Юстас, як саме рибу коптиш ?
Шо за апарат ?
Опубликовано 22 Август 2019 - 07:46
futbolfans,
Раніше коптив у виварці.
Наразі купив з нержавійки.
Є два різновиди гарячого коптіння-мокре,та сухе.
Мокре це так як робить O.Fisher,коптілка з гідрозамком.Він до мене приїздив на берег з своєю коптилкою і пригощав власним виробом зробленим прям на місці.
При сухому коптінні у кришці є невеликі отвори для відводу вологи з риби під час коптіння.Або ж сам роблю щілину між ємністю та кришкою.
Мені ж подобається коли з риби виходить волога.Мясо виходить трохи підсушеним не розпадається в руках.Має більш насичений колір.
поліклініка опель(і не тільки) 050-133-65-14
Ремонт,Консультації,
Допомога в пошуку запчастин.
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 22 Август 2019 - 09:32
Зважували самого більшенького карасика-потягнув на 1480грм.
гарний карась, розміром як карп
Опубликовано 22 Август 2019 - 09:40
гарний карась
нормальний...Подекуди і 2кг. на поплавчанку попадається.
Якраз зараз на нього сезон починається.Сідаєш на човна і в куширики.Шукаєш віконечко,кормиш і тягаєш карасика.Є у нас там чисто карасятники і рекордні карасі якраз по осені попадаються до того як куширі попадають на дно.
Ремонт,Консультації,
Працюєм-7/24 За відсутності електрики/інтернету-відповім на повідомлення у вайбер.
Опубликовано 22 Август 2019 - 10:50
2 кг карась...
У нас про такого только во сне мечтать))))
2кг. карась це трофей.Мабуть можна таких парочку за сезон надибать,але треба сильно впиратись і елемент везіння теж потрібно.
Основна маса 0.5-1кг.
Теж саме з Лином,Лящем та ін.
Изменено: Юстас, 22 Август 2019 - 11:47
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 22 Август 2019 - 11:11
нормальний...
у кожного свої межі нормального
мої межі нормального карася +/- 0.5кг, далі вже йде жирний карась
Опубликовано 26 Август 2019 - 11:59
День Незалежності 2019.Були з синашем Сашком на своїх грядках.
Ловись рибка велика
Ловись рибка маленька)
Сусіди на привтному озері спіймали веслоноса.Приготували/посмажили-кожному дісталось по шматочку скуштувати.
Ще пощастило зустріти на воді гарний світанок під смак запашної кави)
У нас з собою було але ми не зловживали!)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 01 Сентябрь 2019 - 11:27
Були і виходили в тяпницю 30серпня.
Вяло але покльовував судак та окунь...
Рибку коптили до пива.
У нас з собою було,але ми не зловживали.
Изменено: Юстас, 08 Сентябрь 2019 - 12:21
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 08 Сентябрь 2019 - 12:41
Їздив з падєльніком 6-8вересня.
Погодка шепче.Вітер майже відсутній.Повітря +24,водичка+20.Водичка грязна-почало обривати чілім і вся оверхня у водоростях.
У тяпницю гарно брав судак,було реалізовано з півтора десятки покльовок.
Покльовки це звичайно добре,але є і важкий момент...З півтора десятка покльовок самий великий екземпляр 1.3кг ще два судачка-кілушних,все інше дрібнота-відпускали....Була покльовка хайки.Вона трохи поплигала по поверхні води,помотиляла рилом і розігнувши гак та сплюнувши воблер заховалась в рідній стихії..
Рибку коптили.Додому на юшку,теж трохи приїхало.
Таким чудовим заходом сонця порадувала тяпниця.
В неділю зранку зібрались і поїхали додому.
У нас з собою було але ми не зловживали)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 09 Сентябрь 2019 - 21:39
Olaf,
В суботу йшли з компаньйоном по свалу...
І як завжди раптово воб міцно сів в загубленозатопленунезняту трійко років бракосєтку.
Нікого цим не здивуєш-берем відбійник і відбиваємо/вириваємо воб з сєтки.
Саме западлюче,що час від часу в цьому уловистому місці я зазвичай увалював в цю сєтку вобом,губив воблєра,але витягнути сєтку на поверхню не міг.
Ранок канєшно ми з напарником проє..али,але таки підняли сєтку спочатку на поверхню води.Вся обросла,в ракушках-важелезна!
Потихеньку відбуксирували до берега...Зачепили якірним тросом,і вже за трос витягли на планету...
Чого там тільки не було-воблєра,джиг,вібро,офсет,бородки,дохла риба...
Трохи легше буде дихати і рибі і риболюбам...
Хоча яке там легше...Увечері трохи пізніше виходиш на свал-вже стоїть парутройку десятків промислових сіток...Поки промисловики знімуть свої сєтки-ранок пройшов-кльову нема!
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 10 Сентябрь 2019 - 10:56
Їздив з падєльніком 6-8вересня.
6-ого таки видерлись на пару годин на воду...
(по-під лівим берегом дніпра, трохи нижче траверсу дельти росі)
хижака не кошмарили, бо в нашому стані то було б вже занадто активно
тому вирішили згадати класичну ловлю ляща -
кормак, поводок з черв'ячком, поставив та зловживаєшь
з 15.00 до 18.30 трохи назбиралось (фото1)
(опариш виявився кращим за червоного)
у падєльніка +\- так само, але він на додаток вихватив двох більш-менш поважних лящів,
які пару годин пізніше у копченому вигляді (фото2),
були використані під час продовження зловживання (відпустка ж)...
мы и повода не искали...
пока сброситься, пока пройти до места (потом обратная процедура),
можно себя ненадолго вывести из "поддерживаемого состояния",
чтоб затем с новыми силами "нагонять"...
Погодка шепче. Вітер майже відсутній. Повітря +24,водичка+20. Водичка грязна-
вода впала, канів вже тиждень нічого не скидає (а де візьме), то й не дме...
місцеві в матвіївці жаліються, місяці зо два жодного дощу (с)
Изменено: lame, 10 Сентябрь 2019 - 13:29
Опубликовано 10 Сентябрь 2019 - 13:22
Помимо промысловиков и обычные частники сетки ставят только в путь.
Пару конфліктів було,але поки що розійшлися без істотних втрат.
Я гублю воблера у їхніх сєтках.(дуже рідко-зазвичай відбійником вдається спасти)
Якщо ж сєтка піднята -то риба випущена,сєтка порізана і в куширі.
(відпустка ж)...
мої вітання.
класичну ловлю ляща - кормак, поводок з черв'ячком, поставив та зловживаєшь
Буду весною освоювати під час нерестової заборони)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 10 Сентябрь 2019 - 17:47
співчуття більш доречні
Та вже інша відпустка не за горами-чого там горювати?)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 11 Сентябрь 2019 - 09:35
Особенно по холодной погоде и воде распитие в лодке может печально окончиться,
особенно для тех, кто в случае выпадения, не в силах обратно залезть без посторонней помощи.
+1
плавали, - знаем (с)
даже при благоприятном исходе, про финансовые потери лучше не вспоминать
Та вже інша відпустка не за горами-чого там горювати?)
ага... такої тривалості, як раз "не за горами" - за рік...
(як дн - толькаразвгаду (с))
Опубликовано 11 Сентябрь 2019 - 09:59
Риболовля - єдиний спорт де допінг обовязковий
Дуже суперечливе твердження.
З одного боку в Європах/Америках дозволено якась кількість проміле в крові.Є розуміння що за перевищення норми наслідки(покарання) будуть миттєвими і невідворотніми.Народ вживає помірковано не виходячи з берегів...
З іншого боку є наші реалії.Повна безконтрольність з боку контролюючих органів.Громадяне риболюби(у більшості своїй) ні яких норму вживанні алкоголю не признають.По собі знаю-пару раз на рік твій човен буде атакований п'яним водномоторником що тримається за кермо щоб не впасти в човні(ідучі повним ходом на глісері) настільки воно намертво залило баньки.
Пару раз чиркали борт в борт...З півдесятки разів обрізали шнур одразу ж за кормою...
Ти думаєш я жилет вдягаю щоб не втопитись???Я його вдягаю,щоб бути більше помітним на воді-саме з-за неадекватівалконавтів.
На воді можу собі дозволити добавити в каву коньяку.Можу з компаньйоном випити наперсток...
Риболовля,якщо вихід планується бути успішним-це війна.Війна з самим собою та хижаком який виріс завдяки тому,що весь час вигравав і перемагав собі подібних...
Вживати потрібно після рибаловки/дома,в гарній компанії,з гарною закускою за поважних для цього причин...
А то буває запрошують до столу на якому банка і огірок на всіх з закуски-цього вельми не розумію і ніколи не приймаю участі.
Думки сформовані за весь час рибальства.
Особенно по холодной погоде и воде распитие в лодке может печально окончиться,
У спеку теж саме.Сонечко по п'яній голівці бам,у воду буль і досвідос!
Изменено: Юстас, 11 Сентябрь 2019 - 10:01
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 15 Сентябрь 2019 - 08:55
П'ятниця 13 та ранок суботи 14вересня.
На рибаловку їхати не хотілося.
Погодні умови взагалі не сприяли.Спека і штіль у п'ятницю та прохолодно з дощем і вітром в суботу.
Приїхав на свої грядки в п'ятницю зранку.Розклався,озброївся,з собою термос запашної кави і в 11 вийшов на воду.
Спєка-нємажлівая!Розкрив над човном пляжну парасолю і подорожив у напрямку Трахтемирова.
Потихеньку чалапаю по свалах,підбираю приманки...
Щука?Не хоче брать...
Сом?Теж не проявив активності...
І тут наживляю один з своїх шершнів нестандартного кольору...Почався такий кльов,що думав щоб воблер не одгризли.
Окунь просто шаленів,судак теж не оминав нагоди смикнути за кончик прута і надійно вхопити приманку...
Отак до вечора повністю забив кукан!Судачка взяв тільки одного0.9кг.Більший мені не втрапився-все інше дрібнота що випуськав.
Але ще краще ніж риба ловились усілякі затоплені/загублені/відірвані/мертві сєткі.Влітав я в них цього дня з півдесятка разів.З деяких вдавалося видерти воблер відбійником,а одну зачепив з дна за основний шнур і за допомогою сили човнового двигуна,наматавши край сєтки на носа човна таки відірвав її від дна.Після цього евакуював на берег)
Чому наматав на ніс човна і виривав двигуном?Банально сил не хватило щоб руками вирвати це одоробло з дна.
Думаєте сєтки приносять шкоду тільки рибі?Ан нєт!Ось якісь бідолахи не змогли відірвати сєтку від дна і втратили не тільки приманки,а й відбійника!
Але і це ще не все.Феєричним закінченням дна було коли воблер знову в щось надійно вскочив.
Виявляється якийсь чудак на букву "м" забув/загубив телевізор і це гівно планомірно в собі знищувало рибу та отруювало оточуюче середовище.
Але таки одного неборака я визволив з неволі)
Довго виплутував з сєтки членистоногого щоб не зіпсувати йому ходову і силовий агрегат)
Насилу видряпав.Випустив у воду-виявляєтся воно дуже швидко плаває.Пару раз мелькнув хвостом і сховався в глибині.
Ось він красвчег-світлина на пам'ять)
За усіма пригодами дня незчувся як вечір підкрався.Сонечко падало за обрій,а мені ще на базу треба щоб рибу привести до ладу.
....
Прокинувшись ще в досвіта суботнього ранку зробивши сніданок та посьорбавши кави вийшов на воду.
Погода різко змінилася.Рвучкий вітер вигнув дзеркало води хвилями,а зниження температури натягнуло на мене ватяні штани та куфайчину.Затягнувши жилета організував на собі термококон що час від часу прогрівав кавою.
В таку погоду воювати з сєтками складно,але цього дня поталанило і жодна не знайшла моїх приманок.
Цього ранку знову ловив той самий воб і мені легко вдалося зробити з десяток покльовок,але тільки окунь.
"Бас Хантер"
Вийшов на берег в обід.Закоптив всіх окунєй(2.5кг) і повіз пригощати батька на дачі.
У нас з собою було,але ми не зловживали.
Бажаю всім гарного відпочинку на воді і на суші.
Изменено: Юстас, 15 Сентябрь 2019 - 08:57
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 15 Сентябрь 2019 - 10:18
Сузукі хантер.
То прут так називається-Бас Хантер.
Libao Bass Hunter Strong (4-21g)
Подробнее: https://activeweeken...er-strong-4-21g
У мене версія 2м14см.
Класна штука.Відчуваю на ньому кожну атаку окуня,чи як судак починає прижимати.І приманку ним вести дуже зручно завдяки еластичності.
Приманки зараза бистро стираються)
Ремонт,Консультації,
Опубликовано 15 Сентябрь 2019 - 22:01
Опубликовано 16 Сентябрь 2019 - 07:14
Айнэнэ))) 8 полуметровых щук))) Сегодня за 4 часа на воде.
Красота!)
Жалко...пропадет же скорее всего?? Даже с его умением в муле пересиживать зиму?
Якщо водичка над мулом промерзне,а мул ні-то виживе.
Це така напасть,якщо є мул-нічим не виведеш)
Ремонт,Консультації,
0 пользователей, 1 гостей, 0 скрытых