Ну таке собі. Модель на 2,5 кВт за 108 тис. грн. трохи перебор...
3,6кВт, это для тех то не хочет заморачиваться, купил все готовое и пользуешься
Опубликовано 05 Январь 2023 - 20:01
Ща позекаю , для повышения образованности)
вот хороший подход , красиво и аккуратно
Опубликовано 05 Январь 2023 - 21:30
если б точно знать, что не чаще чем 4 чрез 4, то думаю нет смысла и связываться со всей этой ботвой.. даже частный дом остывать не успевает, потом система нагоняет..
но, кто знает, что будет завтра?
смотря какая зима, если будет минус 20 и метель то ((((
Опубликовано 15 Январь 2023 - 22:42
Опубликовано 17 Январь 2023 - 13:50
Доброго дня, шановні.
Вирішив і я проконсультуватися та попросити колективного розуму.
Живу в панельці, кутова квартира на останньому поверсі. Електроенергію у нас дають по схемі 2 є 6 не має та іноді 4 є 6-8 не має.
В квартирі реально холодно.+15+16 і за період присутості котел просто не встигає нагріти приміщення.
Зараз спасаюсь інвертором на 500Вт + акум з машини на 65. Вистачає приблизно на 3 голини. Це так щоб його не садити нижче 12В.
Проблема в тому що я не встигаю зарядити акуми.
Я вже у відчаї чуть не взяв інверторний генератор на балкон. Але стрьомно і сусідам гудітиме.
Порадьте можливі варіанти. Можливо форуми які, де можна подивитися як ось таке скласти самому https://moto-scooter...46v-50ach.html?
Руки не з попи щоб сильно.
Працюю метрологом в критичній інфраструктурі де завжди є електроенергія, по суті міг би возити з собою на зарядку. Просто готове на 100ВтА коштує 20+ що для мене зараз оверпрайс
Опубликовано 17 Январь 2023 - 15:06
Стан, зараз в Україні ти навряд чи знайдеш акуми Li-Fe. Шукати на Алі банки Li-Fe (4 шт. по 3,2В) + БМС і складати акум на 12В.
Тему почав опановувати тільки сьогодні. Банки можна знайти в Україні. Ціна 85 доларів за одну 117А приблизно. Я так розумію що треба ще БМС та зарядне. Виходить не слабо ))
Хто в курсі цей тип акумуляторів зарядним до скількох ампер можна дути?
У мене зараз простеньке, типу інтелектуальне з 11А
Опубликовано 17 Январь 2023 - 15:59
Схоже не один я таким цікавлюся )) Якщо банки і плату знайшов то зарядне хоча б на 20А знайти проблемно і дуже не бюджетно. Схоже прийдеться мостить генератор десь
Опубликовано 17 Январь 2023 - 16:17
Схоже прийдеться мостить генератор десь
Живу в панельці, кутова квартира на останньому поверсі.
Тим паче,що ти хазяін небес)
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 17 Январь 2023 - 16:31
Шусман,
Думаю є якісь обмеження на законодавчому рівні з приводу встановлення/використання вітрогенераторів.
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 17 Январь 2023 - 16:38
Та й шуміти при доброму вітрі буде теж добряче. В нас один у дворі(приватний сектор) ставив, то згодом відмовився від єксплуатації, бо, кажуть, сусідів задовбувало оте гуркання-фуркання...
Думаю є якісь обмеження на законодавчому рівні з приводу встановлення/використання вітрогенераторів.
Технічно також. Якимось резонансом на даху можна будинок скласти при певних умовах.
Опубликовано 17 Январь 2023 - 18:56
Andre_71,
Біля мене(100м.в прямій видимості)хлопці поставили вітряка.Він не електрогенератор,а заганяє кисень під воду/кригу в зимовий час.Орендоване озеро.Діаметр лопатей метрів 5!Взагалі ніякого шуму!
Якщо не забуду-сфоткаю.
Та й шуміти при доброму вітрі буде теж добряче. В нас один у дворі(приватний сектор) ставив, то згодом відмовився від єксплуатації, бо, кажуть, сусідів задовбувало оте гуркання-фуркання...
Та начебто,якщо перероблювати автомобільний гену під цю справу,діаметр лопатей потрібен 1-1.3метри...Щось не віриться,що сильно буде торохтіти...
сусідів задовбувало оте гуркання-фуркання...
Поділитись з сусідами енергією,а вітряк зробити вскладчину.Вітер нагорі завжди є.
Можливо це цікавіше ніж СЕС...
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 17 Январь 2023 - 19:10
Біля мене(100м.в прямій видимості)хлопці поставили вітряка...........Діаметр лопатей метрів 5!Взагалі ніякого шуму!
