20 та 21 вересня 2019р.
От і прийшла до нас справжня осінь...
Якщо на тому тижні я катався у білому костюмі і майже зварився від спеки,то на цьому тижні рвучкий,холодний вітер продував через ватяні штани та брезентову куртку.
Виходив на воду у тяпницю до обіду і скитався в пошуках хижака до вечора.Половлювався окунь,але довжиною як мізінець...
У суботу зранку дув західняк...Виходити на воду не хотілось,хвиля з бурунами не давала керувати човном і тримати потрібний курс.
Ну і як завжди-"жадібність породжує бідність".
Пішов шукати хайку по звалах закинувши два прута одночасно.Вітер був прижимним до берега.
У той час коли йшов по звалу-хапнула хайка.Класно хапнула!Удар був гарний.
Зупинити човна,підтягнути хайку,засунути її в підсаку-не встигав.Вітер стрімко заганяв човна на міляку в куширики та очерети.Прийшлось відходити від звалу на глибину,щоб мати час підтягнути покльовку до човна поки його приб'є до берега..
Поки робив цей зухвалонепотрібний маневр-хайка перепутала снасті на прутах.
Підматав скільки було можливості,але снасті переплутані і тягнув полонянку за шнур руками(прям як на зимовій риболовлі),а потім підтягнувши до човна не було можливості взяти підсаку-вхопив хижачку за загривок і кинув в човна.В цей момент мені поталанило-розігнулась застібка на поводку.Неподалік була протока в якій був прихисток від вітру,зайшов у неї розплутав/перев'язав снасті,видрав у хайки з пащі воб,почепив на кукан і..., о 10:00 пішов на берег займатись господарством.
Улов є,а гибіти другий день підряд безнадійно на пронизливому вітрі не схотів-та й неважно себе почував.Треба було відігрітись та попрацювати.Рибацюги яких зустрічав у човнах в цей ранок відловилися облизнем.
Хайка заважила на 2.85кг...Але коли патрав,то з неї багато водички злилося.Думаю що реально трохи більше 2.5кг.

До темночі якраз встиг увалити потрібну роботу у альтанці,зібрався і поїхав на Київ відігріватись.
З хайки роблю оселедця.
У нас з собою було,але ми не зловживали)