а про это масло может кто-то сказать?
из серии богатая жизнь другая
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 17:20
а про это масло может кто-то сказать?
из серии богатая жизнь другая
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 18:00
Cr-z, я давно перестал тут понимать более половины. Все хотят эксперемента не имея под собой почвы, и то когда за них все сделали на маслах приемлемых по цене, а то и на порядок ниже
да-да, тем более тесты готовы только чтай и принимай решение какое лить
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 18:07
d.@leks, вибач, якщо ти вже відповідав на це запитання, але я не бачив, тому запитаю тут - як ти ставишся до тестів на http://www.oil-club.ru/forum/ ? Що ти взагалі думаєш про їхній форум? Я не настільки знайомий з питанням, щоб самому робити про це висновки.
Якщо ти, звичайно, знайомий з цим ресурсом.
Дякую.
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 19:11
Muzzy, для того что бы ответить на твой вопрос, нужно почитать http://www.oil-club.ru/forum/ Я не очень знаком с этим ресурсом, хотя иногда почитываю.
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 19:19
d.@leks, но во всяком случае ты его немного видел и совсем вредным для прочтения дилетантами не считаешь? Ну, в смысле какое у тебя сложилось мнение при почитывании?
Потому что я его почитал пару часов - у меня знаний недостаточно для того чтобы видеть возможные недостатки в их выводах. А чтиво местами (для меня) интересное.
Опубликовано 04 Сентябрь 2015 - 19:44
Muzzy, а что ты хочешь от меня услышать? Читать или нет? Так это каждый решает сам. Верить или нет, тоже дело каждого. Вот к примеру я открыл http://www.oil-club....opic/3378-3378/ и что видим? Один флуд, по существу мало чего. По тесту более всего мне не понятно а для чего нужен тест нового масла? В каждом двигателе оно ведет себя по разному и результат этого же масла будет разный. Вот если бы они одно и тоже масло откатали по 10000 км на разных двигателях и выложили результат как это масло себя ведет, тогда я бы видел бы пользу, а так теория. В общем я практик. Возможно если бы я почитал его дольше и глубже, то изменил бы свое мнение, но как-то меня этот форум не цепляет. Не знаю ответил или нет на твой вопрос, но где-то так...
P.S. Вообще простому потребителю я не вижу смысла так или на столько заморачиваться
Опубликовано 07 Сентябрь 2015 - 09:08
d.@leks, вибач, якщо ти вже відповідав на це запитання, але я не бачив, тому запитаю тут - як ти ставишся до тестів на http://www.oil-club.ru/forum/ ? Що ти взагалі думаєш про їхній форум? Я не настільки знайомий з питанням, щоб самому робити про це висновки.
Якщо ти, звичайно, знайомий з цим ресурсом.
Дякую.
Головне пана "Прожаркіна" з "бмв-сервісу" серйозно не читай :)
Опубликовано 07 Сентябрь 2015 - 11:10
Нє, він занадто розумний для мене.
Я з нього обмежився мудрістю, що сучасний бензиновий БМВ купувати не можна, а дизельний можна. Тут я йому вірю, але і дизельний не куплю, із врєдності.
Хм... Я б сказав, що ойл-клуб нерідко у більші хащі лізе :)
Однак не читати його з інших причин - його прожарювання не мають нічого спільного із роботою двигуна.
А от БМВ бензиновий - можна. Тільки термостат перешити на нижчу температуру та масло міняти частіше, аніж раз на 100500 кілометрів :)
Хоча так, у мене склалось враження, що всі сучасні німці стали набагато краще робити дизеля.
Опубликовано 07 Сентябрь 2015 - 11:21
Хм... Я б сказав, що ойл-клуб нерідко у більші хащі лізе :)
В ойл-клубі є цифри з лабораторії, які мені мало про що говорять, і далі вода на словах - хороше це масло чи ні. Ну от я воду і продивлявся декілька разів.
Як не дивно (якщо це не спонсор, звичайно), у них ХАДО вважається нормальним звичайним маслом, не гіршим середніх брендових, Єврол та й усе, тільки ніякого ревіталізанта у тих модельних рядах, де він начебто повинен бути, не виявили. Я чув набагато більш критичні відгуки.
А бмв-сервіс я інколи набігами читаю, але його дослідження містять інформацію, яку я ніяк перевірити не можу, а, наскільки я розумію, із широко розповсюдженими вони не завжди співпадають. Так що я це сприймаю не більше як точку зору.
Опубликовано 07 Сентябрь 2015 - 11:35
Масла Хадо - ну да, просто нормальні масла. Ніяких чудодійних властивостей, звісно, не мають, але й двигун не убьють. Як і усілякі Тотеки, Куппери тощо.