Ну таки 100 метрів і декілька - різниця велика.
Та начебто,якщо перероблювати автомобільний гену під цю справу,діаметр лопатей потрібен 1-1.3метри...Щось не віриться,що сильно буде торохтіти..
Ця як подивитись, точніше - послухати. Якщо вночі над головою без зупину навіть не дуже гучно, то хто зна. Треба з усіма причасними погоджувати.
Поділитись з сусідами енергією,а вітряк зробити вскладчину.Вітер нагорі завжди є.
Малоймовірно. Скіко той вітряк виробить? Почнуться чвари, хто скіко спожив, кому дужче гуде...Колгосп - воно таке...
Можливо це цікавіше ніж СЕС...Взагалі краще обїєднати обидва варіанти, задля підвищеня ефективності.
Опубликовано 17 Январь 2023 - 20:12
Ну таки 100 метрів і декілька - різниця велика.
Не буду сперечатись.Можливо електровітряк більше чутно,а з цим-стоїш поруч,взагалі не чутно.На нього навіть ніхто уваги не звертає як на дерево,або стовп хоча він крутиться...
Взагалі краще обїєднати обидва варіанти, задля підвищеня ефективності.
А надлишок куди дівати?
Малоймовірно. Скіко той вітряк виробить?
За час чи за добу безперервної роботи?
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 17 Январь 2023 - 20:52
Andre_71,
А серйозно?Як на твій розсуд...
Ну ось же мутять чуваки вітрогенератори з чого попало)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 17 Январь 2023 - 21:55
Як на твій розсуд...
Саме ця іграшка - перделка і дуделка. Автомобільну АКБ зарядить днів за 3-4 за звичайних вітрових умов. Тобто в контексті сабжу теми нєвзлєтит.
А взагалі на каналі цього дядька є більш технологічні рішення, з більш профільним обладнанням. Там і результати пристойні. Але там також комплекс з сонячними панелями, АКБ і, мабуть, акумуляторами тепла.
Опубликовано 17 Январь 2023 - 23:20
Якщо дешево і сердито то постав акум на 100а і як резерв залиш свій 65. +- на хлопський розум має вистачити. Сотий акум зможеш заряджати 10а.Доброго дня, шановні.
Вирішив і я проконсультуватися та попросити колективного розуму.
Живу в панельці, кутова квартира на останньому поверсі. Електроенергію у нас дають по схемі 2 є 6 не має та іноді 4 є 6-8 не має.
В квартирі реально холодно.+15+16 і за період присутості котел просто не встигає нагріти приміщення.
Зараз спасаюсь інвертором на 500Вт + акум з машини на 65. Вистачає приблизно на 3 голини. Це так щоб його не садити нижче 12В.
Проблема в тому що я не встигаю зарядити акуми.
Я вже у відчаї чуть не взяв інверторний генератор на балкон. Але стрьомно і сусідам гудітиме.
Порадьте можливі варіанти. Можливо форуми які, де можна подивитися як ось таке скласти самому https://moto-scooter...46v-50ach.html?
Руки не з попи щоб сильно.
Працюю метрологом в критичній інфраструктурі де завжди є електроенергія, по суті міг би возити з собою на зарядку. Просто готове на 100ВтА коштує 20+ що для мене зараз оверпрайс
Опубликовано 17 Январь 2023 - 23:47
Опубликовано 17 Январь 2023 - 23:55
І щоб не було втрат вольтажу від першого до дев'ятого поверху береш проводка десь на 30квадратів))))))Стан, теж думаю, що якщо зовсім по бюджетному, то треба другий акум. Возити їх по черзі на роботу, щоб підзарядити, тільки зарядне нормальне треба.
Другий варіант - дикий, але дешевий, витрати лише на бензин. Ставиш авто під будинок, кидаєш подовжувач (скільки там з останнього поверху?). На заведеному авто через інвертор, який уже маєш, отримуєш електроенергію з 12В. Скільки там в астрі гена видає, десь 150А? Навіть половини цього для котла вистачить, ще й лампочки світлодіодні можна повмикати буде. Витрата бензину 1-1.5 на годину.
Изменено: FINNN, 17 Январь 2023 - 23:56
Опубликовано 18 Январь 2023 - 00:32
В мене коли не було світла 30 годин, то кидав звичайні подовжувачі із сусідньої вулиці з освітленням, з’єднані між собою. І там було більше 50м. Ніяких проблем не було. Але це вже нюанси, і немає там таких втрат, щоб для котла не вистачило. Ну я і написав, що варіант дикий, але якщо немає грошей, то робочий, бо вкладатись додатково не потрібно.щоб не було втрат вольтажу від першого до дев'ятого поверху береш проводка десь на 30квадратів))))))
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых