною запитував за доску обрізну була по 3500-3800 за куб, зараз 7 загадують і кажуть що буде набагато більше 10 кгрн за куб. А ти рік два назад згадуєш)))
Тим часом доліплюю хату, закрив все пінопластом 10см ЄПС30, знайшов хлопців які зі своїми лісами і тд з нанесенням грунтовки беруть 155грн за квадрат, якість роботи висока, підганяють все до сантиметра, пропінюють і тд.
Та в тебе там гуляючись можна з дерев'яним козликом справитись)))
Я ще в себе піною приклеїв гідробарєр до пінопласту щоб не задувало в утеплювач даху.
Також закінчую вже з утепленням.
Опубликовано 05 Июль 2021 - 16:16
Згадав рік два назад, я цією весною запитував за доску обрізну
Тиць пердиць...
почав за імітацію бруса...,дик якось у цьому ключі і продовжуй.
Яка ціна на разі за імітацію?
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 05 Июль 2021 - 17:38
може й можна, але я порахував що яб навіть якби взяв два підсобника, дав би їм по 300 грн мінімум в день, то робив би тижня два три, зробив би гірше, замахався би, 100% що раз би впав, закинув основні види діяльності, зекономив може тисяч 10-15 грн.. які я звісно можу заробити легше на лазячи з дерев’яним козлом кругом хати.. питання нащо воно мені потрібне..Та в тебе там гуляючись можна з дерев'яним козликом справитись)))
Опубликовано 05 Июль 2021 - 18:18
А вона наче не з дерева.
Тобі треба кидати хитровжарені замашки колізейських завсєгдатаїв...
Навіщо ти приплів обрізну дошку,якщо збираєшся підшивати імітацією...???
ціна на ці види матеріалів різна...
Запитаю за ціну на днях в Борисполі.
Ага...На імітацію бажано...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 06 Июль 2021 - 14:28
Изменено: apaxuc, 06 Июль 2021 - 14:30
Опубликовано 06 Июль 2021 - 16:52
Промониторил цены на ЛДСП и работы с ним
ціни на цей матеріал піднялись ще минулого року, зараз взагалі вартість буде захмарна, тут навіть Ікеа не порекомендуєш, тому що нормальна кухня має бути під замовлення
Опубликовано 07 Июль 2021 - 18:11
рік/два назад у Києві брав 185грн. кв/м 135мм ширина 20мм товщина 6м довжина...
Київ(ангар на вул.Полярна) та ж імітація бруса.Вчорашня ціна 350грн. кв/м...На наступну поставку поки що ціна невідома.
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 07 Июль 2021 - 19:41
Только из них дом не построить... 5800 грн куб свежепиленой необрезной сосны официально в лесхозе, у частников за нал - остатки от прошлых партий 4000 и выше, на свежее пока цены в ручном режиме коректируют просто исходя из того по чём удалось кругляк "выкружить". Разница между "чёрной" доской твёрдых пород и "белой" - минимально 50% но чаще выше. И как в таких условиях конкурировать
Вот из морских контейнеров - можно. Хотя посмотрел некоторые западные проэкты - столько сколько они переделали, вырезали и потом обработали и зашили - напомнило "кашу из топора" и не совсем понятно смысл с этим железом заморачиваться
Опубликовано 08 Июль 2021 - 09:51
імітація бруса
виглядає як звичайна вагонка, інша справа блок-хаус
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых