-akaDemik-, я рік назад "оновив" Moto G3 xt1550 (2/16, Снап-410, IMX214, 2015 р. початку виробництва, фізично зроблений у березні 2016) на два OnePlus One (3/64. Снап-801, також IMX214 без оптичної стабілізації, але трохи інша оптика і алгоритми, 2014 р. початку виробництва, фізично не знаю, але навряд чи він випускався після 2015), куплені у знайомого американця за 45 баксів разом, обидва на Андроїд 6, тільки у Ванпласа Цианоген, а у Мото був чистий Андроїд плюс мотожести - задоволений, як слон.
У Моторолі вже важко було утримувати 2,5+ ГБ вільного місця, а без того вона тупила страшенно, крім того, залишкова ємність акумулятору була 52% від початкової, а при включенні камери, особливо якщо на морозі, і при 60+ % заряду могла виключитися. У старших за неї Ванпласів AccuBattery показує в одного 78%, а в іншого 82 (обидва продавалися як з убитими акумуляторами і я готовий був міняти, але при отриманні вивилося, що вони просто програмно надзвичайно засрані, там висів мільйон сповіщень, до того ж один з них використовувася як точка доступу і був нерідко перегрітим). Оперативки 3 ГБ загалом вистачає, але я б хотів UFC замість eMMC - так, за рік я почав відчувати, що швидкість могла б бути більшою, хоча ще не дратує.
До чого це я? А:
1. Моральне застарівання - річ відносна, залежить, переважно, від твоїх відчуттів.
2. Старіші флагмани мають певні переваги у якості матеріалів над середнім діапазоном, як показує приклад акумуляторів (хоча у Мотороли водонепроникний корпус, якість пластику не гірша, а алгоритми камери дають більш натуральну передачу кольору).
Загальні думки щодо середнього цінового діапазону:
1. З відносно недорогих, які ще можна інколи зустріти у продажу, все ще подобається Realme 6 (ІПС, на МТК), який у версії 8/128 продається за 6700. Камера, як для не стабілізованої, хороша, все інше швидке, датчик наближення не глючить. Користувався, у сім'ї такий вже майже рік.
2. Якщо камера не є пріоритетом, немає заперечень проти Амолед, а між чіпсетами перевага надається Квалкому, я б глянув у сторону Нубіа Плей за 7777. Так, ZTE, але я б глянув.
3. На ебеї Galaxy S9 оупен бокс коштує 179 баксів, на Квалкомі. За ці гроші я б закрив очі на Амолед, мені було б цікаво. Нот 9 - явно дорожче, але, наскільки я пам'ятаю, також не космос. Розглядав би.
Про Сяомі нічого не кажу - по-перше, похвалять і без мене, по-друге, все цікаве вже на Амоледі, по-третє, я не розумію як у смартфонах, які для Сяомі розробляють різні КБ і роблять різні заводи, вже багато років на різних моделях глючать датчики наближення - це що, вимога Сяомі при розробці, разом з характеристиками і дизайном корпусу?