Все, що я вважаю, треба знати про прожарювання: абсолютно нічого спільного із реальними умовами роботи масел у двигунах (будь-яких марок на сьогодні) ці "тести" не мають.
Це десь як "тестувати" якість гальмівних колодок, стукаючи по ним сокирою. От бачите - оці з першого удару розломилися на дві частини, ці витримали два удари, а оці перетворилися на порошок одразу.
Чудово та видовищно, купа чорного пилу і все таке. Але як це відображає якість роботи колодок у, власне, гальмівній системі? :)
Опубликовано 08 Сентябрь 2015 - 17:04
OpelVectraA, да в C18NZ хоть олейну лей...
иму то до лампачки....
![]()
не мешай деньги выбрасывать
Опубликовано 09 Сентябрь 2015 - 12:23
А правда, що у Бізол, за виключенням зеленого, у всіх моделей є точні аналоги у лінійці Лікві Молі? Ну, що це одне й те ж саме і зроблено на одному заводі, тільки під різними торговими марками.
Я розумію, що у ЛМ крім того є масло, аналогів якого у Бізола немає.
Опубликовано 09 Сентябрь 2015 - 16:13
А правда, що у Бізол, за виключенням зеленого, у всіх моделей є точні аналоги у лінійці Лікві Молі? Ну, що це одне й те ж саме і зроблено на одному заводі, тільки під різними торговими марками.
Я розумію, що у ЛМ крім того є масло, аналогів якого у Бізола немає.
Не зовсім.
Бізол розливався на заводі Мегуін (разом із Лікві) до "рестайлу". Тоді ж було багато вкрай подібних рецептур (однак, Green, MoS2, Molygen були екслюзивними).
Під час рестайлу змінилась не лише тара, а й деякі рецептури масел, допуски.
Скажімо, Bizol Technology 507 отримав офіційний допуск VW 504/507.
Тож, зараз Бізол та Лікві розливаються на різних заводах.
Хоча, Technology 507 та Top Tec 4200 дуже схожі між собою. Щоправда, як і всі масла із допуском VW 504/507 :)
Изменено: D.Lus, 09 Сентябрь 2015 - 16:17
Опубликовано 09 Сентябрь 2015 - 18:58
Тобто просунута модель у 1,5 рази дешевша, при цьому це практично те ж мастило? Цікаво.
D.Lus, чи вважав би ти Бізол рекомендованим для покупки на рівні, припустимо, Шелл або Тоталь аналогічної вязкості, при виграші у ціні? Звичайної лінійки, не з настільки просунутими допусками.
А що таке Yukoil? Я декілька разів чув дуже хороші відгуки, але не впевнений у достовірності їх джерела. Знаю я одного власника, який використовує, з фінансових міркувань, мастило іншого вітчизняного виробника, з Бердянську. У машині радянського виробництв. До речі, і про Леол хороші відгуки чув. Це взагалі має якийсь сенс?
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 10:07
Тобто просунута модель у 1,5 рази дешевша, при цьому це практично те ж мастило? Цікаво.
D.Lus, чи вважав би ти Бізол рекомендованим для покупки на рівні, припустимо, Шелл або Тоталь аналогічної вязкості, при виграші у ціні? Звичайної лінійки, не з настільки просунутими допусками.
Якщо ми говоримо про масла із допуском VW 504/507, то тут відіграє специфіка допуску. У нього дуже жорстка рецептура і всі масла, що мають цей допуск, дуже схожі між собою за характеристиками. Звісно, певні відмінності (ті ж температура спалаху, пурпойнт, дещо по зольності тощо) у невеликих межах є, але це, швидше, через різні бази. Пакети присадок та основна рецептура (гідрокрекінг + ПАО + пакет) у них все-одно однакові.
Дуже подібна картина спостерігається у масел із Dexos2 - GM тут теж дуже жорстко підійшов до питань рецептури та пакету присадок, який виробляє, як і у випадку VW504/507, чи не єдина "присадочна" компанія. До речі, саме через дуже жорсткі обмеження по використовуваним пакетам присадок, допуски GM Dexos2 та VW504/507 є чи не такими, що виключають одне-одного. Однак, при цьому, по ключовим параметрам повністю перекривають навіть найсвіжіші допуски інших автовиробників, в тому числі й MB та BMW (виключення - допуск BMW LL-14FE, але він навіть стоїть окремо через знижену HTHS та непридатний доабсолютної більшості двигунів BMW за виключенням кількох нових турбо 4-циліндровок)
Чи купувати? А чому ні? :)
Заявленим характеристикам масла повністю відповідають. Як і Лікві, Бізол розливається на єдиному заводі у Німеччині у відповідності до німецьких норм та законодавства. Тобто що у нас, що у, власне, Німеччині, масло буде ідентичним.
У мене наступна заміна буде, швидше за все, на Technology 507. В тому числі й через фінансову складову.
А у Allround 5w30 ще й Dexos2 у наявності :)
А що таке Yukoil? Я декілька разів чув дуже хороші відгуки, але не впевнений у достовірності їх джерела.
У мене графітка вдома Юкойлівська стоїть. Графітка як графітка :)
Знаю я одного власника, який використовує, з фінансових міркувань, мастило іншого вітчизняного виробника, з Бердянську. У машині радянського виробництв. До речі, і про Леол хороші відгуки чув. Це взагалі має якийсь сенс?
От масла відчизняного виробництва (саме нашого виробництва, а не нашого бренду, що блендиться та розливається за кордоном) я б не ризикував.
Все ж таки, на скільки я пам'ятаю, немає у нас поки що потужностей й технологій (та і культури виробництва) для виробництва моторних масел сучасних світових норм. Старенькому Москвичу чи Жигулю будь-що буде кращим, аніж його "рідне" масло з 70-х років :)
Изменено: D.Lus, 10 Сентябрь 2015 - 10:11
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 12:22
Зрозуміло, дякую.
Мене, власне, з практичної точки зору цікавить вибір мастила для двигуна PSA DW8 (1.9Д, атмосферний). Мануал-то я на машинку скурив, а різні виробники мастил по своїх програмах підбору пропонують або 5W-40, або взагалі перелік з чотирьох вязкостей: плюс до попередньої ще 0W-30 (чи 40, точно не памятаю), 5W-30 і 10W-40. Допуски ПСА, по-моєму, є тільки у мастил Тоталь, навіть у Ельфа їх не бачив. Не знаю чи велике це має значення. І, я так розумію, при наявності дизельного варіанту (а у Тоталь він є, як і у мого традиційного на попередніх машинах Шелл), треба брати його?
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 15:00
На скільки я зрозумів, це Peugeot Partner/ Citroen Berlingo 1.9D початку двохтисячних?
Йому з заводу прописано 0w30, 5w40, 5w30, 10w40 із допусками PSA B71 2296, A3/B4, C2.
У нашому кліматі я б дивився на 5w30 або 5w40.
А допуск PSA B71 2296, до речі, є у Bizol Allround 5w40. Воно ще й на ПАО-базі.
Изменено: D.Lus, 10 Сентябрь 2015 - 15:02
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 19:27
D.Lus, дякую
На скільки я зрозумів, це Peugeot Partner/ Citroen Berlingo 1.9D початку двохтисячних?
Партнер кінця 2000-х. На початку 2000-х там ще й XUD9 зустрічався, що, наскільки я знаю, майже те саме, але не зовсім.
Дизельністю масла не варто заморочуватися?
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 20:11
. На початку 2000-х там ще й XUD9 зустрічався,НИ!!! тока DW8... п\синьки иму с головой хватает...
Не знаю чи велике це має значеннязовсим ниякого!...
Muzzy, виллкам к нам на Полярную (разборка и СТО в том числе и по этим пирожкам)....
(О67)96О3171
(О93)2272О25
ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!
Опубликовано 10 Сентябрь 2015 - 20:39
Muzzy, виллкам к нам на Полярную (разборка и СТО в том числе и по этим пирожкам)....
![]()
Дякую за запрошення. Там пробігу ще 50 ткм немає, йому рано з розборки пастися, хіба що ніштяк якийсь прикупити, типу полочки спереду зверху, бо комплектація "кондиціонер і всьо".
А, і СТО. А які координати?
Опубликовано 11 Сентябрь 2015 - 07:37
(О67)96О3171
(О93)2272О25
ТОЛЬКО эвакуатор!!!!!
Опубликовано 11 Сентябрь 2015 - 08:39
D.Lus, дякую
Партнер кінця 2000-х. На початку 2000-х там ще й XUD9 зустрічався, що, наскільки я знаю, майже те саме, але не зовсім.
Дизельністю масла не варто заморочуватися?
Власне, те саме :)
"Дизельність" масла виражається виключно у написі на етикетці. Це чистий маркетинг, особливості ринку, що орієнтовано на людей, котрі навіть книжку до машини відкрити та подивитись у допуски, що там вказано, не хочуть :)
Абсолютно всі легкові масла вже давно є універсальними за типом пального. Та й допуски автовиробників або поєднують обидва типу пального в одному (як то, GM Dexos, BMW LL, MB), або ж, хоч і мають різні "імена" для бензину та дизелю, але завжди йдуть разом (VW 504/507, наприклад).
Окремо, щоправда, варто відзначити особливості використання мало- та повнозольних масел. Однак до типу пального бензин/ дизель це відношення не має.
Изменено: D.Lus, 11 Сентябрь 2015 - 08:40
0 пользователей, 0 гостей, 0 скрытых